inflames88 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Witajcie, chciałem się pochwalić moim pierwszym moto jakim jest suzuki DR 650 RSE z 95 r. Na razie najechałem ledwie 100 km ale mam go od 3 dni ;-) jeździ rewalacyjnie, pali od strzała i wszystko działa ;-) do ogarnięcia jedynie czysta eksploatacja jak olej w lagach, zbliżający się koniec łańcuszka wałków wyrównujących i napęd. Generalnie uważam moto jak na swój wiek uszanowane :-) Edytowane 29 Lipca 2015 przez inflames88 (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viayo Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Gratulacje - szerokości i stosownych wybojów 1 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Pilnuj naciągu/żywotności łańcuszka rozrządu, jak przejdzie poza swój zakres przetrze słynną rurke olejową, spada ciśnienie oleju i szlag trafia głowice z wałkiem. A na dobrą głowicę do DR'ek jest wielki deficyt. Ogólnie bardzo miło wspominam DR. Miałem DR 600, 650 Dakar i DR 800 Miłego użytkowania, zapraszam na specyficzne forum "SuzukiDR" wszystkiego się tam dowiesz w razie jakiś niepewności odnośnie moto, a i podyskutować na inne tematy można. 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR 650 DAKAR Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Pilnuj naciągu/żywotności łańcuszka rozrządu, jak przejdzie poza swój zakres przetrze słynną rurke olejową, spada ciśnienie oleju i szlag trafia głowice z wałkiem. A na dobrą głowicę do DR'ek jest wielki deficyt. Ogólnie bardzo miło wspominam DR. Miałem DR 600, 650 Dakar i DR 800 Miłego użytkowania, zapraszam na specyficzne forum "SuzukiDR" wszystkiego się tam dowiesz w razie jakiś niepewności odnośnie moto, a i podyskutować na inne tematy można. Witam zakupiłem DR 650 R Dakar z 90r i robię remont tłok, szlif , napawane dźwigienki i wałek (bo wyglądało to jak by nie było smarowane) // po złożeniu ciśnienie oleju mierząc na rurce przed chłodnicą jest 0,2 a po dosyć mocnym przygazowaniu 0,4 a książka mówi od 0,3 do 0,7 dodam że jeden ślizg łańcucha rozrządu miałem uszkodzony i krzywo wisiał a łańcuch nierówno mógł iść i narodziło się pytanie do Michała lcd4 gdzie znajduje ,, SŁYNNA RURKA OLEJOWA '' która podobno się przeciera ? przy którym to łańcuchu rozrządu czy łańcuszek wałków balansowych ? i czy da się tą rurkę jakoś nareperować ? Bardzo proszę o odpowiedź 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Fajna maszyna 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 a łańcuch nierówno mógł iść i narodziło się pytanie do Michała lcd4 gdzie znajduje ,, SŁYNNA RURKA OLEJOWA '' która podobno się przeciera ? przy którym to łańcuchu rozrządu czy łańcuszek wałków balansowych ? i czy da się tą rurkę jakoś nareperować ? Rurka wchodzi od strony pokrywy sprzęgła i przechodzi przez karter tak żeby podac olej na denko tłoka od spodu. Przechodzi w najwęższym miejscu mijania się łańcucha rozrządu. Jak łańcuch jest wyciągnięty zaczyna trzeć o rurkę. Można ją naprawić ale to temat dla cierpliwych dłubków (jak ja, na przykład) Ale można ją tez kupić w serwisie, nie kosztuje majątku. 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi