Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Lucjusz Piotrowski
Opublikowano

Witam

Chciałbym w swoim motocyklu zamontować dobrej jakości uchwyt na telefon.

Słyszałem wiele dobrego o firmie RAM MOUNT.

Czy wybór jednego z tych uchwytów będzie dobrym wyborem?

http://www.explore24.pl/product-pol-606-Futeral-AQUA-BOX-TM-rozmiar-duzy-z-podstawa-do-montazu-na-rame.html

http://www.explore24.pl/product-pol-1743-Uchwyt-X-Grip-TM-montowany-do-ramy-kierownicy-lub-do-podstawy-hamulca-sprzegla-w-motocyklu-do-HTC-ONE-M8.html

z góry dziękuje.

Opublikowano

to dobra firma i dobre ceny, plus to mocowania są kompatybilne i łatwo zamiast tel zamocować navi czy kamerę... jeżeli jesteś w stanie przeznaczyć takie fundusze to kupuj. Niestety tylko do "jabłek" jest wiele dedykowanych uchwytów a do całej reszty już sporadycznie, więc solidnej alternatywy brak... chyba ze masz ajfona ;) 

motorcycle.gif
Opublikowano

Jak się ma dużo miejsca na kierze, można zaczepić wszystko. W kawie miałem dzieloną kiere, i nie było praktycznie miejsca na nic.. Jedynie ram Mount się sprawdził, bo tam jest mocowanie na "pierścień", czyli minimum miejsca na kierze wystarczy.

Używałem samego mocowania (pierścienia) z ram mount i ramienia dłuższego, sam uchwyt na phone'a kupiłem tani rowerowy ;) i przez kilka ładnych lat trzymało telefon na 2 różnych moto.. ;)

Gdzieś jeszcze mam w garażu mocowanie i ramię, uchwyt pewnie też przerobiony ręcznie (kula z taśm klejących), bo uchwyty do ramienia i ramię do pierścienia montujesz "kulami", co by regulować wszystko po swojemu.

Jak chcesz zerknąć jak to wygląda, daj cynk ;) bo mi to w sumie teraz zbędne mając gs'a :biggrin: (może ci przypasuje, i nie zapłacisz 300zl).

www.uchwyty-samochodowe.pl/ramie-dlugie-czarne-p-218.html

Takie ramię mam, + uchwyt pierścień do kiery,

www.uchwyty-samochodowe.pl/ramie-dlugie-czarne-p-218.html

+ tani uchwyt na Tel.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że taki uchwyt może tyle kosztować ... osobiście chyba bym za ta cenę kupił jakiegoś tankbaga i w nim woził telefon ( plus ze przy okazji można wsadzić z 100 baterii :smile: ).

Opublikowano

Ja też sporo zjezdzilem na najtańszym uchwycie bodaj za 15zl z Allegro i nie rozumiem co w tych w/w uchwytach jest takiego 'extra' wartego dopłaty tych stówek?

Mój znosił na prawdę konkretne wertepy, przelaje jak i prędkości rzędu 200 i nic się z nim nie dzialo. Sam telefon też do lekkich czy małych nie należy.

Opublikowano

polecam taki uchwyt 

7d4456fc4a54ab47475818e4b948d345.jpg

kosztował chyba pięć dyszek a do tej pory dzielnie znosił jazdę po schodach, gumowanie, przetrwał 2 gleby i kilka wyjazdów na tor 

Opublikowano

Roxa, uchwyt na Tel. Wczoraj udało mi się go popsuć, trzeciej gleby nie wytrzymał.