Skocz do zawartości

Suchy Recenzuje - Nawigacja Motocyklowa Tomtom Rider 400

Suchy-wolk

Rekomendowane odpowiedzi

flm_1444823050__tom-tom-rider-2.jpg

Do „prezesowskiego laboratorium” w lipcu trafiła nawigacja TomTom Rider 400 – następczyni modelu Rider z 2013 roku. Oba produkty powstały z myślą o motocyklistach, którzy chcą dojechać do celu niekoniecznie prostymi drogami.

Zachęcam do lektury na portalu

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Rozumiem, że jeden obraz to tysiąc słow ale mógłbyś nieco pomaltretować klawiaturę przed sobą i dorzucić jakikolwiek opis tego co chciałeś nam przekazać umieszczając zdjęcie. Fakt że posiadasz tą nawigację mógłby Cię pokusić o napisanie opinii długoterminowego użytkownika ale najwyraźniej nie pokusił. Może dopiero co wysupłałeś kasę na ten sprzęt? W takim przypadki chwalenie się zakupem jest jakoś tam zrozumiałe ale codziennie ktoś coś kupuje związanego z motocyklami. Niektórzy nawet całe motocykle. Czy to zaraz powód do wrzucania info na forum? To nie fejsbuk. Słowem nie wiadomo co myśleć :smile:

PS

A zamiast dołączonego do zestawu TomToma programu Tyre zdecydowanie bardziej mogę polecić serwis Furkot.com. Ma znacznie lepszy interfejs, więcej możliwości i jest wygodniejszy w obsłudze.

Edytowane przez Zet (wyświetl historię edycji)

KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA

Miałem ten model Tomtom Rider 400 przez parę chwil, wygrany w konkursie, ale szybko się go pozbyłem bo mnie nie urzekł. Może dlatego, że był powolny (słabo sobie radził z przeliczaniem dłuższych tras tzn powyżej 150 km) i dodatkowo w słoneczny dzień kiepsko było cokolwiek widać na ekranie. To drugie to kwestia montażu i pewnie ktoś inny może nie mieć tego problemu.

w słoneczny dzień kiepsko było cokolwiek widać na ekranie. To drugie to kwestia montażu i pewnie ktoś inny może nie mieć tego problemu.

W sieci również znajdują się opinie o tym, że w słoneczne dni kiepsko widać obraz, ale tak jak mówisz zapewne jest to kwestia ustawień. Jeździłem głównie za dnia przy bezchmurnym niebie i czytelność danych była wzorowa.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Rozumiem, że jeden obraz to tysiąc słow ale mógłbyś nieco pomaltretować klawiaturę przed sobą i dorzucić jakikolwiek opis tego co chciałeś nam przekazać umieszczając zdjęcie. Fakt że posiadasz tą nawigację mógłby Cię pokusić o napisanie opinii długoterminowego użytkownika ale najwyraźniej nie pokusił. Może dopiero co wysupłałeś kasę na ten sprzęt? W takim przypadki chwalenie się zakupem jest jakoś tam zrozumiałe ale codziennie ktoś coś kupuje związanego z motocyklami. Niektórzy nawet całe motocykle. Czy to zaraz powód do wrzucania info na forum? To nie fejsbuk. Słowem nie wiadomo co myśleć :smile:

PS

A zamiast dołączonego do zestawu TomToma programu Tyre zdecydowanie bardziej mogę polecić serwis Furkot.com. Ma znacznie lepszy interfejs, więcej możliwości i jest wygodniejszy w obsłudze.

Trafiłeś w samo sedno. Zbierałem miedziaki na nią od kąd pamiętam, a i tak na część brakło, lecz od czego są instytucje finansowe czyt. banki.

Nie korzystam z dołączonego do zestawu TomToma programu Tyre. Są jeszczeinne sposoby na umieszczenie planowanych tras w navi np za pomocą transferu zaplanowanych w Google Maps w GPS Visualizer

Tutaj więcej na ten temat może się przyda

http://www.c-moto.pl/forum/index.php?PHPSESSID=a70472ddba2cb1768ead634e4a14f1c8&topic=1369.0

Miałem ten model Tomtom Rider 400 przez parę chwil, wygrany w konkursie, ale szybko się go pozbyłem bo mnie nie urzekł. Może dlatego, że był powolny (słabo sobie radził z przeliczaniem dłuższych tras tzn powyżej 150 km) i dodatkowo w słoneczny dzień kiepsko było cokolwiek widać na ekranie. To drugie to kwestia montażu i pewnie ktoś inny może nie mieć tego problemu.

Problem odbijaącego się światła można wyeliminować matową folią. Coś jak w telefonach. Problem wtedy znika. Wklaepywałem trasy pow tysiąca kilometrów i nie zaobserwowałem powolnej  pracy podczas przeliczania. Być może nie mam porównania z innymi motocyklowymi navi

Edytowane przez Marsel
cytat (wyświetl historię edycji)