Kovalchuck Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Siemanko mam pytanie do plecaków Tak dla odmiany ^^ Ostatnio zacząłem jeździć sporo ze swoją dziewczyną. Preferujemy technikę łapki na baku tylko słyszałem ze bardzo jej się męczą ręce, szczególnie w miejskiej dżungli. Jak hamuję to odciąża mnie i na wyprostowanych rękach zapiera się o bak. Natomiast przy przyspieszaniu delikatnie ściska mnie przedramionami. Mnie się jedzie bardzo wygodnie. Tylko chodzi o to żeby przyjemność czerpać pełną parą Pytanie jakaś inna technika ??? Bo ta jest zaciągnięta od kolegów motocyklistów i nie wiem czy jest najwygodniejsza Po drugie ! Często spotykam się z łapkami na korek od baku [LINK] .... czy to faktycznie pomaga ?? http://otomoto.pl/oferta/honda-cbr-600-f4i-zarej-w-pl-2006-9939km-przebieg-ID3hjHLU.html Podzielcie się swoimi doznaniami Zdesperowany Mariusz 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frager Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Może to Ci coś pomoże 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Przede wszystkim niech pasażer prawidłowo układa stopy i żadne uchwyty nie będą potrzebne. Dosiad jest kluczowy zarówno dla kierującego jak i dla pasażera. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Widzę że musimy zahaczyć w duecie o najbliższe szkolenie PS Frager twój filmik nic nowego nie wniósł a wiewiór bardzo śmiesznie mówi Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 I co tylko 1 opinia z całego furum.... jestem rozczarowany 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 @Sobek ma coś dokładnie coś takiego jak na wklejonym przez Ciebie zdjęciu i jeździ ze swoim plecaczkiem. Napisz mu żeby podpytał Ci odpisał 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 ~~poszło na PW dzięki 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak dla mnie, pasażer(plecaczek), powinien obejmować rękami kierowcę ponad pasem i wtedy tworzą jakby "jedną całość" co jest szczególnie przydatne w dynamicznej jeździe. A jeżeli się nie da, to być jak najbliżej siebie. Ale często jest to niemożliwe, ze względu na rodzaj-przeznaczenie motocykla, wymiary kierującego i pasażera, ukształtowania siedzenia, orzaz problemu obijania się kaskami. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez kordi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ja gdy jeżdżę jako plecak to z zastosowaniem podobnego sprzętu http://allegro.pl/pas-dla-kierowcy-z-uchwytami-dla-pasazera-oxford-i5081939165.html i generalnie super się sprawdza jednak przy ostrym hamowaniu czasem muszę zaprzeć się o bak Polecam 0 Cytuj Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi