Kovalchuck Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Siemanko mam pytanie do plecaków Tak dla odmiany ^^ Ostatnio zacząłem jeździć sporo ze swoją dziewczyną. Preferujemy technikę łapki na baku tylko słyszałem ze bardzo jej się męczą ręce, szczególnie w miejskiej dżungli. Jak hamuję to odciąża mnie i na wyprostowanych rękach zapiera się o bak. Natomiast przy przyspieszaniu delikatnie ściska mnie przedramionami. Mnie się jedzie bardzo wygodnie. Tylko chodzi o to żeby przyjemność czerpać pełną parą Pytanie jakaś inna technika ??? Bo ta jest zaciągnięta od kolegów motocyklistów i nie wiem czy jest najwygodniejsza Po drugie ! Często spotykam się z łapkami na korek od baku [LINK] .... czy to faktycznie pomaga ?? http://otomoto.pl/oferta/honda-cbr-600-f4i-zarej-w-pl-2006-9939km-przebieg-ID3hjHLU.html Podzielcie się swoimi doznaniami Zdesperowany Mariusz 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s
Frager Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Może to Ci coś pomoże 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me.
motoTomasz Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Przede wszystkim niech pasażer prawidłowo układa stopy i żadne uchwyty nie będą potrzebne. Dosiad jest kluczowy zarówno dla kierującego jak i dla pasażera. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
Kovalchuck Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Widzę że musimy zahaczyć w duecie o najbliższe szkolenie PS Frager twój filmik nic nowego nie wniósł a wiewiór bardzo śmiesznie mówi Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s
Kovalchuck Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 I co tylko 1 opinia z całego furum.... jestem rozczarowany 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s
Aidekk Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 @Sobek ma coś dokładnie coś takiego jak na wklejonym przez Ciebie zdjęciu i jeździ ze swoim plecaczkiem. Napisz mu żeby podpytał Ci odpisał 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Kovalchuck Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 ~~poszło na PW dzięki 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s
kordi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak dla mnie, pasażer(plecaczek), powinien obejmować rękami kierowcę ponad pasem i wtedy tworzą jakby "jedną całość" co jest szczególnie przydatne w dynamicznej jeździe. A jeżeli się nie da, to być jak najbliżej siebie. Ale często jest to niemożliwe, ze względu na rodzaj-przeznaczenie motocykla, wymiary kierującego i pasażera, ukształtowania siedzenia, orzaz problemu obijania się kaskami. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez kordi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
sysia Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ja gdy jeżdżę jako plecak to z zastosowaniem podobnego sprzętu http://allegro.pl/pas-dla-kierowcy-z-uchwytami-dla-pasazera-oxford-i5081939165.html i generalnie super się sprawdza jednak przy ostrym hamowaniu czasem muszę zaprzeć się o bak Polecam 0 Cytuj Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia...
Rekomendowane odpowiedzi