Skocz do zawartości

Temperatura Cbr 600 F1

Steelo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Motocykl się grzeje, ciepło mu, wiem że są upały, no ale kurdę ;C

Powiedzcie mi czy to normalne w hondach cbr f1 600 że wskazówka temperatury sięga "zenitu"??

Tak jest po przejechaniu ok. 10km.

Ogólnie strasznie szybko się grzeje, i wentylator się włącza dopiero na czerwonym pasku.

Zaznaczyłem dokąd dochodzi temperatura.

xzu4obz1zax5.jpg

Motocykle

Romet Ogar 200/205

Kingway Neken 50ccm3/80

Ylsmco Wektor 150ccm3 (Ścigacz)

Honda CBR 600 F1/F2

GB Street / Yamasaki YM-50 / 110cm3

YAMAHA TZR 50 / 90

ZIPP PRO XT 50 / 140

W taki upał jest to normalne, u mnie też zaczyna brakować miejsca na skali nawet o 1 w nocy :smile: Jest po prostu ogień!  :riding: Chyba, że problem występuje nawet w chłodniejsze dni, wtedy należałoby się przyjrzeć układowi chłodzenia, zalanej cieczy i wydajności wentylatora.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Wiele osób, o ile dobrze pamiętam np @Irek mają zamontowane włączniki wentylatora. Idzie trochę więcej prądu ale włączasz kiedy chcesz i nie pali Cię w jajka. Możesz warto spróbować sobie też zrobić?

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

U mnie w f4  temperatura w takie pogody w mieście  była wysoko ale do czerwonego trochę brakowało,wentylator też włącza się wcześniej,wymieniłem płyn na prestone ma niecałe 130stopni temperaturę wrzenia

płyn na prestone ma niecałe 130stopni temperaturę wrzenia

:cheers:

możesz zamienić termostat na ten z auta - nie wiem jaki jest odpowiednik ale w większości tradycyjnych aut pracuje w tem ok 80'C w motongach jest to powyżej  ok.100'C

Edytowane przez krzysiek (wyświetl historię edycji)

Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy.  501-629-877

http://www.autopowypadku.pl