StefanPL Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Witam drogich moto-entuzjastów Rok w rok organizowany festiwal muzyczny nawoływał mnie już od dobrych 3 lat lecz brakowało motywacji. :/ Ostatnio zaś dowiedziałem się o zmotoryzowanej części uczestników przyjeżdżającej na Woodstok. Czy ktoś był bądź będzie jechać w tym roku. Jeśli tak to chętnie dołączę do jakiejś grupy lub możemy utworzyć własną. Jak narazie jest to luźny temat ale myślę ze wraz z odwiedzinami tematu różne kwestuje same się wyklarują. Osobiście planuje wyjazd 29.07 w środę, a powrót 02.08 w niedzielę. Czekam na chętnych i podpowiedzi jak to zorganizować. Pozdrawiam Lewa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boanerges-Jastrząb Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 To może coś od organizatora wioski motocyklowej na Przystanku Woodstock :-) Tradycyjnie w ramach Przystanku Woodstock startujemy z wioską motocyklową.Miejscówka ta sama co w ostatnich latach z wjazdem od ulicy Milenijnej. W tym roku w związku z rozbudową fabryki odpadł nam teren gdzie w zeszłym roku był duży parking motocyklowy, na poniższej mapce działka 19/10https://www.facebook.com/Boanerges.Poland/photos/a.210367968977437.61106.196565630357671/1072895979391294/?type=1&theaterZajmujemy nowe tereny do granic lasu :-)Rejestracja ruszy prawdopodobnie w środowe popołudnie.Warunki polowe więc jeżeli ktoś oczekuje wyższych standardów lepiej poszukać hotelu :-)Dostajemy goły teren do wykoszenia z zerową infrastrukturą którą trzeba od początku zbudować.Toyek będzie więcej niż rok temu i będą opróżniane 2 razy na dobę według harmonogramu na który wpływu nie mamy więc nie narzekać ;-)Zbudujemy kilka prysznicy. Przy tym ciśnieniu wody jaki dysponujemy szału nie będzie ale jest możliwość skorzystania z płatnych kontenerów prysznicowych terenie PW.Wjazdówka w cenie 40zł kierowca 30 zł pasażer. Już od środy rusza nasza kawiarenka 24h gdzie kawę i herbatę macie bez ograniczeń za free.Jeżeli ktoś oczekuje szybkiej odpowiedzi na pytanie to najlepiej przez maila. Na forum czasem trzeba trochę poczekać bo piszę na kilkunastu a po za tym sezon w pełni i na net szkoda czasu ;-)secretary@boanerges.pllub telefonicznie661 39 77 59 ZbyszekCi co nie byli mogą zerknąć na zdjęcia i filmy z lat ubiegłych dostępne na naszej stronie Fbhttps://www.facebook.com/Boanerges.Poland 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogit Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Hej, Ja raczej byłbym za wyjazdem w czwartek, bladym świtem (słońce będzie z tyłu), a powrót w niedzielę po południu (znów słońce z tyłu). W czwartek z racji tego, że rejestracja w wiosce zapowiadana przez Zbyszka ma ruszyć od środy po południu. Jestem zwolennikiem unikania autostrad i opłat z nimi związanych, więc 6h jazdy z pauzami na kawkę murowane. http://tiny.pl/gxxq1 Jakby ktoś chciał się przyłączyć to zapraszam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 JA standardowo się odmelduję lecz nie moto ;p Wybaczcie ale liczba pokus wszechogarniających nie pozwala mi na wyjazd motóreeem ;p Jeżeli jednak ktoś będzie, dajcie znać możemy się na jakieś piwko zmówić jako FŁM! (Może jakieś wspólne foto itd ) Pozdrawiam! 0 Cytuj Dobry motocyklista to nie ten, który lśni w pięknej skórze, nie ten, który odkręca gaz do końca, a ten który zna wartość swego życia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boanerges-Jastrząb Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Rejestracja rusza w środę o 12.00 co nie przeszkadza zjawić się wcześniej. Pierwszych zlotowiczów mamy w niedzielę/poniedziałek :-) Oczywiście nie można liczyć wtedy na infrastrukturę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumi Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Również wybieram się w tamtą stronę, start prawdopodobnie 10-11 w czwartek, powrót w niedzielę. Tempo turystyczne CB500 z plecakiem plus bagaże, namiot Edytowane 14 Lipca 2015 przez ciumi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmok Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Hej, ja wyruszam w poniedziałek lub (bardziej prawdopodobne) wtorek. Planowałem przed południem żeby nie jechać pod słońce. Jadę Hondą CB500 z "plecaczkiem" więc bez szaleństw. Początek autostradą a za Poznaniem już raczej normalnymi drogami.Byłem motocyklem na woodstocku 2 razy i taka trasa wydaje mi się optymalna. Cała trasa autostradą nudno i drogo, a początek zwykłymi drogami - za wcześnie robi się późno Ale chętnie dołączyłbym do kogoś i pojechał w grupie, więc mogę się w pewnych granicach dostosować z czasem i trasą. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boanerges-Jastrząb Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Proszę o zabieranie ze sobą podkładek pod motocykle. Teren jest nierówny i nie utwardzony. Kombinujemy na miejscu z puszkami ale nie ma jak swoje i sprawdzone.Dla tych co planują być już od 27.07 ( poniedziałek ) jest ciekawa propozycja znajomegohttps://www.facebook.com/events/846160442135286/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumi Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Pytanie do osób które już były i Odganizatora. Jak rozwiązana jest kwestia bezpieczeństwa na terenie wioski, nie chodzi mi o samo moto ale i o namiot. Czy cały teren wioski jest wydzielony i dozorowany czy każdy ma do niego dostęp? Chciałbym wrócić w tym samym czym przyjadę a nie widzi mi sie siedzieć cały czas w namiocie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Z tego co mi wiadomo to każdy kto chce tam wejść musi okazać przepustkę. Ale niech się wypowiedzą Ci którzy tam nocowali 0 Cytuj Dobry motocyklista to nie ten, który lśni w pięknej skórze, nie ten, który odkręca gaz do końca, a ten który zna wartość swego życia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmok Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jak rozwiązana jest kwestia bezpieczeństwa na terenie wioski, nie chodzi mi o samo moto ale i o namiot. Czy cały teren wioski jest wydzielony i dozorowany czy każdy ma do niego dostęp? Cały teren ogrodzony siatką, bez opasek nie wpuszczają, pilnowane są wejścia na teren. Na samym terenie nie zauważyłem żeby ktokolwiek zwracał uwagę, ale z drugiej strony żadnych incydentów też nie zauważyłem. Na pewno jest bez porównania bezpieczniej niż na polu ogólnym. Też miałem pewne obawy z zostawieniem rzeczy w namiocie, ale nie było żadnych problemów. Zdaje się że najpopularniejsza metoda kradzieży na woodstocku to zwijanie całego namiotu z zawartością, gdy akurat wszyscy pójdą na koncert. A to w wiosce się nie uda. W każdym razie, ja skorzystam, bo wydaje się to najbardziej optymalną opcją. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogit Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 hej...no bez przesady z tymi kradzieżami. Wiele razy jeździłem samochodem na wszechpole i nigdy nic z namiotu mi nie zginęło. W tym roku mam zamiar skorzystać z wioski tylko dlatego, że jadę na moto. Fakt, że będąc autem chowałem w nim cenniejsze rzeczy, a na wiosce Boanerges wszystko będzie w namiocie (bez obaw zostawię). Jak to przy tak dużej imprezie zawsze trafi się jakiś zj** i popsuje reputację całości, ale nie popadałbym w skrajności. Pełne zaufanie do wioski, jej gości i organizatorów ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boanerges-Jastrząb Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Robim co możem ale jak pisze kolega wyżej jakaś menda trafić się może. Niestety sami uczestnicy potrafią utrudniać nam pracę np. rozkręcając ogrodzenie. Mamy też sporo pozytywnych doświadczeń gdzie odnoszono nam zgubione telefony, nawigacje, dokumenty z pieniędzmi które wracały do właścicieli 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmok Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Hej. Nikt poza mną nie jedzie jutro (wtorek)? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga19 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Heyka, a kto nadal podtrzymuje wyjazd we czwartek bladym świtem???? Można się podłączyć? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogit Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Tak jak pisałem - podtrzymuję Może się ewentualnie zmienić godzina (do dogadania), im wcześniej tym lepiej ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumi Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Co to dla Was baldy świt? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogit Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 W mapce, którą wyżej znajdziesz w mojej wypowiedzi jest wpisana godzina wyjazdu 05:00. Jak tak patrzę na pogodę to bym nawet na 04:00 proponował. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga19 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ja myslałam 5-6 rano i jeszcze co do samej trasy 80-100km/h pasuje Wam takie tempo?? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumi Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Heh 6 i tak brzmi srogo tempo generalnie ok, dla nas warunek to omijanie odcinków płatnych i autostrad 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogit Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Tempo 80-100 spoko, no może odcinkami krótkimi szybciej. Co do późniejszego wyjazdu to raczej jestem przeciw. Wyjazd w czwartek to już jest późno jak na woodstock, a co dopiero dotrzeć tam po południu.... W godzinach szczytu wolałbym być już za Poznaniem, dlatego coraz bardziej myślę o 4:00. Nie polecam późniejszych wylotów ze względu na ruch, ale co kto lubi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga19 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ja to w końcu sama nie wiem o której startujemy (bo jedzie też mój brat) wiec może spotkamy sie w trasie a jak nie to we Wiosce:) Udanej podróży LwG 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumi Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Tak jak napisałem, my startujemy około 6 z Zeligowskiego w Łodzi Do zobaczenia i szerokości 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi