metek Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Witam. Przymierzam się od jakiegoś czasu do wzięcia kredytu na motocykl jednak wczoraj rozmawiałem z kumplem i namawiał mnie na wzięcie go w leasing konsumencki. Ochy i achy,ze to takie opłacalne. Do tej pory słyszałem jedynie o leasingu dla firm. Czy taki leasing przez osobę prywatną jest rzeczywiście opłacalny? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Nie jest, wątpię abyś dostał lepsze warunki niż przy finansowaniu kredytem. Jeżeli masz możliwość wziąć leasing operacyjny to wtedy może być opłacalny. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek30 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Najlepiej to by było jakbyś sobie o tym poczytał a nie tak sobie brał od razu bo ktoś Ci polecił. Leasing na pewno jest bardzo korzystny dla firm bo mogą sobie odliczyć różne podatki ale nie zawsze korzystny dla zwykłego człowieka, który nie ma firmy .Ogólnie jest to bardzo mało popularna opcja. Może jest to łatwe we wzięciu i wygodne bo firma leasingowa załatwia za Ciebie praktycznie wszystko ale z drugiej strony tak samo jak kolega jestem zdania,że dostałbyś o wiele lepszą ofertę kredytu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Szczerze powiedziawszy to nie mam obecnie dużej wiedzy w przypadku leasingu bo nie bralem go ani ja ani nikt z moich znajomych. Po prostu rozglądam się aktualnie za najbardziej opłacalną opcją finansowania. Czyli rozumiem,ze dla osoby prywatnej , nie dla firmy jest to droższe niż kredyt? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 siadasz z Excelem, wklepujesz różne opcje jakie masz dostępne i wynik prawdę Ci powie którą ścieżką pójść. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek30 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Szczerze powiedziawszy to nie mam obecnie dużej wiedzy w przypadku leasingu bo nie bralem go ani ja ani nikt z moich znajomych. Po prostu rozglądam się aktualnie za najbardziej opłacalną opcją finansowania. Czyli rozumiem,ze dla osoby prywatnej , nie dla firmy jest to droższe niż kredyt? Tak poniewaz przy leasingu masz więcej dodatkowych opłat. Zobacz sobie to, google nie gryzie http://www.comperia.pl/slownik-leasing.html Na początku poczytaj sobie o tym czym ten leasing jest i dopiero wtedy zdecyduj się czy jest to dla Ciebie dobrą opcją. Ludzie w firmach biorą leasing bo sobei to mogą wrzucać w koszta ( jak kupią coś za gotówkę to pozostaje jedynie amortyzacja). Kredyt również nie jest takim dobrym rozwiązaniem. Dla osoby prywatnej natomiast polecam kredyt zamiast leasingu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Aha no i teraz wszystko jasne. A kredyt? Gdzie polecasz wziąc? Zastanawiałem się nad skorzystaniem z doradcy ale w bankach to raczej będą mnie namawiali wyłacznie na to co jest dla nich dobre tak wiec nie wiem czy to ma jakiś sens ;/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsel Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Marcin jeśli chodzi o kredyt konsumencki i polecenie miejsca to nie tak szybko. Przejdź się po bankach i poproś w każdym z nich o symulację kredytową na kwotę jaka by Ciebie interesowała. Będziesz miał wtedy na papierze wszystkie dane potrzebne do analizy ofert kredytowych tj. oprocentowanie, prowizje za udzielenie kredytu, odsetki, kapitał do spłaty itd. Siadasz spokojnie w domu i analizujesz, co Ci bardziej odpowiada. Czasem fajną formą jest także kredyt w ROR (rachunek oszczędnościowo rozliczeniowy) w banku w którym posiadasz konto. Warto sprawdzić. Mogę się mylić, lecz nikt nie wskaże Ci miejsca gdzie masz iść i wziąć kredyt. Każdy z Nas dla banku ma inną zdolność kredytową i inną wiarygodność kredytową. Dlatego tego typu sprawy są rozpatrywane indywidualnie 0 Cytuj http://www.babelkowy-swiat.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi