inflames88 Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 (edited) Witajcie, chciałem się pochwalić moim pierwszym moto jakim jest suzuki DR 650 RSE z 95 r. Na razie najechałem ledwie 100 km ale mam go od 3 dni ;-) jeździ rewalacyjnie, pali od strzała i wszystko działa ;-) do ogarnięcia jedynie czysta eksploatacja jak olej w lagach, zbliżający się koniec łańcuszka wałków wyrównujących i napęd. Generalnie uważam moto jak na swój wiek uszanowane :-) Edited July 29, 2015 by inflames88 (see edit history) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viayo Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lancet Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Gratulacje - szerokości i stosownych wybojów 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_lc4 Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Pilnuj naciągu/żywotności łańcuszka rozrządu, jak przejdzie poza swój zakres przetrze słynną rurke olejową, spada ciśnienie oleju i szlag trafia głowice z wałkiem. A na dobrą głowicę do DR'ek jest wielki deficyt. Ogólnie bardzo miło wspominam DR. Miałem DR 600, 650 Dakar i DR 800 Miłego użytkowania, zapraszam na specyficzne forum "SuzukiDR" wszystkiego się tam dowiesz w razie jakiś niepewności odnośnie moto, a i podyskutować na inne tematy można. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DR 650 DAKAR Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Pilnuj naciągu/żywotności łańcuszka rozrządu, jak przejdzie poza swój zakres przetrze słynną rurke olejową, spada ciśnienie oleju i szlag trafia głowice z wałkiem. A na dobrą głowicę do DR'ek jest wielki deficyt. Ogólnie bardzo miło wspominam DR. Miałem DR 600, 650 Dakar i DR 800 Miłego użytkowania, zapraszam na specyficzne forum "SuzukiDR" wszystkiego się tam dowiesz w razie jakiś niepewności odnośnie moto, a i podyskutować na inne tematy można. Witam zakupiłem DR 650 R Dakar z 90r i robię remont tłok, szlif , napawane dźwigienki i wałek (bo wyglądało to jak by nie było smarowane) // po złożeniu ciśnienie oleju mierząc na rurce przed chłodnicą jest 0,2 a po dosyć mocnym przygazowaniu 0,4 a książka mówi od 0,3 do 0,7 dodam że jeden ślizg łańcucha rozrządu miałem uszkodzony i krzywo wisiał a łańcuch nierówno mógł iść i narodziło się pytanie do Michała lcd4 gdzie znajduje ,, SŁYNNA RURKA OLEJOWA '' która podobno się przeciera ? przy którym to łańcuchu rozrządu czy łańcuszek wałków balansowych ? i czy da się tą rurkę jakoś nareperować ? Bardzo proszę o odpowiedź 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovalchuck Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Fajna maszyna 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_lc4 Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 a łańcuch nierówno mógł iść i narodziło się pytanie do Michała lcd4 gdzie znajduje ,, SŁYNNA RURKA OLEJOWA '' która podobno się przeciera ? przy którym to łańcuchu rozrządu czy łańcuszek wałków balansowych ? i czy da się tą rurkę jakoś nareperować ? Rurka wchodzi od strony pokrywy sprzęgła i przechodzi przez karter tak żeby podac olej na denko tłoka od spodu. Przechodzi w najwęższym miejscu mijania się łańcucha rozrządu. Jak łańcuch jest wyciągnięty zaczyna trzeć o rurkę. Można ją naprawić ale to temat dla cierpliwych dłubków (jak ja, na przykład) Ale można ją tez kupić w serwisie, nie kosztuje majątku. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts