Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Tor Bydgoszcz Z Kulikowisko.pl 09.05.2015R.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fotki wrzucę jutro jak je troszkę ogarnę LwG

Opublikowano (edytowane)

Tor w Bydgoszczy zaliczony i powiem krótko było zaj***ie !!! Ja za dużo nie pisze, co widać po moich postach, ale jak bym nie napisał o tym to bym skrzywdził organizator. Kto jeszcze nie był na torze to gorąco polecam. Na prawdę WARTO!!! :riding:

Co prawda to prawda-było za***iście!

Dzięki wszystkim za zabawę:instruktorom,uczestnikom i Auto Szkole Turbo za zorganizowanie wyjazdu.

Edytowane przez zino (wyświetl historię edycji)
Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Dziękuję wszystkim uczestnikom za dyscyplinę i super zabawę znowu w naszej ekipie znalazł się motocyklista nagrodzony przez ekipę kulikowisko.pl gratulacje równiez ode mnie i oczywiście zapraszam na kolejną edycję już 6 czerwca

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Opublikowano

Pierwszy raz na torze pierwszy raz szkolenie prowadzone przez gości którzy na nie jednym motocyklu gumę zaliczyli i powiem wam było warto na tyle że już myślę o kolejnym szkoleniu, choć z tego wróciłem z paroma kilogramami wiedzy więcej i perspektywą ile jeszcze nie wiem bądź nie umiem pozdrowienia  dla całej ekipy kulikowiska i szkoły Turbo za organizację 

ps : galeria już w trakcie przesyłania do neta niebawem link do niej  :riding:

Opublikowano

znowu w naszej ekipie znalazł się motocyklista nagrodzony przez ekipę kulikowisko.pl gratulacje równiez ode mnie i oczywiście zapraszam na kolejną edycję już 6 czerwca

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Szczerze mówiąc,to dwie nagrody zgarnęliśmy :riding:

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Filmy niestety nie obrobione jak coś ściągajcie i sobie poobrabiajcie ja dopiero pewnie zima do tego usiądę :

1.https://drive.google.com/file/d/0ByZG1VUPanqwTVR3VDVRdUJjRlE/view?usp=sharing

2.https://drive.google.com/file/d/0ByZG1VUPanqwRTg4ZDlJbm4zMGc/view?usp=sharing

3.https://drive.google.com/file/d/0ByZG1VUPanqwblM4Zy1zTEVnVkE/view?usp=sharing

4.https://drive.google.com/file/d/0ByZG1VUPanqwb2FaekFMWVkzQXM/view?usp=sharing

5.https://drive.google.com/file/d/0ByZG1VUPanqweE5zVEpCQ0hFaU0/view?usp=sharing

pozdrawiam

Robert Chmielewski

znowu w naszej ekipie znalazł się motocyklista nagrodzony przez ekipę kulikowisko.pl gratulacje równiez ode mnie i oczywiście zapraszam na kolejną edycję już 6 czerwca

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Szczerze mówiąc,to dwie nagrody zgarnęliśmy :riding:

masz film?

Opublikowano

Filmik jest w trakcie montażu...

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Filmik jest w trakcie montażu...

Ale fajnie wyszło zdradź trochę szczegółów

Opublikowano (edytowane)

Na początek wielkie dzięki za inicjatywę dla Roberta (OSK Turbo Pabianice) i Mariusza (X76) organizacja zapisów, wyjazdu i sam transport w obie strony był znacznym ułatwieniem (miejsce sypialniane w I klasie to już rozpusta  :biggrin: )

Dla tych którzy się zastanawiają:

Kurs fajnie zorganizowany ciekawa i krótka teoria w formie bardziej zbliżonej do dyskusji niż suchego wykładu + dawka humoru.

Następnie część praktyczna dwie grupy zaawansowana (pierwszy raz na szkoleniu :biggrin: ) i weterani (którzy już uczestniczyli w tego typu spotkaniach). dzięki takiemu podziałowi można poszerzać swoją wiedzę uczestnicząc w kolejnych szkoleniach z serii "Kulikowisko" w różnych miejscach (Bydgoszcz, Ułęż, Łódź-Maratońska itd.) Zajęcia praktyczne składały się z  pokazów i wyjaśnień ćwiczenia (pytań) następnie trening i informacja zwrotna od instruktorów na temat naszych postępów i błędów. Trzy osoby szkolące dostarczały nam wiedzy i korygowały nasze błędy, a ponadto mieliśmy chwile odpoczynku z wodopojem i przekąską  :biggrin: . Sporo się nauczyłem i przyczyni się to do mojej frajdy i bezpieczeństwa jazdy.

Powiedziałbym że koszt jest symboliczny (wynajęcie toru, sali szkoleniowej, trzech instruktorów, ratownik medyczny, przekąski, fotograf + bezcenna wiedza) i warto zainwestować.

Filmy i zdjęcia wykonywane podczas jazdy przez organizatorów i kolegów pozwalają samem zaobserwować swoje odruchy i pozycje na moto i wyciągnąć wnioski. Co również jest bezcenne gdyż często nie zauważamy tego siedząc na moto.

PS - galeria dla tych, którzy jeszcze ukrywają się przed fejsem ;P

Dzięki Koper wreszcie mam kilka swoich zdjęć na moto i to w ruchu - zajefajne  :biggrin:

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ale fajnie wyszło zdradź trochę szczegółów

Zwyczajny paciak  :fever:

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za mile spędzony dzień. 

Ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Na torze człowiek może pozwolić sobie na chwilę zapomnienia i poznać możliwości maszyny. Szkolenie bez zarzutów , (grupa początkująca) utrwaliłem sobie informacje i poćwiczyłem technikę. Jest ochota na więcej i myślę o wycieczce na tor Radom. To szkolenie było świetnym uzupełnieniem dla tego na Maratońskiej . Polecam taki zestaw dla każdego moto laika. Na pewno jeszcze pojawię sie na kulikowisku i nie wykluczone że już za niecały miesiąc. 

Dzięki wielki dla Roberta i Mariusza za bezpieczny transport. 

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Panowie filmik zmontowałem tak na szybko jak coś to się szukajcie na nim :

pozdrawiam

Robert Chmielewski