patrykt99 Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 WitamJestem początkujący w sprawach mechaniki i zakładam ten temat aby zaczerpnąć rad na temat który silnik wybrać. Ja znalazłem 2 i prosze o wasze opinie na ich temat ewentualnie jakies propozycje do 900zł 1. http://allegro.pl/silnik-4t-125-cc-romet-junak-zipp-duzy-zestaw-13km-i5592856005.html 2. http://sklep.pitbikemrf.pl/silniki/12-silnik-lifan-120ccm.html 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Ten pierwszy to 110ccm oszukane i nie ma takiej mocy ani V maxu jak podali. Tuningowe cewki, regulator i impulsator są ja w seryjnym motórze Drugi silnik ma iskrownik 2 cewkowy i musiał byś zmieniać regulator napięcia chyba z 5 na 4 pin, i nie masz na nim ładowania na światła 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buziak Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Wypad do Powitalni się ładnie przywitać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykt99 Posted September 26, 2015 Author Report Share Posted September 26, 2015 Ten pierwszy to 110ccm oszukane i nie ma takiej mocy ani V maxu jak podali. Tuningowe cewki, regulator i impulsator są ja w seryjnym motórze Drugi silnik ma iskrownik 2 cewkowy i musiał byś zmieniać regulator napięcia chyba z 5 na 4 pin, i nie masz na nim ładowania na światła czyli który lepiej kupić ? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 A ile masz na to funduszy? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boromir Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 (edited) Jako Właściciel Chińczyka przyjmij moją radę ---- 50ccm nie warto przerabiać . Lepiej opchnąć dołożyć to co było przeznaczone na silnik i kupić 125ccm z olx można coś tanio wybrać . I tak silnik seryjny 125ccm więcej wytrzyma niż nawet Lifan ten bez rozrusznika i chyba ładowania jak dobrze pamiętam A już najlepsza rada zrób prawo jazdy na A i już sie otwierają oferty np MZ 250 za fajną kase. A jeśli jeszcze Cię nie zraziłem w google wpisz : ws50 forum ( forum Chińskich motorowerów i wątek silniki 120 ccm - kompendium wiedzy) Powodzenia. PS. znalazłem za Ciebie http://www.routerws50.pun.pl/viewtopic.php?id=4831 wątków jest więcej jak poszukasz w Tuningu mechanicznym Edited September 30, 2015 by boromir (see edit history) 0 Quote Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelnext22 Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Miałem motorek z poziomym silnikiem 110 jakiś lifan i złego słowa nie powiem zero awari zapalał jeździł bez problów polecam. A nawet gdyby sie popsuł to remont kapitalny kosztuje tyle co tłok do hondy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts