kabzior Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Heja, czy ktoś z Was może zna model/firmę spodni które rozpinane są w minimum jednej nogawce po całości? Mam takie letnie Spidi i świetnie się to sprawdza, bo można założyć na dowolne nie-moto spodnie, pojechać do pracy, zdjąć, schować w kufer i gotowe (4x protektor i cordura na dupsku): tylko że to jest wersja letnia (z mnóstwem paneli siateczkowych) i zaczyna być w niej zimno. Szukam więc takiej samej wersji, ale już całej zabudowanej i z membraną. Ktoś coś? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Niemcy wymyślili kiedyś takie cudo: Hein Gericke - Cargo Over Pants. Ale czy to gdzieś da się jeszcze kupić? http://www.webbikeworld.com/r3/hein-gericke/cargo-over-pants.htm Jeśli chodzi o dojazdy do pracy, to powiem Ci, że moje moto-jeansy (Mottowear Combat) dają radę do 6 stopni na plusie. W listopadzie najwyżej zakładam bieliznę termo, którą w pracy grzecznie zdejmuję. Cały rok (do pracy) śmigam w tych jeansach. Na trasę tak wiele warstw to chyba nie jest zbyt wygodne. Powodzenia w poszukiwaniach, a o ew. rezultatach, daj proszę znać tutaj. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jeśli chodzi o dojazdy do pracy, to powiem Ci, że moje moto-jeansy (Mottowear Combat) dają radę do 6 stopni na plusie. Oczywiście moto-jeansy są fajnym rozwiązaniem, ale albo trzeba ich mieć ładnych kilka par (a tanie nie są), albo pogodzić się z chodzeniem do pracy w jednej parze spodni przez większą część roku Stąd moja chęć do zamiany dowolnych spodni w moto spodnie przez takie "nakładki". Powodzenia w poszukiwaniach, a o ew. rezultatach, daj proszę znać tutaj. Póki co: 1. Ciekawostka - polska firma - http://www.mongi.pl/ale niezbyt to wygląda i jakoś brak szczegółów... 2. Spidi Superstorm - plus: nie mają w ogóle protektorów, tylko kieszenie na nie, więc są tanie (a protektory sobie przełożę z letnich), minus - kieszenie są tylko na protektory kolan, biodrowych brak. I nie wiem jak z wytrzymałością tego materiału. Held, A* i Modeka widzę w ogóle nie robią czegoś takiego. Szukam dalej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Oczywiście moto-jeansy są fajnym rozwiązaniem, ale albo trzeba ich mieć ładnych kilka par (a tanie nie są), albo pogodzić się z chodzeniem do pracy w jednej parze spodni przez większą część roku Ja swoje po prostu regularnie prałem :-) Dzisiaj też w nich siedzę. No chyba, że przeszkadza Ci chodzenie w "tym samych", lub praca wymaga aby codziennie wyglądać inaczej lub elegancko. Dobra nie robię OT 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Ja swoje po prostu regularnie prałem :-) Nie śmiałbym sugerować nic innego Chodziło mi o to, że fajnie czasem założyć coś w innym kolorze i/lub kroju Wracając do tematu - nic ciekawszego niż Spidi Superstorm mi się nie udało póki co znaleźć, opinie chociażby na Revzilli mają super. Może jak bym zaniósł do krawcowej te letnie to by wzięła z nich miarę i doszyła kieszenie na protektory biodrowe do Superstormów, ciekawe czy by się dało tak. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Zagadaj kolego do naszych stowarzyszonych sklepów. Oni mają katalogi producentów, widzą i wiedzą znacznie więcej niż to co my sobie znajdziemy w ofertach sklepów online. Osobiście polecam Black Jacka, w którym działa nasz forumowy kolega @Kosmaty. W tym roku wyjątkowo robiłem sporo moto-zakupów i WSZYSTKO tam dostałem lub musiałem poczekać <24h na sprowadzenie. Edytowane 2 Października 2015 przez gary (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Jakoś nie widzę tych spodni przy spotkaniu z glebą... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 http://www.aerostich.com/jackets-pants/ad1/ad1-motorcycle-pants.html to już na wypasie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 o kurcze 1000zł na bogato 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Jak za Gore to nie aż tak kosmicznie. Szkoda że nigdzie pewnie w PL tego się nie da kupić, bo byłbym zainteresowany. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi