Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od wczoraj mam taką kamerkę i zauważyłem, że w jakość w języku angielskim i polskim ma inną kolejność no i teraz która jest prawidłowa -> http://1drv.ms/1Qw0PJj  wielkość filmu jest większa jak się ustawi na na normal w j.polskim więc teoretycznie wdarł się jakiś błąd w tłumaczenie.

Kolejna kwestia to nagrywa mi 12s i przerywa a po kilku sekundach znowu zaczyna nagrywać np. 17s i odnowa zapętlanie mam ustawione na 5min a zmiana lub wyłączenie nic nie daje

Opublikowano

wgrałem nowego softa i nagrywa już normalnie. Właśnie testuje wybór jakości nagrywania.... zaraz dam znaka dla potomnych 

w sofcie 2.7 jakość normal jest jakością najlepszą. Czyli tak jak w sofcie 2.5 ale ten 2.7 przynajmniej działa.

normal - 1:42s 240Mb

najlepsza - 1:47s 160Mb

Opublikowano

Kupiona w Polsce kamera czy za granicą? Ile dałeś jeśli można? 

Opublikowano

Wtrącę się z mikro poradą - w kamerkach serii Mobius, 808 czy SJ w razie "niezrozumiałych" problemów pierwsze co należy zrobić to sprawdzić czy jest nowy soft pod dany model, a jeśli nie, wgrać bieżącą wersję ponownie. Fora dość dynamicznie testują te sprzęty, błędy są wyłapywane całkiem sprawnie i szybko łatane.

A kamerki te kupuje się je najlepiej na ebay.com lub aliexpress.com <- tutaj płatność realizuje się nawet przez system Przelewy24, jak ktoś nie lubi podawać numeru karty online. Tylko trzeba dokładnie czytać opisy i starać się zweryfikować sprzedawcę aby nie kupić podróbki niskiej jakości.

Renomowani sprzedawcy nie robią najmniejszych problemów z gwarancją. W jednym moim Mobiusie coś było nie tak z ładowaniem baterii, dostałem po dwóch tygodniach drugi egzemplarz, a pierwszego nie chcieli z powrotem. Przesyłki z Azji (zwykła pocztą, nie kurierem) idą od tygodnia do 30 dni, w praktyce w góra dwa tygodnie listonosz pojawia się pod moimi drzwiami. Celnicy ani razu nie robili problemów po drodze ale to może wynikać ze stosunkowo niskiej wartości przesyłek. 

KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA

Opublikowano

W Polsce a dałem 89zł bo przedłużałem abonament na telefon + abonament to wyjdzie gdzieś z 600zł co i tak lepsza cena niż w sklepie.

jest nowy soft pod dany model, a jeśli nie, wgrać bieżącą wersję ponownie.

W SJ5000+ jest taka lipa że nowszy soft nie oznacza lepszy, znalazłem wersje 3.2 ale na tym jest tylko czarny ekran i musiałem wgrywać przez DirectUSB bo kamera była martwa. 

U mniej najlepiej działa na 2.7... tzn w trakcie testów w domu działa OK, jak mi choroba przejdzie to przetestuje na moto