Skocz do zawartości

Zapraszamy do galerii zdjęć z Rozpoczęcia Sezonu Motocyklowego w Łodzi; - więcej informacji tutaj.

banner_galeria.png

Co Wybrac, R1,1000Rr Czy Gsxr 750/1000?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dokładnie to samo co ty master. Zajarałem się jak kaczka w piekarniku na cbr1000rr roczniki 2004-2007.
Zacząłem czytać... a że zużycie paliwa duże... a że olej wpierdziela w kosmicznych ilościach... jedni że 100ml na 1000 km inni że pół litra na 1000km. Znowu ktoś tam pierdzieli że gówniany seryjny amortyzator skrętu HESD a inni że rewelacyjny.
Awarie zdarzają się wszędzie. Dlatego kupie to co sobie zamarzyłem, tylko oględziny zrobię z mechanikiem żeby nie wrypać się na minę. 

...

Opublikowano

Rogal jak kasa pozwoli to szukaj scb7 w wersji B poprawione pare rzeczy jest w siniku i mały lifting wychodziły od 2006

Opublikowano

Ja mam cbr 1000 rr i jakoś oleju nie bierze jak się dobrze pałuje to zbiornik starcza na 150 km ale przy spokojnej jeździe tak 180 km to starcza na 340 km ( oczywiście płynna jazda ) odnośnie amora skrętu to jest przeciętny . Generalnie motocykl nie nadaje się na jazdę w koło komina lubi traski . 

Honda sc57 A z 2005 roku z salonu z łodzi

Opublikowano

Generalnie motocykl nie nadaje się na jazdę w koło komina lubi traski .

czemu ? jeśli chodzi o pozycje to uwierz że moja poprzednia 636 to był hardcore podług twojego kanapowca :biggrin:

Opublikowano

Generalnie motocykl nie nadaje się na jazdę w koło komina lubi traski . czemu ? jeśli chodzi o pozycje to uwierz że moja poprzednia 636 to był hardcore podług twojego kanapowca
...zapraszam na przymiarkę do mojego 2oo podyskutujemy na tematy związane z "hardkorem" :biggrin:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Opublikowano

zdaje sobie sprawe ze nie ma rzeczy bez wad,tylko nie chcialbym byc niemile zaskoczony powazniejsza awaria ktora mnie pochlonie finansowo; szukam czegos ze sporta w granicach 16tys

Opublikowano

popatrz tylko na stylistyk i z danego modelu po prostu szukaj zadbanego egzemplarza, nie patrz na idiotyczne komentarze w internetach :biggrin:

Opublikowano (edytowane)

Temat  rozpoczęty 20-09  a ty na nic konkretnego sie nie zdecydowałeś obawiam się ze sezon cie ominie szerokim łukiem oby nie :biggrin:.Czy kupisz za 15 czy 25 tys i to i to może się zawsze spierdzielić  .Kupiłem auto nowe z salonu i zesrało się na następny dzień na autostradzie przewody paliwowe się rozszczelniły .

Edytowane przez tomahouk (wyświetl historię edycji)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

odkope troche temat. . . niedawno sprzedalem swoja f4 i pora na moto... co sadzicie o kawie 636 np z 2005r? przemyslalem temat i glownie skupiam zeby kupic cos nowszego ,nie musi byc to przecinak

Opublikowano

Wizualnie ładne moto, jeśli się nie mylę, to chyba najmocniejsza 600. Pozycja typowo sportowa, ale to w końcu kawa.

Z litra już się rozmyśliłes?;)

Opublikowano

tak ogolnie to mam galimatias w glowie ; p sam nie wiem co kupic ^^ 

Opublikowano

tak ogolnie to mam galimatias w glowie ; p sam nie wiem co kupic ^^

Mam to samo;d gix k3-k4 jest fajnym moto;d miałem okazję się przejechać ostatnio. A 954?;)

Opublikowano

Najmocniejsza była 636 03-04 136km ale była sporo mniejsza i okropnie nie wygodna w jeździe po mieście, nadgarstki odpadaly. Te 05-06 wygodniejsze są. 954 to już troche inna bajka. Masa 600tki i moc starych litrów i wygodna przede wszystkim.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z tamtych lat tutaj są opinie:

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko, że sporej różnicy pomiędzy F4 i 636 nie zauważysz w osiągach. Fakt, że 636 to bardzo wdzięczna maszyna i ładnie wygląda :smile:

Kwestia czego oczekujesz i co potrzebujesz :smile:

Polecam ponownie Gixera ;) jako użytkownik i czciciel :P

qxK0W5f.jpg

Opublikowano

wybor padl na k6 750 :smile: jestem zadowolony :smile:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Suchy dobrze gada gsxr 750 na wtrysku to już pocisk jeździłem sradem pierwsza generacja i na koło rwał jak poje**ny, nigdy nie narzekaLem na brak mocy jeśli by się trafiła jakąś zadbana k6/k8 750 zapewne taka bym kupił, została R1 ze względu na stan lecz nie ma gdzie wykorzystać takiej mocy chyba że jesteś fanem prostej

Opublikowano

wybor padl na k6 750 :smile: jestem zadowolony :smile:

dopiero teraz zobaczyłem ze wybór to k6 sądzę że będziesz zadowolony :smile: niech sprzęcik służy i pochwal się nim :biggrin:
Opublikowano

dopiero teraz zobaczyłem ze wybór to k6 sądzę że będziesz zadowolony :smile: niech sprzęcik służy i pochwal się nim :biggrin:

wstawialem w dziale nasze motocykle :P