Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Łodzi nadchodzi wielkimi krokami. Dowiedz się więcej tutaj.

Rozpoczęcie sezonu właśnie trwa. Widzimy się na kolejnej edycji.

Podkład Muzyczny Filmiku Na Yt

boromir

Rekomendowane odpowiedzi

Niektórzy wkładają na YT swoje filmiki .

Nie mogę sobie poradzić z muzyką - podkładem a bardziej nie mogę sobie poradzić z prawami autorskimi .

YT ma swój bank muzyki jak również JAMENDO z licencją CC ale muzyka średnio pasuje do mojego filmu ,,,, najlepiej byłby użyć czegoś na czasie ale no właśnie jak z tymi licencjami jest,

Oglądam teledyski Ślubne bądź filmiki z podkładem muzyki na czasie i zastanawiam się jak im to przeszło( nie sądze że mają powykupywane licencje )

Może macie większe doświadczenie lub znacie fajny bank muzyki z licencją CC.

Dzięki za pomoc.

Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę

Powiem Ci że 90% filmów jakie zapodalem na yt przeszło bez problemu i nikt się nie przyczepił także wal śmiało

Jeżeli chodzi o YT to nikt na licencje nie patrzy dopóki nie chcesz na tym zarobić :smile: Kiedyś miałem taką sytuację że kumpel wstawił jakieś tam wariacje i miał całkiem sporą liczbę wyświetleń. Załoga yt jednak go uświadomiła że to nie jest w pełni autorski filmik ponieważ podkład muzyczny jest jakiegoś tam pana :smile: I dlatego on nie może z tego powodu czerpać korzyści :smile: 

Reasumując :smile: jeśli chcesz tylko ,,uplałdować" to spokojnie wrzucaj na yt.com to pooglądamy :smile: jeśli chcesz zarobić naucz się grać na skrzypcach ^^ i dodaj swoje 100% dzieło :smile:

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Powiem Ci że 90% filmów jakie zapodalem na yt przeszło bez problemu i nikt się nie przyczepił także wal śmiało

dokładnie tak jest , puki nie włączysz zarabiania na filmie nikt ci nic nie zrobi ,tylko w opisie filmu podaj tytuł i wykonawce

B3DNAR jesteś pewien, że można wykorzystywać muzykę z soundclud. bo nie znalazłem tam jakiejś informacji jakoby to było na licencji creative commons.

Mam wrażenie na podstawie przeczytanych informacji, że należy skontaktować się z twórca i spytać o możliwość wykorzystania jego pracy. 

Może coś przeoczyłem.

A ja wrzuciłem 2 utwory z prawami autorskimi ( nawet nie pisałem jakie i skąd ) , YT z miejsca wykrył i jest ok ale faktycznie zarabianie jest wyłączone .

Piszą że zarabiają na reklamie właściciele praw autorskich więc jest OK .

Dzięki za pomoc. 

Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę

• 11 miesięcy temu...

A czemu część filmów jakie wstawiam chodzi na każdym urządzeniu a inna część nie chodzi np na telefonach. Z tym mam największy problem bo muszę wyszukiwać darmowa muzykę z y a tam nie ma co wybrać

• 1 miesiąc temu...