Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie,

Michał - spróchniałem jeśli chodzi o jazdę motocyklem. Prawo jazdy zdawałem 2 dekady temu i od tamtej pory nie miałem możliwości zakupu swojego własnego jednoślada. W końcu po zmianach w swoim życiu tuz przed 40-tką nastał czas aby w końcu coś z tym zrobić. 

Zakupiłem już swój własny strój i teraz szukam motocykla.

Pytanie powitalne mam do forumowiczów - czy daje rade gdzieś się doszkolić tak na same godziny jazdy. Czytałem już kilka postów ale one odnoszą się głownie do osób zdających na kategorie A - a co byście mi poradzili dla takiego próchna jak ja. Jeździłem ostatnio jakieś 9 lat temu na 650-tce.

Pozdrawiam.

Michał

Opublikowano

Powitać. Skoro już wcześniej jeździłeś to raczej tego nie zapomniałeś. Ja też miałem przerwe około 9 lat i kupiłem 600cm. Troche pojeździsz i sobie przypomnisz. Powodzenia i do zobaczenia na drogach.

Opublikowano

Witaj

Wydaję mi się, że wszędzie gdzie zapytasz możesz sobie wykupić jakieś godzinki jazdy.

Dodatkowo są osoby na forum,które takie szkolenia organizują na torach a również w zeszłym roku odbyło się takie szkolenie w Łodzi. Jak mówi stare chińskie przysłowie :smile:

Trening czyni mistrza Lwg

Opublikowano

Witaj, śmiało udaj się do wybranego "OSK" i wykup godziny jazd. Jedynym problemem może być teraz "papierologia" Jeżeli będą wymagali "PKK" aby wykupić godziny jazd, musisz udać się do wydziału komunikacji. Dokument otrzymasz w trakcie jednej wizyty. A... Na forum gdzieś bankowo jest temat co do polecanych szkółek na moto. Tam z grubsza będą lepsze warunki placyków i bywa że niektóre oferują jazdy na innych motocyklach niż tylko SFV 650. 

Opublikowano

Witaj, śmiało udaj się do wybranego "OSK" i wykup godziny jazd. Jedynym problemem może być teraz "papierologia" Jeżeli będą wymagali "PKK" aby wykupić godziny jazd, musisz udać się do wydziału komunikacji. Dokument otrzymasz w trakcie jednej wizyty. A... Na forum gdzieś bankowo jest temat co do polecanych szkółek na moto. Tam z grubsza będą lepsze warunki placyków i bywa że niektóre oferują jazdy na innych motocyklach niż tylko SFV 650. 

Jak byś kolego nie zauważył to kolega posiada uprawnienia i nie otrzyma profilu PKK .

Witam wszystkich serdecznie,

Michał - spróchniałem jeśli chodzi o jazdę motocyklem. Prawo jazdy zdawałem 2 dekady temu i od tamtej pory nie miałem możliwości zakupu swojego własnego jednoślada. W końcu po zmianach w swoim życiu tuz przed 40-tką nastał czas aby w końcu coś z tym zrobić. 

Zakupiłem już swój własny strój i teraz szukam motocykla.

Pytanie powitalne mam do forumowiczów - czy daje rade gdzieś się doszkolić tak na same godziny jazdy. Czytałem już kilka postów ale one odnoszą się głownie do osób zdających na kategorie A - a co byście mi poradzili dla takiego próchna jak ja. Jeździłem ostatnio jakieś 9 lat temu na 650-tce.

Pozdrawiam.

Michał

Jak co to się możesz zgłosić do Mariusza właściciela auto szkoły DRIFT 798-833-463 mają placyk na Wysokiej w Łodzi

Opublikowano

Siemka :-)

Opublikowano

Powitać :smile: 

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Czołem! No, jak ty jesteś spróchniały, to co ja mam powiedzieć o sobie? :biggrin:

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Powitać

Masz jakąś sprawę to napisz. Chcesz hejtować? To się bujaj.. 

Opublikowano

Jak byś kolego nie zauważył to kolega posiada uprawnienia i nie otrzyma profilu PKK .

To zauważyłem i wyczytałem. Bardziej na myśli miałem że w OSK mogą wymagać profilu do celów chociażby "papierologicznych".  Aczkolwiek Fakt, nie wiem czy w przypadku posiadania uprawnień jest możliwość uzyskania go w WK, oraz czy byłby wymagany przez OSK. Może trochę moja skucha. :blush:

Opublikowano

Witam

Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro, marz tak jakbyś miał żyć wiecznie...

Opublikowano

Siemano

• 4 tygodnie później...