Skocz do zawartości

Yamaha R1 Yoshimura

Lans

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Taka bestia ciezka jest do poskromienia. Lata jak pocisk, meczy sie przy malych predkosciach, przy 150km/h wydaje sie ze jedzie sie 50. Ci co maja takie rumaki wiedza co to znaczy. Ja jestem zachwycony jej moca i osiagami.Mam ja od niedawna i uwazam ze byl to najlepszy wybor jaki moglem dokonac.Polecam wszystkim yamahe R1. Dobrze ze nie kupilem kawasaki ninja, bo o tym najbardziej myslalem przed zakupem. Gdyby ktos sie zastanawial nad zakupem R1 to gwarantuje mu, ze nie pozaluje wyboru! Z poczatku troche bolaly rece i plecy po dluzszej jezdzie, ale takie uroki sportowych motocykli :smile: Jednak prowadzi sie ja super. Yamaha jest zwinna i bardzo agresywna. Dzwiek jaki wydobywa ze swojego serca, jest nie do opisana :smile: az ziemia sie trzesie :PJedyna wada jaka posiada to spalanie :biggrin: no ale niestety, cos za cos. Trzeba sie pilnowac zeby za bardzo nie poniosla fantazja, bo z taka moca nie ma zartow, tym bardziej ze, najczeszciej przy wypadkach wine ponasza nieuwazni kierowcy samochodow, a motocyklista nie jest w stanie nic zrobic :/ podstawa to uwazac na kazdym kroku i miec ograniczone zaufanie do innych uczestnikow ruchu.

działkowy emeryt

nie wiem jak dziś, ale kiedyś był taki przesąd: nie kładź kasku na ziemi - jak raz tam leżał to na pewno tam wróci ... tfu tfu tfu - tak w razie czego ;)a skoro jesteśmy przy kaskach - dokup sobie porządny garnek - to "coś" co masz na głowie na zdjęciu, nadaje się na motorower a nie na R1kęi na koniec - gratulki ładnego i zadbanego egzemplarza !

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Teraz łatwo będzie mnie rozpoznać

Czy ja Cię czasem nie widziałem z drugim motongiem w okolicach Cinema City w piątek w godzinach wieczornych?Odnośnie tematu - o ile mi wiadomo prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. Zabija jej zbyt prędkie wytracenie :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Czy ja Cię czasem nie widziałem z drugim motongiem w okolicach Cinema City w piątek w godzinach wieczornych?

Mozliwe bo w pt i sobote smigalem w okolicach manu. Zawsze jest tam na czym oko zawiesic :DCo do kasku to planuje zakup jakiegos porzadnego w najblizszym czasie, oraz kombinezonu ze skory. Obecnie wyplukalem sie troche z kasy i trzeba zarobic :P

ile taki sprzęt spala na setkę? Przy takiej normalnej jeździe i takiej mocniejszej? Fakt faktem to już duża moc motocykl lekki ale trzeba posiadac umiejętności by nim śmigac, oraz rozwage czego Ci życzę.

Spalanie od 7 do 12 litrow. To informacje jakie przekazal mi poprzedni wlasciciel. Przy mojej mieszanej jezdzie spalil 9l/100km.

no 9 litrów nie jest to dużo ale sporo przy obecnych kosztach benzyny (ale było stać na r1 to i na paliwo musi:)Dodam jeszcze ze ten irokez na kasku to znak rozpoznawczy raptownego w sumie od początku jak zaczął stawiać kroki w suncie.

Utnij ten błotnik!. Bo peszy;D

Czekam do maja na Bajzel.Szkoda mi oryginał niszczyć . Kupie jakiś i przerobie ;)Odkąd ją kupiłem mam to w planach ;)

A nie lepiej zdjąć oryginał i kupić jakiś blaszany akcesoryjny uchwyt.

Nie da się, to jest w całości z nadkolem, dlatego trzeba przyciąć sam błotnik.

a co wam się w tym błotniku nie podoba ??? chcecie gumę oglądać z góry ??

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

działkowy emeryt

możesz chlastać błotnik, możesz też pomyśleć i poszukać w sieci pod hasłem nadkole / undertray / fender eliminator itd...kiedyś widziałem to nawet na alledrogo... ale są na pewno dostepne,jeden z wielu: http://hotmotorcycleparts.com/pro960315.html

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Dołączona grafika

Maszyna zalicza zlociki :smile:

R1 vs R6

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No i moja biała Yadzia załapała się na zdjęcie w Bełchatowie :biggrin:

Wojtek naprawdę fajny sprzęcik trafiłeś, troszkę sobie ją obejrzałem :biggrin: Gratuluję i oby Ci służyła tak jak mi moja ;)

Nie szukam śmierci! ... ja gonię swoje marzenia!!!

Dzieki :smile:. Manius Twoja tez bardzo ladnie sie prezentuje i wyroznia w białym malowaniu. Poza tym zawsze podobaly mi sie biale motocykle.

• 1 miesiąc temu...

Piękna. Tylko potrafi pokazać pazury w najmniej spodziewanym momencie.

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Piękna. Tylko potrafi pokazać pazury w najmniej spodziewanym momencie.

Dokladnie w najmniej spodziewanym momencie :biggrin: ostatnio mialem taki przypadek, jak zgarnely mnie tajniaki :biggrin: