Faza Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam Może znajdzie się ktoś mądry, kto powie co to jest za znak? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33d3c1e5d58f0216.html Analizujemy testy na prawko i jedno z pytań dotyczy takiego oto znaku na drodze. Pomijam, że jest to filmik i zostaje zatrzymany (chyba specjalnie, żeby ludzi upier...ć na egzaminie) w takiej odległości, że gówno na tym znaku widać, ale wyciąłem i powiększyłem. Mimo tego że widać jakąś strzałkę i kwadrat to nic mi ten znak nie mówi. Szukam w kodeksie i nie widzę. Może ktoś mądrzejszy sie znajdzie i pomoże? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Omijanie zatoczki z danej strony? Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez szerszung (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnywspółpracownik Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Przeszkodę na jezdni np. wysepkę, omijać z prawej strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rene Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Znak ostrzegający o wysepce na drodze i wskazujący kierunek przejazdu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faza Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzięki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jest to ciekawa sytuacja, miałem zamiar zamieścić wcześniej odpowiedź zgodną z tym co koledzy napisali już wcześniej, ale chciałem podeprzeć się obowiązującą w tym zakresie wykładnią czyli:https://www.mir.gov.pl/Transport/Transport_drogowy/Informacje_dla_kierowcow/Znaki_sygnaly_drogowe/Strony/Rozporzadzenie_znaki_sygnaly_drogowe.aspx i tam spotkało mnie zaskoczenie gdyż takiego znaku po prostu tam nie ma. Ktoś może wie na jakiej innej podstawie niż w.w. rozporządzenie umieszcza się znaki w naszym kraju? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Znak masz u gory. Pod znakiem masz tablice informacyjna. Tablice moga byc o roznej tresci... To samo ze znakami skrzyzowania drog pod roznymi katami lub skrzyzowania drogi z torowiskiem... 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Inne niebezpieczeństwo... dodatkowa tabliczka wskazuje na występowanie na środku jezdni wyspy. Widocznie wypadając zza zakrętu paru kierowców postanowiło jechać środkiem 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 czyli coś z serii ,,na rondzie prosto" 2 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi