Skocz do zawartości

Ile Oleju Do Lag Suzuki Gs 500

bocianlask

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Potrzebuję pomocy z dobraniem odpowiedniej ilości oleju do lag w moim Suzuki GS 500E 1999r
W necie znalazłem różne informacje i chciałbym się upewnić.
Jedni piszą 382ml i 99mm od góry lagi do poziomu oleju przy maksymalnie złożonej, a inni 377ml i 105mm.
Z góry dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi.
Pozdrawiam

A co mówi serwisówka ?

Bo to zależy od modelu, dlatego masz rozbieżne dane, wszystko jest w serwisówce.

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Serwisówka też podaje dwie wersje dla mojego rocznika: 382ml ... E-03, 28, 33 i 377ml ... Others. Wychodzi na to, że oznaczenia - E-03, 28, 33 to jakieś modele.... tylko gdzie szukać tych oznaczeń na motocyklu?

W sumie to też chętnie bym się dowiedział , bo mam podobny dylemat co kolega wyżej. W lipcu miałem wymieniany olej w lagach na twardszy ale nie przyszło mi wtedy do głowy żeby się zapytać ile nalał :decayed:

PS. Czy to 5mm ma to aż tak wielka różnica ? :P

Czy to 5mm ma to aż tak wielka różnica ?

Jeżeli już to 5ml ;)  i gwarantuję że nic się z tego tytułu nie stanie jak wlejesz więcej o te 5 ml. Wlej 380ml i zapomnij o sprawie  :smile:

Jesteś w ogóle w stanie odmierzyć równo te 382ml albo nawet 5ml ?  B)

PS. Aż sprawdziłem z ciekawości (wcześniej mi sie nie chciało :decayed: ) w serwisówce która ja mam jest tylko 382ml podane.

Edytowane przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Przed chwilą wróciłem z garażu... moto złożone i po jeździe próbnej... wydaje się wszystko ok ;)
Oleju wlane 380ml.
Dziękuję za podpowiedzi.
Temat do zamknięcia