Steelo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Witajcie, Motocykl się grzeje, ciepło mu, wiem że są upały, no ale kurdę ;C Powiedzcie mi czy to normalne w hondach cbr f1 600 że wskazówka temperatury sięga "zenitu"?? Tak jest po przejechaniu ok. 10km. Ogólnie strasznie szybko się grzeje, i wentylator się włącza dopiero na czerwonym pasku. Zaznaczyłem dokąd dochodzi temperatura. 0 Cytuj Motocykle Romet Ogar 200/205 Kingway Neken 50ccm3/80 Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz) Honda CBR 600 F1/F2 GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3 YAMAHA TZR 50 / 90 ZIPP PRO XT 50 / 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 W taki upał jest to normalne, u mnie też zaczyna brakować miejsca na skali nawet o 1 w nocy Jest po prostu ogień! Chyba, że problem występuje nawet w chłodniejsze dni, wtedy należałoby się przyjrzeć układowi chłodzenia, zalanej cieczy i wydajności wentylatora. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wiele osób, o ile dobrze pamiętam np @Irek mają zamontowane włączniki wentylatora. Idzie trochę więcej prądu ale włączasz kiedy chcesz i nie pali Cię w jajka. Możesz warto spróbować sobie też zrobić? 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik13 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 U mnie w f4 temperatura w takie pogody w mieście była wysoko ale do czerwonego trochę brakowało,wentylator też włącza się wcześniej,wymieniłem płyn na prestone ma niecałe 130stopni temperaturę wrzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) płyn na prestone ma niecałe 130stopni temperaturę wrzenia możesz zamienić termostat na ten z auta - nie wiem jaki jest odpowiednik ale w większości tradycyjnych aut pracuje w tem ok 80'C w motongach jest to powyżej ok.100'C Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez krzysiek (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi