BykuOCW Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Jestem bardzo ciekaw, czy gdybyś dostałem NOWE leżaki ( 5 letnie ) i nową oponę z 2012 to rozpoznałbyś która jest która.Mówię o sytuacji w której takowe opony miałbyś założone na motongi. Uwierz mi, że ja się nie stresuje ;] 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Pomyliłem jedno słowo, "używki" i "leżaki" - mój błąd, oczywiście chodziło mi o leżaki. Nadal opona z 2004 (czyli starsza niż 5 lat) choćby była i nieużywana nie ma już właściwości opony nowej - guma się starzeje.Nie stresuj się tak.Jak guma sobie leży tak poprostu to jej się nic nie stanie co innego gdyby była na motongu przez 5 lat i cały czas stała 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Od 8-9lat do samochodów używam tylko leżaki, miedzy innymi były to:Bridgestone Blizzak MZ (najlepsze zimówki jakiekolwiek miałem)Michelin PilotPirelli P200 (nie pamiętam dokładnie wszystkich oznaczeń)Bridgestone turanza. Przy wymianie oponiarz zrobił wielkie oczy jak mu powiedziałem ile zapłaciłem i koniecznie chciał adres sklepu. I jeśli ktoś mi powie ze to są ktoś że to są złe opony bo leżały parę lat w magazynie, nic nie odpowiem, spojrzę się tylko z politowaniem.A kiedy będę kupował oponki do motocykla na pewno rozejrzę się za leżakami. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Jestem bardzo ciekaw, czy gdybyś dostałem NOWE leżaki ( 5 letnie ) i nową oponę z 2012 to rozpoznałbyś która jest która. Mówię o sytuacji w której takowe opony miałbyś założone na motongi.Pewnie nie, ale ja nie wymiatam i nie schodzę na kolano, jeżdżę raczej turystycznie, nie mam mocnego motocykla. W normalnymy użytku pewnie nie było by dla mnie różnicy, pytanie tylko co w awaryjenej sytuacji? Czy przypadkiem wtedy leżak nie okazałby się "trochę" za słaby.Jednym słowem - dla mnie leżaki tak, ale maks 3-4 letnie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Od 8-9lat do samochodów używam tylko leżaki, miedzy innymi były to:Bridgestone Blizzak MZ (najlepsze zimówki jakiekolwiek miałem)Michelin PilotPirelli P200 (nie pamiętam dokładnie wszystkich oznaczeń)Bridgestone turanza. Przy wymianie oponiarz zrobił wielkie oczy jak mu powiedziałem ile zapłaciłem i koniecznie chciał adres sklepu. I jeśli ktoś mi powie ze to są ktoś że to są złe opony bo leżały parę lat w magazynie, nic nie odpowiem, spojrzę się tylko z politowaniem.A kiedy będę kupował oponki do motocykla na pewno rozejrzę się za leżakami.Zgadzam się z Tobą całkowicie Pewnie nie, ale ja nie wymiatam i nie schodzę na kolano, jeżdżę raczej turystycznie, nie mam mocnego motocykla. W normalnymy użytku pewnie nie było by dla mnie różnicy, pytanie tylko co w awaryjenej sytuacji? Czy przypadkiem wtedy leżak nie okazałby się "trochę" za słaby.Jednym słowem - dla mnie leżaki tak, ale maks 3-4 letnie.Ja nie jestem super kierowcą, jeżdżę czasem troszke szybciej i leżaki zadowalały mnie w 100 %. Kiedy 1 raz kupowałem leżaki do mojej Kawy ZX6R 2004, też nie wiedziałem czy to dobry wybór i poprosiłem o poradę kolegę z Liberty Motors. Powiedział, że można brać. Potem gdy je założyłem przejechał się moim moto na tych leżakach, i powiedział, że nie odbiegają od nowych normalnych. Wykonywał też manewr awaryjnego hamowania, Stoppie itp, ponieważ poprosiłem, żeby je sprawdził porządnie.MAWET ja Ciebie nie mam zamiaru przekonywać, może kiedyś założysz 6 letniego leżaka i sam się przekonasz. Bo wiesz takie mówienie co by było gdyby bez doświadczenia w danym temacie jak dla mnie mija się z celem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mawet Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Zgadza się, wolałbym jednak nie sprawdzać, że mam rację . Pewnie jak stanę przed koniecznościa wymiany opon to sam się będę zastanawiał co kupić. I za pewne będę pamiętał Twoją opinie i doświadczenie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian-xj600 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 wstrzymam sie od komenta bo mi status ostrzezen skoczy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogger Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Byku - gdzie ten sklep z leżakami? :] Musze do auta coś kupić na lato... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ja leżaki kupuję na Motobazarze, ale tam są tylko do motocykli. Któryś forumowicz pisał w tej dyskusji, że kupuje do auta, także zobacz który i zapytaj 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 też bym kupił jakiegoś leżaka;d 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BykuOCW Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ja w Maju będę szukał kompletu leżaków na Motobajzlu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajman Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Dzisiaj byłem na Glinianej 38a. Dostawe oponek do moto beda mieli 2 kwietnia bo poszlo wszystko. Podobno. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 trzeba się przejechać. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ja kupiłem leżaki z 2011r. ze Zduńskiej Woli w dobrych pieniążkach, za zakup u nich dają 10% rabatu na wymianę, zawsze coś. Firma to KAYOMOTO wystawiają się na allegro, jak się dogadasz to każdą oponę możesz odebrać na ptaku w Rzgowie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 na ptaku w Rzgowie.Chyba w ptaku a nie na ptaku;D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi