Skocz do zawartości

Zapraszamy do galerii zdjęć z Rozpoczęcia Sezonu Motocyklowego w Łodzi; - więcej informacji tutaj.

banner_galeria.png

Problem Jakich Wiele Które Moto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do Was takie ptanie które moto bedzie dla mnie lepsze jako świeżaka ?

Mam dwa typy Honda cbr F4i (od 2001)lub Honda cbr rr(od2003) z tym że mam 86kg wagi i 190cm wzrostu obawiam się że ta druga będzie dla mnie za mala?

Cenowo i stylistycznie sklaniam sie ku rr poniewaz jest niewiele droższa tylko te rozmiary (zbyt małe ??)

Prosze o podpowiedz kolega motocyklista odradził mi wszelki r6 gsxy.

Motocykl bedzie głownie jeździł w mieście sporadycznie trasa do 300km.

Dziękuje za wszystkie cenne uwagi.

Opublikowano

Kolego, w pierwszej kolejności zapraszamy do powitalni, bo zaraz jakiś moderator da Ci ostrzeżenie.

W jakim stopniu jesteś Świeżakiem? Bo jeśli takim że nawet nie jeździłeś nigdy skuterem 50 cc to żaden z tych motocykli.
A jeśli masz już jakieś pojęcie o lataniu na 2oo to najprościej będzie jeśli przysiądziesz się do jednego i do drugiego. Porównasz pozycje itp.
Co do rozmiarów, oba te typy nie są duże bo to takie małe zwinne pociski do łamania zakrętów na kolanie :smile:
Wyglądem się aż tak nie przejmuj, ja mam 183cm i na małym zx6r wyglądam normalnie..i i jeździ mi się wygodnie, przynajmniej przez pierwsze 100 km :biggrin:

...

Opublikowano

Myślę, że jak wybierzesz się w czwartek o 18:00 na miejsce spotkań czwartkowych to nikt nie powinien mieć nic przeciwko byś przysiadł się do maszyny. A maszyn w ostatni czwartek było 50+ :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...