///MacArthur Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam która 600 nadaje się najbardziej dla dryblasa ? cbr ,cbr rr, yamaha r6 moze jakas kawa gsx ?? mowa o rocznikach 2001 -2005 Co polacacie na pierwszą 600 ?? Mam 191cm 86kg. Chodzi o to żeby wytrzymać dłużej niż 15min a tak serio żeby w dalszą trasę też można było pojechać koło 300km. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Honda CBR F4i chyba będzie dla ciebie dość rozsądnym wyjściem (jeśli chodzi o gabaryty) szczególnie, że chcesz czasem polecieć w dłuższą traskę. Możesz pomyśleć (jeśli to pierwsza 600) nad Suzuki GSX 600F lub GSX 750F bardzo dobre, żywotne, wygodne moto, które na 100% Cię nie zawiedzie. Osobiście radzę Ci podjąć się "GSXF" bo z tego co zrozumiałem to zaczynasz prawdziwą przygodę z moto, a warto byś dobrze nauczył się jeździć. R6 to raczej motocykl, który tak nie wybacza błędów i tak samo ja seria GSXR to maszyny typowo sportowe. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Matik (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donek35 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Podzielam zdanie Matika. Sam mam 195cm wzrostu i śmigam na gsx750f i jestem bardzo zadowolony. 😊 kupuj kolego duże "jajo". 😜 Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez donek35 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MacArthur Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Wlaśnie wydaje mi się że nie ma zbytnio alternatywy dla F4i. Pomijając umiejętności jak to wygląda gabarytowo czy r6 i gsx-r lub kawa 636 nadają sie dla tak wysokiego kierowcy ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Kawa 636 jest stosunkowo "mała" musiał byś się przysiąść sprawdzić jak się siedzi. "GixY" to spore moto ale odradzam na początek, R6 torpeda ale zmieścisz się. Tak naprawdę jak myślisz nad motocyklem to musisz się do niego przysiąść jak będzie Ci wygodnie (a to już indywidualne odczucie) to jest szansa, że po 100 kilometrach przejazdu nie rzucisz kaskiem o beton i nie uciekniesz z krzykiem . Wysoki jesteś i raczej nie liczyłbym na zapewnienia z naszej strony, że będzie ci wygodnie na takim a nie innym sprzęcie. Sam mogę Ci zaoferować przymiarkę na GSX 750F Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Matik (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MacArthur Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dzięki Matik jak bedzie okazja skorzystam Ktoś o podobnych wymiarach do moich bedzie miał podobne odczucia Tak mysle moze sie myle. Myślę o f4i i gsx-f. Druga sprawa trafia mi się r6stka naprawde ładna i niedrogo (z pewną przeszłością bez najmniejszej rysy servisowana u Yamahy) stąd moje pytanie ale jak mam sie zabić to lepiej nie. Stąd moje pytanie o R6. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dzięki Matik jak bedzie okazja skorzystam Ktoś o podobnych wymiarach do moich bedzie miał podobne odczucia Tak mysle moze sie myle. Myślę o f4i i gsx-f. Druga sprawa trafia mi się r6stka naprawde ładna i niedrogo (z pewną przeszłością bez najmniejszej rysy servisowana u Yamahy) stąd moje pytanie ale jak mam sie zabić to lepiej nie. Stąd moje pytanie o R6. Masz racje osobie o podobnych gabarytach będzie się siedziało podobnie ale nie tak samo jednemu bardziej lub mniej wygodnie kwestia gustu. Drugą sprawą jak masz olej w głowie i wygodnie ci na R^ to nic nie stoi na przeszkodzie. Tylko musisz pamiętać, że R6 to rakieta. Nie jestem za bardzo zwyczajny mówić komuś co ma kupować, wszystko zależy od tego czy też nie będzie cię ponosiła fantazja za bardzo. Jak będziesz jeździł z głową to powinno być all ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MacArthur Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Bez szleńst. Chce jeździć a nie pojechać i nie wrócić Wiem że niby tak sie mówi ale wsiadłem też szybko w mocne auto i nie dostawałem nigdy małpiego rozumu. (mimo wieku 19lat) Jak już coś zakupie odezwe się . Była przymiarka do Cbr rr 2003r. ale wydaje mi się że ona jest jakoś wyjątkowo mała wiec odpada. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 To R6 będziesz miał podobne odczucia. One są podobne . