Skocz do zawartości

Firmy "miałeś Wypadek - Zadzwoń" ?

Micek1968

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zaliczyłem dzwona z winy kierowcy samochodu. Policji tylko zgłosiliśmy że była taka kolizja i spisaliśmy oświadczenie. Wieczorem byłem na  pogotowiu i w sumie to nic mi nie jest (chyba) oprócz sporych potłuczeń.. Polecacie jakąś firmę w Zgierzu lub Łodzi która zajmie się skutecznie wszelkimi sprawami z odzyskaniem ubezpieczenia, a przy okazji nie bierze dużo procentów z ubezpieczenia?

Edytowane przez Micek1968 (wyświetl historię edycji)

pozdrawiam
Micek

-----------
Yamaha Virago XV 750 ' 1993
----------------------
Nice to Be Important, But More Important to Be Nice
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

Ja ściągałem w Meritum na Kościuszki przy Mickiewicza. Osiągnęli to co chciałem żeby było  :smile:

Nie jestem pewny ale Pani jeździ na plecaku na jakimś gixxie

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

No właśnie chciałem spytać czy warto brać taką firmę czy lepiej samemu?. Pewnie taka firma ściągnie więcej na pokrycie napraw bo wiadomo że to nie są tanie rzeczy z pewnie wycenią na jakieś drobną kasę.

pozdrawiam
Micek

-----------
Yamaha Virago XV 750 ' 1993
----------------------
Nice to Be Important, But More Important to Be Nice
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

Pamiętaj, że takie zdarzenie to dwie szkody: osobowa i majątkowa.

Osobowa to minimum 7000 zł, bez kosztów leczenia. Tylko straty "moralne".

Jeżeli nie polamales nic to wnioskuj o min. 10000 zł ewentualnie ugoda na 7000 i tyle :smile:

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Moim zdaniem to mało ważne ile biorą procentów. Każdy się tak boi dać zarobić profesjonalistom a jestem ciekaw co byście woleli: wywalczyć 10000 zł i oddać 10% czy wywalczyć 15000 zł i oddać 20%. Wydaje mi się, że w tej branży trzeba stawiać na profesjonalistów bo raz, ilość gotówki, która można uzyskać jest ważna... ale chyba ważniejszy jest czas w jakim to dostaniesz. Trzeba przecież kupić nowe ciuchy, naprawić moto itd.

Na forum jest kilka osób z EUCO. Innych firm na dany moment nie znam. Nikogo konkretnego reklamował nie będę :smile:

No właśnie chciałem spytać czy warto brać taką firmę czy lepiej samemu?

Moim skromnym zdaniem to im więcej ktoś robi w tym biznesie tym jest lepszy, zna więcej spraw, haczyków, więcej razy walczył o odszkodowanie. Ludzie z doświadczeniem z pewnością są w stanie wywalczyć więcej i tutaj nie stawiałabym na nieznaną firmę.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• 3 tygodnie później...