Uzdro Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Chciałbym kupić niedrogie słuchawki z mikrofonem / tzn. niekoniecznie niedrogi jeżeli warte zachodu. Widzę, ze jest w nich miejsce na słuchawki. Co oczekuję: 1.słuchawki z mikrofonem. 2.najlepiej jakby małe wejście Jack wisiało na dole do podłączenia zazwyczaj telefon/smartfon, a później kiedyś interkom. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Sena do nabycia w olekmotocykle Mam scale i bardzo sobie chwale mimo że kupiłem uzywke ale to niestety już droga zabawka sena daje rade Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez wielebny67 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdro Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Sena do nabycia w olekmotocykle Mam scale i bardzo sobie chwale mimo że kupiłem uzywke ale to niestety już droga zabawka sena daje rade Mówisz o czymś takim, ale zapewne mówisz o całym zestawie niż o samych słuchawkach: http://sklep.olekmotocykle.pl/sena-zestaw-montazowy-baza-do-interkomu-smh5-i-smh5fm-z-mikrofonem-na-palaku,359971.html Bo sam interkom narazie mi nei jest potrzebny jeżdżę sam. A potrzebuje poprostu zamonotwać słuchawki + mikrofon w kasku. A przy tym nie widzę Jacka tylko jakieś specialne gniazdo. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Ja użytkuje od niedawna Midland BT Next Conference zakupione w Motor Wings i oceniam pozytywnie. Obsługuje dwa kanały bluetooth dzięki czemu można używać jednocześnie nawigacji i telefonu, jak również dwóch telefonów (czego jeszcze nie przetestowałem), ma trzy tryby pracy interkom/telefon/radio FM. Ma możliwość podłączenia przewodowego jakiegoś zewnętrznego urządzenia. Rewelacyjny mikrofon lub obróbka dźwięku rozmawiając z osobą przez telefon dojeżdżałem pod jej dom usłyszała mój motocykl przez okno, a nie było go słychać w czasie rozmowy (to nie moja babcia 85+ ). Będąc w trybie telefonu możemy przyciskami urządzenia sterować telefonem (włączać wyłączać odtwarzanie mp3, zmieniać utwory, możemy wywołać ostatnie połączanie, możemy wywołać wybieranie głosowe), jest funkcja VOX pozwalająca odbierać rozmowy głosem. W trybie radio fm skanowanie, przełączanie stacji, funkcja ustawiania się na najsilniejszy sygnał. Intercom umożliwia sparowanie z trzema innymi lub w trybie konferencji nawet 5 - nie testowałem interkomu na razie. Dobrze brzmiące głośniki na prawdę przyjemnie się sucha. Automatyczne wzmocnienie kiedy poziom hałasu jest podwyższony (przyspieszamy). Łatwy montaż można nie przyklejać, a jedynie zacisnąć klips śrubowy na skorupie kasku. Fajne komunikaty informujące o tym w jakim trybie jesteśmy. Wszystko w zgrabnej opływowej obudowie, łatwo obsługuję się go w rękawicach. W zestawie są dwa rodzaje mikrofonów na pałąku i na przylepiec, dodatkowe przylepce, przewody do podłączenia urządzeń zewnętrznych. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzdro Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Midland BT Next Conference tanie nie jest zestawik koło 1200-1400 zł, tylko tak jak pisałem na tą chwilę interkomu nie potrzebuję. Potrzebuję zamontować słuchawki + mikrofon w kask żeby oprócz wejścia na interkom miało wejście JACK na słuchawki i mikrofon. I jeszcze chciałem zadać pytanie jak słychać na takich słuchawkach, bo w moim kasku jest bardzo głośno i obawiam się, że niestety czekają mnie tylko słuchawki douszne. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 W HJC IS-17 to odsłuch muzyki ma sens do 120-140 km/h potem do już raczej nieprzyjemny hałas. Na słuchawkach dousznych jest lepiej przy większych prędkościach ale hałas z zewnątrz też zagłusza muzykę mimo wszystko. Więc spacerową jazdę 80-120 bardzo fajnie można sobie umilić słuchając muzy ale w trasę gdzieś dalej/szybciej to raczej męczące. Jak chcesz douszne to może porostu kup zestaw słuchawkowy do telefonu (są takie z mikrofonem) i przetestuj. Próbowałem takiego rozwiązania ale kupiłem chyba nieodpowiedni zestaw bo nawet bez kasku było mnie słabo słychać podczas rozmowy więc odpuściłem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 http://www.moto-akcesoria.pl/zestaw-sluchawkowy-bluetooth-albrecht-bpa-300,p,78529 http://www.moto-akcesoria.pl/zestaw-albrecht-bpa-300---bluetooth-headset-do-kasku-integralnego,p,25964#!prettyPhoto http://www.moto-akcesoria.pl/zestaw-albrecht-bpa-300---bluetooth-headset-do-kasku-integralnego,p,25964 Mam ten sam problem. Przydałby się muzyczki posłuchać lub przez tel pogadać. Tyle że nie wiem jak jest z tymi słuchawkami jeśli chodzi o ich zakres głośności. Kiedyś testowałem takie zwykłe słuchawki jak do MP3ki i zamontowałem je w kasku. To żenada jest, ledwo słyszałem muzę siedząc w chacie, wiec nie widzę sensu montowania ich w kasku. Mam nadzieje że te do intercomów są znacznie mocniejsze. Pozdro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi