Skocz do zawartości

Serwis Aut Francuskich - Kogo Polecacie? Citroen C4

ffojtus

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule, jaki warsztat polecacie do samochodów francuskich? Może ktoś ma jakieś doświadczenia i wie kogo w Łodzi doradzić / odradzić? Najlepiej Górna, lub Widzew.

Sprawy które chciałbym załatwić, najlepiej za jednym razem:

1. Diagnostyka czujników parkowania i wymiana. Samochód przy odpalaniu wyświetla komunikat: "parking assistance faulty". Podobno to częsta bolączka tych samochodów i najprawdopodobniej po prostu jeden czujnik jest walnięty i trzeba go wymienić. Chodzi o zdiagnozowanie tego który to oraz dokonanie samej wymiany, czujnik już mam.

2. Klimatyzacja - po prostu nie działa. Nie wiem czy to jakaś większa robota  (bo np. coś się zepsuło), czy poprostu wymaga nabicia

3. Sprawdzenie silnika - na przestrzeni miesiąca już dwa razy dolewałem oleju, bo wyskakiwał komunikat w komputerze

4. Aktywacja w komputerze kabelka AUX podłączanego do radia. Kabelek zamontowany, teraz trzeba w komputerze uaktywnić jakąś stosowną opcję, podobno zmieniarkę płyt

5. Wykasowanie błędu 'service', najprawdopodobniej związanego z komunikatem dotyczącym czujników parkowania. Kontrolka Service zapala się przy starcie silnika i gaśnie po jakiś 30 sekundach

Samochód: Citroen C4 2004, 1.6 HDi

http://motocykle-lodz.pl/user/2780-mariokawa/

za***iście ogarnięty mechanik, polecam, ja do niego jeżdżę z megane II

I do tego potrzebny jest specjalista od Francuzów?? Jedz od razu na Kilińskiego 85 do Maria profil wyżej i niech ci zerknie..

Już tłumaczę, bo widocznie za mało zaakcentowałem o co mi chodzi z jedną rzeczą. Do sprawy z tym AUX-em trzeba w komputerze samochodu coś zmienić / poprzestawiać / aktywować, a do tego wymagane jest zdaje się odpowiednie oprogramowanie, a nie prosty kabelek z allegro za 50 zł do odczytywania błędów, bo sam bym to sobie ogarnął :smile: Ale powiedzmy że to drugorzędna sprawa. Tak czy inaczej dzięki wszystkim za namiary, jutro z rana przedzwonię i zobaczymy co uda się ustalić  :smile: