Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

SamotnyJeździec
Opublikowano

Witam!

Dzisiaj podczas porannego treningu pomyślałem, że moje dwie największe pasje to jazda na motorze i bieganie i pomyślałem ,że można by to połączyć i będzie jeszcze lepszy "fun": :smile:. Postanowiłem więc średnio co dwa tygodnie jeździć w jakiś zakątek Polski, wystartować w biegu (póki co dystanse do 10km. bo wracam po półtorarocznej przerwie z powodu kontuzji) i wracać. W ten weekend będzie debiut, więc nie chce jechać daleko i wybór padł na Działoszyn:

http://kalendarzbiegowy.pl/dzialoszynska-dziesiatka

Jeśli ktoś jest zainteresowany do udziału w "projekcie" zapraszam :smile: !
W przyszłości na pewno będą dalsze wypady, ciekawsze miejsca i ciekawsze biegi :smile:!
LwG

Opublikowano

10 km za duzo jak dla mnie poki co... :/ do 5 km moge cos sprobowac

SamotnyJeździec
Opublikowano

No i bomba :smile: !
Na ten weekend jestem już zapisany na dyszkę, ale w przyszłym można pomyśleć. Dzisiaj kumpela mówiła, że też na 5km. poleci, więc i tak miałem poszukać. Odezwę się, jak coś fajnego znajdę .

SamotnyJeździec
Opublikowano (edytowane)

Kumpela znalazła coś takiego :

http://kalendarzbiegowy.pl/iii-kleszczow-na-piatke/entries#5305

To dopiero za miesiąc, ale my będziemy na pewno biec, więc jak coś zapraszamy. Jest pamiątkowy medal, koszulka, napój i posiłek, a opłata 35-50 zł, więc myślę, że się opłaca :smile: ! Nie jest zbyt daleko, ale akurat coś takiego jej wpadło w oko. 

Edytowane przez SamotnyJeździec (wyświetl historię edycji)
SamotnyJeździec
Opublikowano

Mimo braku zainteresowania :whistling: , wolę od razu dać znać, że lipa z tym biegiem :unsure: .
Dzwoniłem i pomyłka jest na "kalendarzu biegowym", bieg jest dopiero we wrześniu, a wtedy będziemy już biegać od maratonu w górę ;) .
W każdym razie nie poddajemy się i dalej szukamy :smile: !
LwG

Opublikowano

gdzie byles ja czas moze znajde w lipcu dopiero na takie wyjazdy

Opublikowano

ja już za trzy tygodnie będę wreszcie mieć wolne weekendy i cały czas obserwuję temat :smile:

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Opublikowano

A 7 Dycha w Justynowie-Janówce była tak blisko i tak niedawno...

Zapraszam na 8 Dychę za rok!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

SamotnyJeździec
Opublikowano (edytowane)

Dopiero wracam po dłuższej przerwie i na "Justynów-Janówka" niestety nie byłem jeszcze w formie.

Bardzo blisko, bo codziennie biegam przez Janówkę do rezerwatu w Gałkówku :smile:. Jak tylko noga pozwoli, to za rok na pewno pobiegnę! Dzięki za zaproszenie! Jednak w tym moim pomyśle "Jedź i biegnij", chodzi właśnie o dalsze trasy, żeby połączyć dwie przyjemności.

Stanio - W niedziele biegłem w Działoszynie, nie jest daleko bo tylko 120km. ode mnie, ale było super. Nie dość, że była satysfakcja z ukończenia biegu(nie ukrywam, że pamiątkowy medal też miło dostać ;) ), lubię spędzać czas w towarzystwie ludzi powiązanych tą samą pasją (jak na zlotach), to na zakończenie jeszcze był "deser" w postaci jazdy na motorze :riding: , dla mnie bomba :biggrin:.

Thebestof78 -  Skoro jest ktoś zainteresowany, to będę dalej informował o wypadach :smile:

LwG

Opublikowano (edytowane)

Super pomysł, ja niestety teraz mam kontuzję kolana , ale gdzies od połowy czerwca wracam do biegania :smile: 

26.06 w Piotrkowie nocny pólmaraton (moge pokibicowac, bo dla mnie za duzy dystans, dycha max) 

15.08 Pólmaraton i 5km Aleksandrów Łódzki

W samej Łodzi jeszcze np Bieg Fabrykanta, Szakala 

No i zawsze mozna sie umówic na jakis wypad treningowy za miasto  np okolice Jeziorska, Spała :smile: 

A co do dalszych wyjazdow, tez ok,  teraz w Polsce jest wysyp takich imprez :smile: 

PS do wrzesnia jeszcze troche czasu ;) http://halfmarathon.runinbudapest.com/

Ja moze sie na to wybiorę  VI BIEG PO SERCE ZBÓJA SZCZYRKA, który odbędzie się 5. lipca 2015(niedziela) w Szczyrku.

Edytowane przez gosikn (wyświetl historię edycji)
SamotnyJeździec
Opublikowano (edytowane)

Hej!
Ja póki co też odpadam z półmaratonów, bo nie mogę forsować tej nogi. Generalnie nie powinienem biegać, ale czego się nie robi dla przyjemności ;).
Przez weekend byłem trochę odcięty od cywilizacji, ale będę dzisiaj i jutro szukać czegoś na ten weekend i dam znać.
Z Twoich propozycji, na pewno piszę się na VI bieg po serce zbója Szczyrka :smile:. Nie wiedziałem nic o tym biegu, a i tak planowałem pojechać w góry w tym roku (nie śmiać się, ale od dziecka nie byłem w górach) więc upiecze się dwie pieczenie na jednym ogniu! Nawet nie wiesz jak jestem Ci wdzięczny za ten pomysł :biggrin:!!
Co do wypadu treningowego to też jestem za, kiedyś tak właśnie myślałem o Spale, albo okolicach Borek. Trzeba dograć terminy i do dzieła :biggrin:!

W ten weekend koleżanka debiutuje na linii startowej, więc jest blisko i tylko na 5 km. ale może ktoś chętny :

http://www.piknikbiegowy.glowno.pl/

SamotnyJeździec
Opublikowano (edytowane)

Kolejny "Jedź i biegnij" zaliczony :biggrin: ! Tym razem pojechała ze mną mocna ekipa przyjaciół, plus jeden motocyklista (mój ojciec). Razem z koleżanką znaleźliśmy się w połowie stawki B) . Gratuluję Kamili udanego debiutu i mam nadzieje, że będzie więcej wypadów :biggrin:. Dalej zapraszam wszystkich do wspólnej zabawy !
LwG!!!flm_1433081139__dsc_8592.jpg

flm_1433081171__dsc_8487.jpg

SamotnyJeździec
Opublikowano (edytowane)

Z racji małego zainteresowania tutaj na forum, nie będę sam do siebie pisał i zaśmiecał forum :whistling: .
Zainteresowanych zapraszam na stronkę  :riding:  :

https://www.facebook.com/pages/Jed%C5%BA-i-biegnij/1595181267430737

Pozdr!
LwG!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę, że nie zaśmiecasz forum, bo z tego co widzę, parę osób tu biega, a na pewno większość jeździ :riding: .

Gdybyś natomiast chciał poumawiać się na rowery, czy bieganie, skontaktuj się ze sklepem "Trucht" (www.trucht.com) - oni organizują różne iwenty biegowe, właściciel jest triathlonistą i jeździ na rowerze, a razem z synem mają "przeszłość" motocyklową i mieszkają niedaleko Ciebie.

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

SamotnyJeździec
Opublikowano

Kojarzę "Trucht", kumpluję się z Miłoszem S., więc troszkę jestem w temacie. Wiem, ze organizują jakieś akcje, ale ja to bardziej próbuję zachęcić osoby mniej aktywne do ruszenia czterech liter, stąd moja propozycja, a nuż ktoś się podłączy :smile: 

Opublikowano

czytając temat myslalem ze to bardziej cos w stylu " ktos jedzie a ktos biegiem goni moto " 

:biggrin:

Opublikowano

w sumie niezły pomysł, ale w takich zawodach wybieram jednak motocykl ;)

Ale wiesz, że regulamin mówi, że maksymalna prędkość to 15 km/h? Aż tak lubisz ćwiczyć wolne manewry? Nadal wolisz moto? :biggrin: