gary Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Cześć, zabrałem się za organizowanie przyłącza elektrycznego na działce pod miastem (30km od Łodzi, okolice Kwiatkowic za drodze Lutomiers-Szadek). Mam już umowę z PGE oraz warunki do wykonania podłączenia ale muszę przygotować skrzynkę odbiorczą po swojej stronie. Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego, zaufanego to ogarnie temat i ma uprawnienia aby to zrobić, a potem podpisać się pod wykonaną pracą? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Musisz jeszcze uściślić bo często jest tak, że chcą aby to był elektryk z uprawnieniami budowlanymi, a nie tylko SEP'owskimi. Dużo zależy od rejonu energetycznego i pracujących tam ludzi . Jeśli wystarczy SEP to daj znać na PW zobaczymy co da się zrobić. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) @PIT, dzięki za odzew. Przepraszam, że odpisuję tak późno ale w mieszkaniu końcówka remontu i nie ma kiedy pojawić się online ;-) Faktycznie, dzisiaj we wniosku doczytałem, że: Wszelkie prace winna wykonać firma posiadająca uprawnienia budowlane do prowadzenia robót elektrycznych Rejon Energetyczny Sieradz, PGE, Oddział Łódź-Teren. Miejscowe ludki mówią, że w okolicy wystarczyło dogadać się z firmą robiącą przyłącze dla PGE, i oni za opłatą kopali co trzeba i wstawiali drugą skrzynkę "odbiorczą". No ale metody "kombinowane" traktuję jako ostateczność. Najpierw chciałbym rozeznać temat zgodnie z zasadami i "powszechnie przyjętym cennikiem" ;-) Działka ma charakter rekreacyjny, to nie żaden prąd budowlany itd... drewniany domek, stojący na niej, nie ma jeszcze instalacji. Po prostu chciałbym mieć na działce te 220V, co by narzędzia móc podłączyć i jakieś światło. Edytowane 7 Maja 2015 przez gary (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi