Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Akcja Charytatywna Dla Wychowanka Domu Dziecka - Kamil Idzie Na Swoje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

flm_1433952254__11392996_667796110020211

JEDEN Z WYCHOWANKÓW OPUSZCZA DOM DZIECKA, który wspieramy i idzie na tzw. swoje śmieci. Chłopak jest autentyczną sierotą, jego mama zmarła kilka lat temu po długiej i ciężkiej chorobie nowotworowej, a ojciec nie udźwignął problemu i nie ma go wśród żywych. Kilka tygodni później zmarł również dziadek i chłopak został sam w ciągu miesiąca.

Kamil posiada domek po zmarłych rodzicach, jednak jego stan nie pozwala na zamieszkanie tam - grzyb, wilgoć, syf ogólnie mówiąc. Potrzebujemy przede wszystkim rąk do pracy i kilku osób, którym nie obce są tematy budowlane. Posiadamy niewielki budżet remontowy, ale jeżeli walają się wam niepotrzebne kafle, armatura czy jakiekolwiek materiały budowlane chętnie je weźmiemy. Oczywiście wszystko z głową i z planem - prośba dotyczy również nieużywanego sprzętu AGD, który wam zalega oraz mebli (choć tu dokonamy pewnych wyborów, aby wszystko miało ręce i nogi).

Pomożecie? Jeśli tak zgłaszajcie się do mnie, Krzyśka (@salat), Kamili (@Chemiczna Malina) lub Grześka (@Greg Sin Key)

---

Wiadomość z ostatniej chwili - elektryka jest podłączona więc możemy ruszać z robotą. Na ten moment poszukiwane są osoby znające się na budowlance - karton-gipsie, kaflach, malowaniu, układaniu wykładziny, gładziach itp. 

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

moje rece sa chetne do pracy, moge malowac sciany unigruntem i na kolor, skrobac stare farby i pomagac fachowcom, sprzatac a i jakies drobne agd znajde:-)piszcie gdzie i kiedy, generalnie pracuje,ale popoludnia i weekendy oddaje Wam

Opublikowano

Zapraszam chętnych na spotkanie organizacyjne w piątek o 18 na ul Podbiałowej 8/3

Opublikowano

ja bede,dobrze ze kupilam nowa mape,choroba wie gdzie ta Podbialowa:-)

Opublikowano

Jak będzie coś do zrobienia z hydrauliki to z chęcią ogarnę ale na spotkanie nie dam rady podjechać. (robota)

Opublikowano (edytowane)

Mam do oddania segment, ławę, biurko,jakiś plafon sufitowy...

Tylko trzeba to przewieźć.

Aaa no i dużą antyramę z CBR-ką ;)

Edytowane przez motoTomasz (wyświetl historię edycji)

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano

antyramę z CBR'ką bieremy żeby chłopak wiedział kto mu pomagał :smile: co do reszty to jeśli ci się nie spieszy to odezwę się jak już będzie remont zrobiony  

Opublikowano

To zdjęcie jest nieaktualne, tak było przed demolką ;)

Opublikowano (edytowane)

W której aktywnie brałeś udział :smile:

Edit:

Przypominam chętnym do pomocy o dzisiejszym spotkaniu o 18, fajnie by było żeby postarali się wszyscy przyjechać żebyśmy wiedzieli na kogo i kiedy możemy liczyć

Edytowane przez salat (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

ja bede, czy wziac juz cos ze soba? jakies plyny do mycia,szpachelki,pedzle itp czy dzis tylko ustalamy? I czy ten adres to wlasnie tam,gdzie bedziemy demolowac-remontowac:-)?

Opublikowano

dzisiaj ustalimy, zaplanujemy wszystko, a przede wszystkim zobaczymy ile nas będzie. Adres to właśnie miejsce w którym będziemy robić remoncik

Opublikowano

Ja dziś nie dam rady podjechać, w sumie na budowlance też się nie znam :sad2: jednak jak byście potrzebowali chłopca do ,,przynieś, podaj,  pozamiataj" to z wielką chęcią pomoge. tylko u mnie z czasem krucho :sad2: jak będziecie coś robili wstawcie jakąś informacje podjade zawsze coś pomogę jeśli tylko będę miał czas :smile: 

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Stawiła się silna grupa, ustaliliśmy plan działania na najbliższe dni Aidekk wstawi rozpiskę potrzebnych rzeczy, ja opiszę co jest załatwionę a co do załatwienia więc jak ktoś będzie chciał dołączyć do ekipy to zapraszam, tel do mnie jest w profilu

Opublikowano

Kamil sumiennie zrobił to co mu wczoraj zleciliśmy, natomiast pojawiła się wczoraj wieczorem straż miejska i zagroziła że jak nie zostanie wysprzątany ogródek przy mieszkaniu Kamila to nałożą mandat..... Może ktoś z forumowiczów ma jakieś dojścia w SM i mógł by wyjaśnić że wszystko będzie wysprzątane jak tylko skończymy remont i wtedy zrobimy to na raz a nie na raty.

Aidekk przydały by się wymiary które wczoraj z Okropną pracowicie spisywaliście :smile:

Opublikowano
Aidekk przydały by się wymiary które wczoraj z Okropną pracowicie spisywaliście

Wrzuce przed północą. Niestety zalatany troche jestem i nawet nie bardzo miałem kiedy a to trzeba jeszcze przepisać :smile:

Gościnny:

wysokość: 2,50

wymiary: 3,40 , 2,50 , 2,05 , 1,70 , 1,60 ,  3,30 , 5,60 , 

5,50 x 2,50 - 2 x 1,10 = 3,40 (+1,50) - długa ściana - okna, kartongips

Sufit styropian "5"

3,40 x 5,60 = 20m²

Łazienka:

2,40 x 2,00

Płytki: 

3,5m² łazienka, 6m² kuchnia

Płytki ścienne: 

4,50 x 2,50 = 11,25m²

Ścianka łazienkowa:

1,85 x 2,50 = 5m²

Przedpokój:

Płyta USB x 1 + cement 3 worki

Panele pokój:

3,40 x 5,60 = 20m²

Wykładzina sypialnia:

3,50 x 2,50 = 9m²

Sypialnia panele:

3,30 x  2,15 (8m²)

Siding

28m²

Sypialnia jest 2 x (panele i wykładzina, więc chyba zmieniła się koncepcja a ja wpisałem 2 razy :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Z chęcią bym pomógł chociaż zaczyna mi się mmontaż poza łodzią ... gdyby potrzebna była pilna pomoc to może się gdzieś wpasuje jeśli będziecie pisać na bieżąco co i jak ...:smile:

Opublikowano

jutro z samego rana sprobuje dotrzec do SM z lodzi i tak jak ustalalismy, zorientuje sie jak najszybciej ustawic pojemniki na odpady, z tego co wiem nie moga nalozyc mandatu, a tylko strasza,ale nie o to chodzi,zalatwimy pojemniki i zawiniemy rekawy,kamila do segregacji sciagniemy,zeby tez sie udzielal:-)

Opublikowano

Poniedziałek i wtorek (dziś i jutro) niestety nie moge pomóc tak jak obiecałem. Jak niektórzy wiedzą jestem na etapie zmiany pracy i w sobotę dowiedziałem się, że dziś na 12:30 mam rozmowę o pracę. Jutro podobnie tylko godzina wcześniej a obecna praca wciąż na 16:00. Wpadanie na 1 godz i 2 x 30 min dojazdu trochę mija się z celem. Obiecuję poprawę od czwartku :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Chemiczna Malina
Opublikowano

Uzupełniłam info na fb dla tych, którzy tutaj nie zaglądają a odmeldowali się tam :-) jestem na etapie łatwienia sofy, będzie czarna prawdopodobnie to będzie pasowała do wszystkiego, napiszcie mi proszę jakich konkretnie świateł brakuje bo wiem że już coś jest a się zgubiłam

Too fast to live, too young to die !!!

Moje motofotografie -

http://motocykle-lodz.pl/topic/6133-mototematycznie/

Opublikowano

A ja dziś rozmawiałam administracja w sprawie pojemników na odpady, młody musi złożyć deklaracje i przywiozą mu komplet, co do wielkogabarytowych takich jak tam leżą gdzieniegdzie tj połamane krzesła, garnki, materace itp mamy złożyć w jednym miejscu pod pergola z przodu,tak samo jak odpady remontowe, kobieta w administracji kazała tylko głosić jak będą do zabrania, tyle żeby nie mieszać rodzajów odpadów. Mówiłam jej o interwencji SM i powiedziała, że bierze to na siebie i sama załatwi z SM, poza tym uruchomiłam moich kolegów z SM w Kansas jakby co:-) dodatkowo upewniłam się,ze Kamilowi przysługuje z ustawy (o tym mówiłam Mirkowi w piątek) wyposażenie stale lokalu i na to trzeba złożyć podanie czyli jest szansa od miasta na piecyk z orurowaniem i po rozmowie z p.dyr. wydziału, może na jakieś inne materiały.
Opiekun,tj Mirek, już wie, pomogę mu napisać te pisma, to troszkę moja branża, ze tak powiem:-)

Opublikowano

Cześć

Ww samym remoncie nie pomogę - bo sam w nim u siebie siedzę, ale dzięki temu mogę odstąpić - za free oczywiście - sprawną, ładną, duża lodówkę z zamrażarką (1,8m wysokości, zamrażarka 3 szuflady, Mastercook). Sam bym jej nie zmieniał, gdyby żona nie chciała srebrnej do nowej kuchni (ta jest biała).

Chemiczna Malina
Opublikowano

Brat Kruger - bierzemy lodówkę bo mieliśmy zarezerwowaną ale okazało się ze remont z którego miała pochodzić niestety z powodów finansowych bedzie odłożony w czasie a nam potrzeba już. 

Bayer2 - super sprawa z Twoją wiedzą odnośnie tego co się wychowankowi należy, myśmy akurat w tej dziedzinie nie mieli pojęcia - ogromna pomoc z Twojej strony!

z mojej strony - zarezerwowane kolejne oświetlenie.

Too fast to live, too young to die !!!

Moje motofotografie -

http://motocykle-lodz.pl/topic/6133-mototematycznie/