AndrzejM Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 "Czekoladki" odbierał za mnie kolega. Lepiej zostawmy to bez komentarza. Trochę się powoli wygrzebuję. Na razie nie chcę wstawiać fot silnika. Jak go zmontuję to coś wrzucę. To już któryś post gdzie nie widzę: "przy okazji......." Oby tak dalej 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Mała zagadka. Tak piec NIE BĘDZIE wyglądał. Kto zgadnie jak? Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Mała zagadka. Tak piec NIE BĘDZIE wyglądał. Kto zgadnie jak? Inaczej Powodzenia. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Inaczej Powodzenia. A ja bym powiedział, KONSTRUKCYJNIE PRAWIE TAK, ALE KOLORYSTYCZNIE TROCHĘ ODMIENNIE" 2 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 A ja bym powiedział, KONSTRUKCYJNIE PRAWIE TAK, ALE KOLORYSTYCZNIE TROCHĘ ODMIENNIE" Właśnie jesteś w błędzie, kolorystycznie tak, ale trochę inaczej. Żeby było trudniej to jest dokładnie ten sam silnik po wczorajszym malowaniu.Po całej nocy schnięcia wygląda już inaczej. Aktualne foty może wrzucę wieczorem. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Surprise Będzie tak. Nie chciałem robić serii. C.D.N. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Jak napisze że super to nic odkrywczego nie będzie ale co innego można napisać 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoook Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Odważnie poleciałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Wydaje mi się że wczoraj na otwarciu widziałem 1 V-max-a. Zakładam że to nie Ty. 0 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Nie, to nie ja Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korrus Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Też czekam z niecierpliwością na efekt końcowy i mam nadzieję że wszystko będzie działało jak trzeba. Włożyłeś w to mnóstwo pracy, musi być dobrze Pozdrawiam i życzę zaje....ego efektu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Ze względu na natłok spraw zawodowych i jakieś grypsko nie było mocy na dalsze prace. Dopiero dziś coś zadziałałem. Złożyłem jeszcze takie "cuś" Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez Wladca-Swiata (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piyok Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 a że mam dostęp do różnych dziwnych urządzeń to czasem trochę kombinuję teraz dopiero skojarzyłem kolegę, faktycznie trochę tych różnych urządzeń macie 0 Cytuj nie ufaj, nie proś, nie bój się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Taki sposób poprawy magistrali olejowej znalazłem w interetach. Sposób nie mój, ale moje wykonanie. Dociekliwych uspokajam: śrubka zamykająca moją patenciarksą blaszkę jest rozklepana i nie ma możliwości rozkręcenia się. Prawdopodobie jutro wyląduje w ramie: Nie wiem, czy będzie działał, ale przynajmniej będzie ładny Taki korek będzie wkręcony zamiast oryginalnej zaślepki magistrali Gwint zewnętrzny to M20x1,5, wewnętrzny zrobiłem M10x1,25, standardowa śruba przelotowa (jak do układu hamulcowego). Niestety Panowie z Hansaflex trochę długo dorabiają mi wężyk, który będzie prowadził od tej śruby do czujnika. Czujnika nie da się wkręcić bezpośrednio w silnik (nawet nie próbowałem - łatwo go tu uszkodzić, poza tym żadna z niego ozdoba). Standardowo - jak będę miał zmontowane to wrzucę foty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Prace pooooowoli posuwają się do przodu. Szczerze mówiąc - mam już dość... Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dajesz!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Zawsze pod koniec jest najtrudniej ale nie zniechęcaj się, wszyscy ci mocno kibicujemy Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Zawsze pod koniec jest najtrudniej ale nie zniechęcaj się, wszyscy ci mocno kibicujemy Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Spokojnie, w sensie, że na dziś. Jutro ciąg dalszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Jak myślicie, 5 bar ciśnienia oleju na jałowych obrotach to chyba dobry wynik? Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejM Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 No proszę, trochę mnie nie było na forum a tu już prace poszły naprzód. Czas już chyba chłodzić 0,5% żywca na wielkie otwarcie. 1 Cytuj Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Pracuje się Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 https://youtu.be/xI8BFKGVklk A jednak się kręci :-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aroon77 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Po takim wkładzie pracy i czasu nie mogło być inaczej. Kibicowałem cały czas, jak zapewne wszyscy z forum. Gratulacje🥃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladca-Swiata Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Nie mam dławików przy wakuometrach, także synchro gaźników takie trochę na czuja. Zostało do zrobienia (oczywiście, żeby możńa było jeździć, bo będę jeszcze trochę pracował nad stroną wizualną): montaż wskaźnika i czujnika ciśnienia oleju zmiana węża czujnika ciśnienia oleju (obecny jest rozwiązaniem tymczasowym) założenie kilku osłon napęd V-Boosta jazda próbna Podejrzewam drobny wyciek oleju, ale równie dobrze mogłem w tym mniejscu pobrudzić silnik olejem, będę obserwował. Sprzęgło chodzi ciężkawo. Zobaczymy jak to będzie w korkach. Małe podsumowanie prac: Demontaż silników (zatartego i dawcy) Remont głowic (z V Max) Wymiana wałka ssącego jednej z głowic (moja wina) Szkiełkowanie wszystkich elementów korpusu silnika poza karterami Wymiana wszystkich uszczelek Pomiary elementów silnika Wyrównanie mas tłoków, krobowodów Złożenie silnika Modufikacja wadliwej magistrali olejowej Lakierowanie i szlifowanie wybranych obszarów (głowice) Modyfikacja sprzęgła Dodanie możliwości pomiaru ciśnienia oleju Okno w pokrywie sprzęgła Pochodzenie składowych silnika: Kartery, wał, wałek wyrównważający, panewki, krobowody, pokrywa pompy wody: Venture 1200 Tłoki 2szt. z zatartego silnika V Max 1200, 2szt. z Allegro Głowice (po remoncie) z zatartego silnika V Max 1200 Sprzęgło częściowo z Venture 1200 (wewnętrzny kosz), zewnętrzny kosz z V Max 1200, tarczki wybrane najlepsze z obu konstrukcji. Tu należy wspomnieć, że wewnętrzny kosz różni się w V Maxie i w Venture. Mój wybór był taki ze względu na modyfikację sprzęgła) Skrzynia biegów: Wałki, koła, przekładnia kątowa, oś wybieraka z V Max 1200 1997r (1FK), wodziki i wałek je napędzający z Wenture 1200. Rozrusznik, alternator, obudowa termostatu z V max. Element usztywniający wadliwą rurkę magistrali olejowej: pralko-suszarka Elektrolux (serio - choć po modyfikacji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanPL Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Sylwku to co ty robisz to nie tylko piękne, to urosło do rangi imponującej Chłopie zastanów się na serio nad renowacją trudnych przypadków. Z taką robotą zbijesz na tym fortunę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi