Skocz do zawartości

Suzuki Gsf 600 K3 Kierunkowskazy Led I Oplot - How To?

karpiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuję 2 małe robótki w swoim Bandziorze.

Kierunki - bo mi się podobają :-)

Przewody w oplocie - bo mi się podobają, to po pierwsze i po drugie - nikt nie wymienia wad tego rozwiązania a same zalety.

1. Kierunki - czy do każdego zestawu potrzeba dedykowany przerywacz do ledów i czy sama wymiana jest prosta? Widziałem na allegro zaślepki do tych standardowych dziur po kierunkach z dziurką na 10mm czyli taki LEDowy standard z tego co widzę po Allegro.

2. Tu w sumie 2 pytania:

- Czy zrobię to sam jeśli mam podstawowe umiejętności techniczne? :biggrin:

- Hel czy Goodridge?

Dzięki i pozdrawiam :-) LwG!

Przewody w oplocie jak najbardziej na +. Zupełnie inne odczucie na klamce tego co się dzieje na tarczy. Co do firmy się nie wypowiem. Mam u siebie Hel i jest OK innych nie miałem to nie wiem. W temacie kierunków LED, to niestety przerywacz musisz zmienić albo będziesz miał "disko jumbo". Możesz też zastosować rezystory ceramiczne http://zap-audio.pl/sklep/images/produkty/CERAMICZNY%2020W.jpeg o odpowiedniej mocy.

Są na allegro HEL i Goodridge. HEL na przód + tył 390zł. Goodridge 300 za taki komplet. Jeśli miałbym się tutaj kierować to właśnie ceną, stąd pytanie o producenta :-)

Dzięki za odp!

Moim skromnym zdaniem lepiej do LEDów kupic sobie przerywacz elektroniczny, bo stosowanie rezystorow powoduje niepotrzebne odparowywanie energii na cieplo, wiec po co ja tracic na grzanie.

Zdrowko

KLOSZ

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™

Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.

Rozejrzę się najpierw za kierunkami, które będą mi się podobały i poszukam odpowiedniego przerywacza.

Celować w allegro czy w Łodzi w sklepach moto dostanę to również od ręki?

Aha, co są warte takie kierunki za 10-20zł sztuka? Czy tutaj też jest jakiś konkretny producent? Barracuda pewnie ale mają akcesoria nie na moją kieszeń :-)

Np takie, mogą dobrze stroić z Bandziorem.

http://allegro.pl/kierunkowskaz-y-led-duze-ladne-2szt-yamaha-suzuki-i6073944904.html

te tanie kierunki za 10-20zł zazwyczaj nie mają homologacji :smile: Teoretycznie, podkreślam teoretycznie motocykl z takimi kierunkami nie powinien przejść przeglądu technicznego :smile: a nigdy się nie spotkałem z tym żeby ktokolwiek to sprawdzał .... Działa to to działa :smile: 80zł zapraszam za rok  :riding:  :riding:

Edytowane przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji)

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s