Skocz do zawartości

Opony Używane - W Łodzi Lub Okolicy

rook

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem bardzo ciekaw, czy gdybyś dostałem NOWE leżaki ( 5 letnie ) i nową oponę z 2012 to rozpoznałbyś która jest która.Mówię o sytuacji w której takowe opony miałbyś założone na motongi. Uwierz mi, że ja się nie stresuje ;]

Pomyliłem jedno słowo, "używki" i "leżaki" - mój błąd, oczywiście chodziło mi o leżaki. Nadal opona z 2004 (czyli starsza niż 5 lat) choćby była i nieużywana nie ma już właściwości opony nowej - guma się starzeje.Nie stresuj się tak.

Jak guma sobie leży tak poprostu to jej się nic nie stanie co innego gdyby była na motongu przez 5 lat i cały czas stała

Od 8-9lat do samochodów używam tylko leżaki, miedzy innymi były to:Bridgestone Blizzak MZ (najlepsze zimówki jakiekolwiek miałem)Michelin PilotPirelli P200 (nie pamiętam dokładnie wszystkich oznaczeń)Bridgestone turanza. Przy wymianie oponiarz zrobił wielkie oczy jak mu powiedziałem ile zapłaciłem i koniecznie chciał adres sklepu. I jeśli ktoś mi powie ze to są ktoś że to są złe opony bo leżały parę lat w magazynie, nic nie odpowiem, spojrzę się tylko z politowaniem.A kiedy będę kupował oponki do motocykla na pewno rozejrzę się za leżakami.

Jestem bardzo ciekaw, czy gdybyś dostałem NOWE leżaki ( 5 letnie ) i nową oponę z 2012 to rozpoznałbyś która jest która. Mówię o sytuacji w której takowe opony miałbyś założone na motongi.

Pewnie nie, ale ja nie wymiatam i nie schodzę na kolano, jeżdżę raczej turystycznie, nie mam mocnego motocykla. W normalnymy użytku pewnie nie było by dla mnie różnicy, pytanie tylko co w awaryjenej sytuacji? Czy przypadkiem wtedy leżak nie okazałby się "trochę" za słaby.Jednym słowem - dla mnie leżaki tak, ale maks 3-4 letnie.

Od 8-9lat do samochodów używam tylko leżaki, miedzy innymi były to:Bridgestone Blizzak MZ (najlepsze zimówki jakiekolwiek miałem)Michelin PilotPirelli P200 (nie pamiętam dokładnie wszystkich oznaczeń)Bridgestone turanza. Przy wymianie oponiarz zrobił wielkie oczy jak mu powiedziałem ile zapłaciłem i koniecznie chciał adres sklepu. I jeśli ktoś mi powie ze to są ktoś że to są złe opony bo leżały parę lat w magazynie, nic nie odpowiem, spojrzę się tylko z politowaniem.A kiedy będę kupował oponki do motocykla na pewno rozejrzę się za leżakami.

Zgadzam się z Tobą całkowicie :smile:

Pewnie nie, ale ja nie wymiatam i nie schodzę na kolano, jeżdżę raczej turystycznie, nie mam mocnego motocykla. W normalnymy użytku pewnie nie było by dla mnie różnicy, pytanie tylko co w awaryjenej sytuacji? Czy przypadkiem wtedy leżak nie okazałby się "trochę" za słaby.Jednym słowem - dla mnie leżaki tak, ale maks 3-4 letnie.

Ja nie jestem super kierowcą, jeżdżę czasem troszke szybciej i leżaki zadowalały mnie w 100 %. Kiedy 1 raz kupowałem leżaki do mojej Kawy ZX6R 2004, też nie wiedziałem czy to dobry wybór i poprosiłem o poradę kolegę z Liberty Motors. Powiedział, że można brać. Potem gdy je założyłem przejechał się moim moto na tych leżakach, i powiedział, że nie odbiegają od nowych normalnych. Wykonywał też manewr awaryjnego hamowania, Stoppie itp, ponieważ poprosiłem, żeby je sprawdził porządnie.MAWET ja Ciebie nie mam zamiaru przekonywać, może kiedyś założysz 6 letniego leżaka i sam się przekonasz. Bo wiesz takie mówienie co by było gdyby bez doświadczenia w danym temacie jak dla mnie mija się z celem.

Zgadza się, wolałbym jednak nie sprawdzać, że mam rację:smile: . Pewnie jak stanę przed koniecznościa wymiany opon to sam się będę zastanawiał co kupić. I za pewne będę pamiętał Twoją opinie i doświadczenie.

Ja leżaki kupuję na Motobazarze, ale tam są tylko do motocykli. Któryś forumowicz pisał w tej dyskusji, że kupuje do auta, także zobacz który i zapytaj :smile:

• 2 tygodnie później...

Ja kupiłem leżaki z 2011r. ze Zduńskiej Woli w dobrych pieniążkach, za zakup u nich dają 10% rabatu na wymianę, zawsze coś. Firma to KAYOMOTO wystawiają się na allegro, jak się dogadasz to każdą oponę możesz odebrać na ptaku w Rzgowie.