karpiu Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witam, Planuję 2 małe robótki w swoim Bandziorze. Kierunki - bo mi się podobają :-) Przewody w oplocie - bo mi się podobają, to po pierwsze i po drugie - nikt nie wymienia wad tego rozwiązania a same zalety. 1. Kierunki - czy do każdego zestawu potrzeba dedykowany przerywacz do ledów i czy sama wymiana jest prosta? Widziałem na allegro zaślepki do tych standardowych dziur po kierunkach z dziurką na 10mm czyli taki LEDowy standard z tego co widzę po Allegro. 2. Tu w sumie 2 pytania: - Czy zrobię to sam jeśli mam podstawowe umiejętności techniczne? - Hel czy Goodridge? Dzięki i pozdrawiam :-) LwG! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Przewody w oplocie jak najbardziej na +. Zupełnie inne odczucie na klamce tego co się dzieje na tarczy. Co do firmy się nie wypowiem. Mam u siebie Hel i jest OK innych nie miałem to nie wiem. W temacie kierunków LED, to niestety przerywacz musisz zmienić albo będziesz miał "disko jumbo". Możesz też zastosować rezystory ceramiczne http://zap-audio.pl/sklep/images/produkty/CERAMICZNY%2020W.jpeg o odpowiedniej mocy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Są na allegro HEL i Goodridge. HEL na przód + tył 390zł. Goodridge 300 za taki komplet. Jeśli miałbym się tutaj kierować to właśnie ceną, stąd pytanie o producenta :-) Dzięki za odp! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Moim skromnym zdaniem lepiej do LEDów kupic sobie przerywacz elektroniczny, bo stosowanie rezystorow powoduje niepotrzebne odparowywanie energii na cieplo, wiec po co ja tracic na grzanie. 1 Cytuj Zdrowko KLOSZ ☺ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘ ⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Rozejrzę się najpierw za kierunkami, które będą mi się podobały i poszukam odpowiedniego przerywacza. Celować w allegro czy w Łodzi w sklepach moto dostanę to również od ręki? Aha, co są warte takie kierunki za 10-20zł sztuka? Czy tutaj też jest jakiś konkretny producent? Barracuda pewnie ale mają akcesoria nie na moją kieszeń :-) Np takie, mogą dobrze stroić z Bandziorem. http://allegro.pl/kierunkowskaz-y-led-duze-ladne-2szt-yamaha-suzuki-i6073944904.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Korando masz na miejscu możesz ißć pomacać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) te tanie kierunki za 10-20zł zazwyczaj nie mają homologacji Teoretycznie, podkreślam teoretycznie motocykl z takimi kierunkami nie powinien przejść przeglądu technicznego a nigdy się nie spotkałem z tym żeby ktokolwiek to sprawdzał .... Działa to to działa 80zł zapraszam za rok Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasus Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 dwa lata temu oploty kupowałem tu - https://owiewki24.pl/pl/c/PRZEWODY-HAMULCOWE-W-OPLOCIE-GOTOWE/167 sporo taniej niż hel, goodridge etc. Sprawują się ok. Jeden minus jest - nie ma kolorowych jak ktoś miałby chęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi