danield Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witam, posiadam Piaggio x9 2002r 250cc. Pewnej pieknej deszczowej nocy moj skuter rano oszalał. Przestały działać oba zegary (1zegar predkość,paliwo, obroty, temperatura) (2 zegar elektroniczny przebieg , godzina ) nie działaja migacze i awaryjne. Wymieniłem zegar elektroniczny ale na nic sie to zdało. Zostawiłem go u mechanika na obywatelskiej ale tez nic nie znaleziono. Czy możecie polecić Elektronika lub sami znacie problem i wiecie jak mu zaradzic 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Przestały działać całkowicie, czy częściowo (np, działa podświetlenie zegarów)? Jeśli są całkowicie martwe, zacząbym sprawdzać od bezpieczników a jeśli te są ok to sprawdź, czy do zegarów dochodzi napięcie. Z tego co mówi serwisówka to kierunkowskazy w twoim modelu są sterowane przez zegary więc jeżeli je naprawisz, to kierunki też powinny działać. Pozdr, Marek 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxa Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 A nie lepiej używkę na allegro kupić? Czasem taniej wyjdzie niż grzebanie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witka, jeśli ktoś miałby potrzebę-problem z szeroko rozumianymi "prądami" w motocyklu, to zachęcam do opisania problemu na PW, być może potrafię pomóc. Chętnie pomogę też w przeglądzie elektryki w motocyklu, kontroli i poprawie układu ładowania i temu podobnych czynnościach, a także przy porządnym, zgodnym ze sztuką podłączaniu różnego rodzaju gniazdek, grzanych manetek, halogenów, dodatkowych klaksonów, fanfar, świecących frędzli itp. gadźetów . Trochę już ludziom rzeczy pomagałem zrobić i sobie tę pomoc chwalili. Przykladowe opinie mozna znalezc tu: http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=129&t=11759#p192320 W razie potrzeby - kontakt na priv. Polecam tego Pana Sam nie korzystałem z pomocy, ale ma bardzo pozytywne opinie u nas i na innych forach. A WIĘC: KLOSZ Pisz jak będzie miał czas i ochotę napewno Ci pomoże 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekSzy Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 W dniu 11.05.2015 o 09:32, Kovalchuck napisał: Polecam tego Pana Sam nie korzystałem z pomocy, ale ma bardzo pozytywne opinie u nas i na innych forach. A WIĘC: KLOSZ Pisz jak będzie miał czas i ochotę napewno Ci pomoże Witam mam taki problem Piaggio x9 250 i problem z zegarami mianowicie temperatura i paliwo cały czas jest na max bez różnicy czy zapłon włączony czy nie a obrotomierz i prędkościomierz stoją w miejscu jedynie podświetlenie zegarów jest wyświetlacz LCD na kierownicy został zmieniony ale nic to nie dało bezpieczniki posprawdzane. Z góry dziękuję za podpowiedzi co to może być 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi