Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Co Z Klasy 250 Cm3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zdecydowałem się na zakup jakiegoś moto z klasy 250. Poszukuję czegoś szosowego typu naked lub sport, ale jakieś lekkie enduro też jest ok. W oko wpadła mi Honda CBF 250, Yamaha YBR 125 i Kawasaki Ninja 250. Budżet do 4500 zł.

Najbardziej przekonuje mnie mała CBF, ale doszły mnie też słuchy że silniki nie są zbyt wytrzymałe (?)

Co myślicie o powyżej wymienionych bike`ach? Podajcie jakieś swoje propozycje :smile:

fuc5jq.jpg

Opublikowano

Ninja 250R myślę że była by fajnym wyborem (pod warunkiem że nie jesteś bardzo wysoki) ale nie przy budżecie 4500zł :smile: 

Opublikowano

Jeśli chodzi o Ninje to stać mnie tylko na te starsze modele :/

Jak jest z mocą w Kawie? Przelotowa w trasie ?

fuc5jq.jpg

Opublikowano

Ybr 250 znajdziesz 2004-2005 patrzylem na nie ostatnio to okolo 5k pln stoja :smile:

Nawet 2008 za niecala 5 no ale to juz stan watpliwy jak dla mnie.. :smile: ybr przyjemny moto, fajnie sie prowadzi, bardzo zwrotny, ale demonem predkosci to on nie jest :smile:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

No właśnie muszę rozstrzygnąć "spór" w mojej głowie, czy lepiej brać CBF 250 czy YBR 250 :biggrin:

fuc5jq.jpg

Opublikowano

Najlepiej przymierz sie do CBF i YBR w końcu to ty będziesz na tym jeździł.

Opublikowano

Jezdzilem obydwoma, niewiele co prawda, ale jednak. Oba fajne, osobiscie jakos mi lepiej bylo na ybr. Musisz usiasc przejechac sie i samemu zdecydowac :smile:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png