Pablo74 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Może się komuś przyda mój test albo go uchroni przed czyszczeniem zestawu napędowego. W tamtym roku przetestowałem smar do łańcucha firmy LIQUEI MOLY w kolorze opakowanie wygląda tak testowałem już smar tej firmy tylko biały z teflonem sprawował się przyzwoicie, deszcz nie robił na nim większego wrażenie a i felgi za mocno nie zabrudził. Na co dzień używam Motul Road Plus moim zdaniem jest trochę lepszy od Liquei Moly, głębiej wnika i dłużej się utrzymuje na łańcuchu nie feldze . Test wyglądał tak. Po przejechanie ok 50 km śladowe ilości smaru pozostały na łańcuchu a reszta zachlapała wszystko No i znowu 2 godz. czyszczenia. Koniec z testami za dużo czyszczenia mnie to kosztuje Podsumowując temat smar LIQUEI MOLY Grand Prix kolor zielony NIE POLECAM A na pewno nie polecam tego gówna po użyciu 2 godziny czyściłem cały zestaw napędowy łącznie z ogonem , nawet do roweru się nie nadaje posmarowałem córce w rowerze i d*pa. Noga zachlapana a ja zapierniczałem kupować córce nowe buty ( a ile się przy tym nasłuchałem) obecnie używam go do smarowanie zawiasów w garażu i nic poza tym. Chyba umieściłem nie w tym dziale .sorry. 0 Cytuj
Mibu Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 A ja mam takie pytanko, orientujecie się może czy te smary do łańcuchów przechowywane w temp. minusowej tracą swoje właściwości?Bo został mi smar od zeszłego sezonu tylko że niestety narażony był na spore minusowe temperatury i teraz nie wiem czy on jest jeszcze coś wart.dzięki za wszelkie info 0 Cytuj
piżmak Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Poczytaj info na opakowaniu, są tam pewno takie informacje. Mojm zdanie może już nie trzymać odpowiednich parametrów. 0 Cytuj
Mibu Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 no właśnie czytałem i tam jest podana tylko maksymalna temp. :/ ach, chyba trzeba będzie się zaopatrzyć w nowy smar... 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Jeżeli nie ma napisane, to standardowa reguła mówi "Trzymaj w temperaturze pokojowej..", także minusowe temp. i bliskie zeru psują produkt i jego właściwości. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
AndrzejCBR Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Kurcze czytam i czytam i nie wiem czym tu smarowac ten lancuch:) 0 Cytuj
BykuOCW Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Do smarowania łańcucha zdecydowanie polecam olej przekładniowy HIPOL. 5 ML na cały łańcuch, nakłada się pędzelkiem na rolki łańcucha. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, łańcuch jest czysty, nic się nie brudzi oraz posiada rewelacyjne właściwości smarne. W serwisówkach motocykli zalecają właśnie w ten sposób pielęgnować łańcuch. 0 Cytuj
crosiak Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Ja uzywam smaru BEL-RAY bo to jedyny ktory nie chlapie mi na felge i jest bardzo wydjany. Smarowalem Hipolem tak delikatnie po przejzadzce byla cala felga zabrudzona. Cena tego smaru moze nie jest mala ale warto wydac wiecej 0 Cytuj
krzycho Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 ja uzywam zwycięzcy: http://www.motocykl-online.pl/artykuly/spraye-do-lancuchow-8211-test 0 Cytuj
piżmak Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 W jakich serwisówkach polecają ten olej JAWA, MZ, WSK. Zawsze po każdym oleju będzie brudne moto i ty. 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Ja uzywam smaru BEL-RAY bo to jedyny który nie chlapie mi na felgę i jest bardzo wydjany.Też go właśnie zamówiłem i nie wiem czy nie chlapie bo pryskając łańcuch tak zaj*bałem felgę i koło, że ciężko stwierdzić czy nie pryska :DWażne żeby miał dobre właściwości smarne i tylko o to mi chodzi... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
m_sokol Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Używam syntetycznego Castrol'a. Dobrze trzyma się łańcucha, moto jest czyste. A i własności smarne ma chyba niezłe bo łańcuch jest cały czas w niezłym stanie. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi