Skocz do zawartości

Kantor W Łodzi W Którym Mają Rupie Indyjskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wie ktoś czy jest kantor w Łodzi w którym mają rupie indyjskie?

Opublikowano

Lepiej zabrać USD lub EURO i na miejscu wymienić.

Opublikowano

Nie wiem jak w Indiach ale w każdym innym kraju sprawdza się to co napisał @Toschie. Jadąc do Chorwacji przeliczałem wymianę na Kuny i w ogóle się nie opłacała. Wziąłem euro i wymieniłem na miejscu na lokalną walutę - ok. 7-10% zysku. Podejrzewam, że na rupii przebitka może być jeszcze większa.

P.S.: do Indii proponuję USD a nie EUR.

Jeśli jeszcze coś potrzebujesz to na co dzień pracuję z klientami ze wschodu (głównie Emiraty, Bangladesz, Wietnam, Afganistan, Armenia, Gruzja... ale są tez inni) więc jeśli coś więcej potrzeba mogę dopytać "tubylców"  :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Spoko juz wszystko wiem, na miejscu nie ma problemu z wymianą euro dolara i funta

Opublikowano

jakbyś chciał wymienić jakieś drobne nominały po kursie bez spreadu to na forach podróżniczych ludzie często chcą wymienić kasę która im została z wyjazdów :smile:

Opublikowano (edytowane)

spędziłem tam w różnych miejscach z naście miesięcy także jak chcesz trochę info i know how, to daj znać.

Wg mnie nie ma sensu specjalnie brać gotówki do Azji, najlepsze jest konto walutowe eur/usd z kartą do niego, ale złotówkowe też daja radę. Jak masz czas przed wyjazdem to bym się za takowym rozejrzał (trza uniknąć przewalutowań)

Edytowane przez krasus (wyświetl historię edycji)
  • 2 lata później...
  • 2 lata później...
Opublikowano
On 7/2/2020 at 10:50 AM, Mariio said:

Nie lepiej byłoby skorzystać z kantorów internetowych? Wydaje mi się, że teraz mało kto korzysta z tych stacjonarnych - tym bardziej, że mają większe ceny. Poza tym, online zawsze możesz być na bieżąco z kursem, tak jak tutaj https://e-kursy-walut.pl/kurs-rupii-indyjskiej/ i wymienić pieniądze w dogodnej dla siebie chwili.

w pięć lat to chyba już ogarnął