ffojtus Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Jak w tytule, jaki warsztat polecacie do samochodów francuskich? Może ktoś ma jakieś doświadczenia i wie kogo w Łodzi doradzić / odradzić? Najlepiej Górna, lub Widzew. Sprawy które chciałbym załatwić, najlepiej za jednym razem: 1. Diagnostyka czujników parkowania i wymiana. Samochód przy odpalaniu wyświetla komunikat: "parking assistance faulty". Podobno to częsta bolączka tych samochodów i najprawdopodobniej po prostu jeden czujnik jest walnięty i trzeba go wymienić. Chodzi o zdiagnozowanie tego który to oraz dokonanie samej wymiany, czujnik już mam. 2. Klimatyzacja - po prostu nie działa. Nie wiem czy to jakaś większa robota (bo np. coś się zepsuło), czy poprostu wymaga nabicia 3. Sprawdzenie silnika - na przestrzeni miesiąca już dwa razy dolewałem oleju, bo wyskakiwał komunikat w komputerze 4. Aktywacja w komputerze kabelka AUX podłączanego do radia. Kabelek zamontowany, teraz trzeba w komputerze uaktywnić jakąś stosowną opcję, podobno zmieniarkę płyt 5. Wykasowanie błędu 'service', najprawdopodobniej związanego z komunikatem dotyczącym czujników parkowania. Kontrolka Service zapala się przy starcie silnika i gaśnie po jakiś 30 sekundach Samochód: Citroen C4 2004, 1.6 HDi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 http://motocykle-lodz.pl/user/2780-mariokawa/ za***iście ogarnięty mechanik, polecam, ja do niego jeżdżę z megane II 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Również polecam Mariusza troszkę terminy ma długie ale lepszego jeszcze nie spotkałem na swojej drodze 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 I do tego potrzebny jest specjalista od Francuzów?? Jedz od razu na Kilińskiego 85 do Maria profil wyżej i niech ci zerknie.. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Już tłumaczę, bo widocznie za mało zaakcentowałem o co mi chodzi z jedną rzeczą. Do sprawy z tym AUX-em trzeba w komputerze samochodu coś zmienić / poprzestawiać / aktywować, a do tego wymagane jest zdaje się odpowiednie oprogramowanie, a nie prosty kabelek z allegro za 50 zł do odczytywania błędów, bo sam bym to sobie ogarnął Ale powiedzmy że to drugorzędna sprawa. Tak czy inaczej dzięki wszystkim za namiary, jutro z rana przedzwonię i zobaczymy co uda się ustalić 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi