Skocz do zawartości

Rękawice

benusso

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym modelu, nada sięhttp://moto.allegro.pl/rekawice-motocyklowe-skorzane-skora-black-rider-i2156701051.html

Może powiesz coś więcej? - Jaki styl jazdy preferujesz, jak często jeździsz, jakimi pieniędzmi dysponujesz itp.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Ciężko coś więcej powiedzieć bo jestem początkujący.Styl jazdy turystyczny.W wiosenno letnie dni zamierzam dojeżdzać moto do pracy a w weekendy wypady za miasto lub wycieczki jakieś.Niechciałbym wydać całej pensji na rękawice. 150zł max raczej.

Kolego jak jesteś początkujący i masz do wydania 150zł to gorąco polecam Ci odwiedzić jakiś sklep i przemierzyć rękawice różnych typów. Za 150zł możesz kupić już coś dość porządnegoCienkie, grubsze, z membrana i bez jak i turystyczne czy sportowe.Nie polecam kupowania w ciemno. Każde z nich czymś się różnią i w ogóle. Poza tym nawet jak zdecydujesz się na określony typ rękawic to i tak przed zakupem polecam przemierzyć :smile:

Również polecam odwiedzenie sklepów i przymierzenie, a najważniejsze zobaczyć jakość wykonania.Tutaj możesz spotkać się z najtańszym wykonaniem, zastosowaniem słabej jakości skóry, a nawet uwierającymi w place szwami.

Przy 150zł, można dorwać jakieś fajne rękawice, więc jak @Sailor - polecam Ci odwiedzić kilka sklepów w okolicy i przymierzyć różne typy :smile: Na pewno znajdziesz coś fajnego w ofercie firmy MODEKA.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Posiadam rekawice firmy tschul ..3 sezony i naprawdę jestem zadowolony..cena około 100pln...zerknij na nie może ci przypasują...oto one http://allegro.pl/rekawice-skorzane-tschul-moto-akces-233-carbon-i2164333455.html

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

przez neta nie ma co kupować. trzeba przymierzyć sprawdzic czy dobrze leza zebys podczas jazdy nie myslal o tym jak ci w nich niewygodnie tylko skupial sie na ograniczeniach predkości :riding:

Ja zakupiłem przez alledrogo podałem obwód dłoni i nie mam żadnego dyskomfortu że małe czy jak....każdy postepuje jak mu sumienie podpowiada.. :decayed:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Ja wczoraj byłem na targach w Warszawie i z rękawic duże wrażenie na mnie zrobiły SHIMA - mają tylko rękawice, ale w dobrych cenach z zawalistą jakością, mierzyłem nawet taki model ze skórą owczą, była mega miękka

Ja wczoraj byłem na targach w Warszawie i z rękawic duże wrażenie na mnie zrobiły SHIMA - mają tylko rękawice, ale w dobrych cenach z zawalistą jakością, mierzyłem nawet taki model ze skórą owczą, była mega miękka

Wodzu miałeś może w rękach ten nowy model Sima ST-1 bo na fotach wyglądają git ale nie mogę dorwać sklepu w Łodzi z nimi.

Poza tym to nowy model i nie jestem pewne co wybrać ST-1 czy ESKE Indianapolis –trochu drogowe. Miałem arlena twarde był bo 4 sezony potrzymały ale podobne modele do tych które posiadałem to straszna drożyzna

Ja posiadam shime gtr i jestem zadowolony st-1 też mi się wydaje że beda warte uwagi

Ale te ST-1 to nie są takie jak by to nazwać zimówki na lato się nadadzą?. Bo z Twej wypowiedzi interpretuje iż je widziałeś ?

Ludziska, chcę kupić rękawice, budżet do 320 zł.

Co byście sugerowali na podstawie doświadczeń własnych bądź znajomych?

Poniżej lista tego co biorę pod uwagę, kolejność taka jakbym obecnie miał kupić (ale może macie inne propozycje):

1. modeka racing pro http://www.modeka.pl/pl/produkty/#!box/racing pro/55/4/

2. shima g-tec http://shima.pl/pl/39-g-tec.html

3. alpinestars sp-8 http://4bikes.pl/rekawice-alpinestars-sp8-p-6022.html

4. .......

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

piyok z tych 3 najrozsadniejsze wydaja sie modeki - dobre materiały i wygodne - dowiadywalem sie tez o nich na targach w wawie.a jezdzi ktos moze w alpinestars GP plus??

przez neta nie ma co kupować. trzeba przymierzyć sprawdzic czy dobrze leza zebys podczas jazdy nie myslal o tym jak ci w nich niewygodnie tylko skupial sie na ograniczeniach predkości :riding:

Kupowanie w necie i przymierzanie da się pogodzić :drool: Możesz zawsze pochodzić po sklepach, wybrać model, który Ci najbardziej odpowiada a potem kupić go w sklepie internetowym :decayed: Przy firmach typu Modeka raczej nie ma się co bać, że rękawice kupione przez internet będą inaczej uszyte lub będą różnić się rozmiarem.

• 3 tygodnie później...

trzeba przymierzyć rękawica musi być wygodna - a modeka to szajs może 10 lat temu jak szyli na zachodzie rękawice max 2 sezony i się rozsypiastaraj się kupowac powoli rzeczy firm dobrych niszowych poszukaj a znajdziesz