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MacArthur Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 To R6 będziesz miał podobne odczucia. One są podobne . cbr rr przednia czesc jest nieco inna ma sie wrazenia ze zaraz przeleci sie przez przednia szybę w r6 jest juz lepiej. Może wystarczy szybe zmienić na wyższą 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 z 600 największy jest gixer-k1 k3, r6 przesadnie krótka i mala, najwygodniejsza z kolei jest f4i jeśli masz aspiracje na dłuższe trasy. 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MacArthur Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Chopy staneło na tym że r6 sprzątnięta spod nosa a mnie kolega namawia na fz6 lub fz6 s2. Taka przepaść będzie miedzy tymi 98ps a 120 ?? Teraz jestem na takim etapie że żadne moto do mnie nie pasuje. Załamka. p.s A moze jakaś blokada ?? r6 lb cbry ? Edytowane 5 Maja 2015 przez ///MacArthur (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Mam cbr f4i i 176cm i według mnie cięzko jest tak upchać kogos kto miałby wiecej niż 182cm. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Koledzy, czy to nie jest tak, że nie ma złotych reguł, szablonów co do dopasowania moto-ramy i kierownika? Ludziska mają różne proporcje długości tułowia, kończyn. Moim skromnym zdaniem, bez przymiarki, dosiadu itd, zmniejszamy swoje szanse na trafny wybór. Myślę, że jeśli wybierzesz o 20KM słabszy motocykl to nie będzie Ci to tak przeszkadzać jak wybór o 10cm za małej/dużej/krótkiej ramy... Niebawem moto weteran bazar, tam można przymierzyć się do sprzętów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Taka przepaść będzie miedzy tymi 98ps a 120 ?? różnica na pewno będzie, w końcu to 22km, masa motocykli zbliżona (na sucho fz6 187 jakoś r6 186?). no ale to jednak 22 kuce. ale jak gary już napisał - lepiej mieć trochę mniej mocy na rzecz wygody, niż po 30 km błagać o postój 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Wszystkie motocykle o których piszesz to "psiaki". Małe to to. Ale czy się zmieścisz? Tak. Mam 191 i kiedyś jeździłem podobnymi. Nie popełnię więcej podobnego błędu. Polecam KTM LC8 w wersji SM. Dynamiką przewyższa wszystkie 600tki, a wygoda nieporównywalnie większa. Ot motocykl dla osoby o słusznym wzroście. Jest też parę innych a'la supermoto (czyli więcej niż 1 cylinder), a te jak widaomo są po prostu większe niż japoński (160 cm kierowca) sportowy motocykl udsotępniany na drogi publiczne (CBR, R1/6, MV itp). Edytowane 6 Maja 2015 przez Mariusz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Dorzucę coś od siebie: mam 190 cm i 90 kg. Jeżdżę XJ600S. To też moje pierwsze moto. Spokojnie możesz jechać nim w trasę, a i przemieszczanie się tym moto w mieście nie stwarza problemów. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) [quote name=boodgee' timestamp='1431003819' post='201049] Dorzucę coś od siebie: mam 190 cm i 90 kg. Jeżdżę XJ600S Hahahaha! Przez prawie 6 lat miałem dwie XJ600 S (92', 94'). Też mam 190cm wzrostu i 110kg... I jeździłem w traskę, powiedzmy 300km/dzień, i dopóki nie zacząłem jeździć TDMką, to myślałem, że da się, że jest wygodnie itd. Po około miesiącu jazdy TDM, dane mi było na moment przejechać się moją XJtką... i co? I nie mogłem uwierzyć, jak ja mogłem na tym tyle jeździć. I nie chodzi mi o moc, powszechne opinie o tym moto itd. tylko o ramę, rozmiar, pozycję na moto, ugięcie kolan. Koledzy, żadne z naszych subiektywnych doświadczeń nie będzie dobrym wyznacznikiem i czynnikiem decyzyjnym dla autora tematu. Trzeba się przysiąść, a najlepiej przejechać! Edytowane 7 Maja 2015 przez gary (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MacArthur Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Sprawa powoli się wyjaśnia bede mial sprowadzone suzuki k5 lub k7 600 lub 750 zduszone na 50km 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Sprawa powoli się wyjaśnia bede mial sprowadzone suzuki k5 lub k7 600 lub 750 zduszone na 50km W sumie moto przyszłościowe ale czy stłumiony motocykl to dobre wyjście? Wg mnie nie, ale to moja subiektywna ocena ogólnie jeśli już podjąłeś decyzje to tylko czekać strzeba aż pochwalisz się maszyną na forum 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///MacArthur Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Coś trzeba było w końcu zadecydować bo sie nagle wszystko okazało na nie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi