Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Łodzi nadchodzi wielkimi krokami. Dowiedz się więcej tutaj.

Rozpoczęcie sezonu właśnie trwa. Widzimy się na kolejnej edycji.

Suzuki Dr 650 Rse

inflames88

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, 

chciałem się pochwalić moim pierwszym moto jakim jest suzuki DR 650 RSE z 95 r. Na razie najechałem ledwie 100 km ale mam go od 3 dni ;-) jeździ rewalacyjnie, pali od strzała i wszystko działa ;-) do ogarnięcia jedynie czysta eksploatacja jak olej w lagach, zbliżający się koniec łańcuszka wałków wyrównujących i napęd. Generalnie uważam moto jak na swój wiek uszanowane :-)

post-2526-0-01823500-1438203802_thumb.jpg

Edytowane przez inflames88 (wyświetl historię edycji)

Pilnuj naciągu/żywotności łańcuszka rozrządu, jak przejdzie poza swój zakres przetrze słynną rurke olejową, spada ciśnienie oleju i szlag trafia głowice z wałkiem. A na dobrą głowicę do DR'ek jest wielki deficyt. Ogólnie bardzo miło wspominam DR. Miałem DR 600, 650 Dakar i DR 800  :P

Miłego użytkowania, zapraszam na specyficzne forum "SuzukiDR"  :smile: wszystkiego się tam dowiesz w razie jakiś niepewności odnośnie moto, a i podyskutować na inne tematy można.

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

• 4 miesiące temu...

Pilnuj naciągu/żywotności łańcuszka rozrządu, jak przejdzie poza swój zakres przetrze słynną rurke olejową, spada ciśnienie oleju i szlag trafia głowice z wałkiem. A na dobrą głowicę do DR'ek jest wielki deficyt. Ogólnie bardzo miło wspominam DR. Miałem DR 600, 650 Dakar i DR 800  :P

Miłego użytkowania, zapraszam na specyficzne forum "SuzukiDR"  :smile: wszystkiego się tam dowiesz w razie jakiś niepewności odnośnie moto, a i podyskutować na inne tematy można.

Witam zakupiłem DR 650 R Dakar z 90r i robię remont  tłok, szlif , napawane dźwigienki i wałek (bo wyglądało to jak by nie było smarowane)  // po złożeniu ciśnienie oleju mierząc na rurce przed chłodnicą jest 0,2 a po dosyć mocnym przygazowaniu 0,4  a książka mówi od 0,3 do 0,7  dodam że jeden ślizg łańcucha rozrządu miałem uszkodzony i krzywo wisiał a łańcuch nierówno mógł iść i narodziło się pytanie do Michała lcd4 gdzie znajduje ,, SŁYNNA RURKA OLEJOWA '' która podobno się przeciera ?  przy którym to łańcuchu rozrządu czy łańcuszek wałków balansowych ? i czy da się tą rurkę jakoś nareperować ?   Bardzo proszę o odpowiedź

Fajna maszyna :smile:

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

a łańcuch nierówno mógł iść i narodziło się pytanie do Michała lcd4 gdzie znajduje ,, SŁYNNA RURKA OLEJOWA '' która podobno się przeciera ?  przy którym to łańcuchu rozrządu czy łańcuszek wałków balansowych ? i czy da się tą rurkę jakoś nareperować ?  

Rurka wchodzi od strony pokrywy sprzęgła i przechodzi przez karter tak żeby podac olej na denko tłoka od spodu. Przechodzi w najwęższym miejscu mijania się łańcucha rozrządu. Jak łańcuch jest wyciągnięty zaczyna trzeć o rurkę. Można ją naprawić ale to temat dla cierpliwych dłubków (jak ja, na przykład)  :P Ale można ją tez kupić w serwisie, nie kosztuje majątku.

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel