Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Tor Bydgoszcz Z Kulikowisko.pl 09.05.2015R.

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

post-2244-0-76537700-1429022851_thumb.jpg

Tor Bydgoszcz

Zapraszamy na kolejną edycję szkolenia motocyklowego poświęconego technice jazdy, które organizujemy na torze PZM Bydgoszcz.
Data: sobota 9 maja - w sam raz, by wysiłek pomógł zrzucić tuszę świąteczną :smile:
Godzina: 10.00 do 16-ej.
Miejsce: tor PZM Bydgoszcz, ul. Fordońska 116, vis'a vis OBI.

Plan szkolenia:

- zbiórka na torze od godziny 9.00, biuro szkolenia, regulacje, ciśnienie, etc.
- teoria: 10.00,
- wyjazd na tor: godzina 11.00,
- zakończenie szkolenia o 16-ej.

Program szkolenia:

- ergonomia na motocyklu, postawa i dosiad,
- technika kierowania, przeciwskręt - fakty i mity,
- praca stóp i bioder podczas jazdy,
- technika i taktyka pokonywania zakrętu,
- manewry na motocyklu.

Z uwagi na różnorodny poziom wyszkolenia i doświadczenia naszych uczestników szkolenia, tradycyjnie podzielimy się na podgrupy, w których nacisk na dany temat będzie zależny od umiejętności i potrzeb osób szkolonych.
Kadra: instruktorzy techniki jazdy z uprawnieniami instruktorskimi.
Cel szkolenia: sprawić by jazda motocyklem była bezpieczniejsza i bardziej komfortowa, ale niekoniecznie wolniejsza niż dotychczas.

Cena szkolenia: 300 zł

a tak to wyglądało 11 kwietnia 2015r.

Adres toru: Bydgoszcz, ul. Fordońska 116.

Rezerwacja miejsc i szczegółowe informacje: poczta@kulikowisko.pl
lub

Rezerwacja miejsc i szczegółowe informacje : info@turbo.auto.pl

Zapisz się online !

Tel.:
692 026 505 - Tomek Kulik
504 222 585 - Robert Chmielewski

Tylko 8 miejsc ! Zapisz się online !

post-2244-0-32356900-1429022881_thumb.png

Opublikowano

Zapisałem się online, ale nie otrzymałem żadnego potwierdzenia..

Opublikowano

8 miejsc jest na całą wycieczkę, Wy dysponujecie 8, czy 8 zostało wolnych na chwilę obecną?

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Mamy 8  miejsc na przyczepie z tego 4 juz zajęte,jeżeli chodzi o wyjazd na kołach nie ma problemu możemy zagwarantować kolejne 12 miejsc 

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

U nas już tylko 1 miejsce trzeba pomyśleć bo może ktoś ma busa z hakiem to można pomyślec o dodatkowym transporcie

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Przślij zapis online.pozdrawiam Robert

Opublikowano

Przślij zapis online.pozdrawiam Robert

Zrobiłem to nie dostałem jakiejkolwiek info. na email więc wysłałem jeszcze maila (poczta@kulikowisko.pl) i rozmawiałem z Tomkiem powiedział, że po 18tej ogarnia biurowe tematy, a aktualnie pilnuje L-kowych kaskaderów :biggrin:  bo zgłoszenia online są półautomatyczne :biggrin: , więc czekam cierpliwie na info. podeśle jeszcze sms'em kontakt do mnie na Twój nr tel jakby co.   

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Ja też potwierdzę po 16 i pytanko miejsce na busie cz jazda na kołach?

Opublikowano

A jaka jest pogoda w tym pakiecie ?  :biggrin:

Wygodniej byłoby na busie ale pytanie czy macie miejsce dla kierownika też ?

Czy za transport płaci się dodatkowo ?

Wolałbym zachować siły na szkolenie ale jeszcze daje radę  :biggrin: także się nie upieram mogę podjechać na moto, tym bardziej jeśli trzeba będzie i tak jechać puszką za busem.

Chyba że się zorganizujemy i zapakujemy razem w jakąś puszkę np. moją .

Proponuję się zdzwonić po południu i pogadamy jestem elastyczny: albo bus albo dojazd na moto i pobudzająca masażystka na miejscu :P . 

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

A jaka jest pogoda w tym pakiecie ?  :biggrin:

Wygodniej byłoby na busie ale pytanie czy macie miejsce dla kierownika też ?

Czy za transport płaci się dodatkowo ?

Wolałbym zachować siły na szkolenie ale jeszcze daje radę  :biggrin: także się nie upieram mogę podjechać na moto, tym bardziej jeśli trzeba będzie i tak jechać puszką za busem.

Chyba że się zorganizujemy i zapakujemy razem w jakąś puszkę np. moją .

Proponuję się zdzwonić po południu i pogadamy jestem elastyczny: albo bus albo dojazd na moto i pobudzająca masażystka na miejscu :P . 

Pogoda jest gwarantowana na tace dane więc nie musimy się martwić a jak masz busa to zdwońmy się bo wtedy może ktoś by się jeszcze załapał na transport dodatkowo

Opublikowano

Ale ruch w temacie-gitarowo!

Już tylko 3 miejsca wolne :biggrin:

Fajnie Koper,że załapałeś się

Opublikowano

Ale popyt! Bardzo chętnie bym pojechał, ale u mnie ultra problemem jest brak czasu. Dlatego pierwsze szkolenie odbyłem w Ułężu 27.03.

trzeba pomyśleć bo może ktoś ma busa z hakiem to można pomyślec o dodatkowym transporcie

Ja mam dokładnie takiego samego busa z hakiem jak Mariusz. Jeżeli znalazłaby się doborowa grupa to chyba zostawiłbym cały świat za sobą i pojechał wspólnie z Nimi :smile:

• 3 tygodnie później...
Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Witam wszystkich zapisanych na wyjazd do Bydgoszczy 9 maja nie martwcie się dam znac każdemu z osobna co i jak a spóźnialskich zapraszam do wyjazdu na kołach lub na termin czerwcowy.

pozdrawiam

Robert Chmielewski

Opublikowano

A co to za nowe metody szkolenia o których piszesz w statusie ?

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Trochę cierpliwości do 9 maja już nie zostało dużo czasu

Opublikowano

Wprowadzają kary cielesne za spowalnianie :biggrin:

Opublikowano (edytowane)
Trochę cierpliwości do 9 maja już nie zostało dużo czasu

OK poczekamy, myślałem że chcecie się pochwalić skoro w statusie reklamujecie nowe metody.

Jakieś nowe zabawki kupiliście ? dobra, dobra poczekamy

Ale nie PS4 i  2h w Moto GP przed wjazdem na tor  :biggrin:

Tak się tylko droczę. 

A tak poważnie to będzie może ten motocykl z rolkami na bokach do ćwiczeń kontroli gazu w zakrętach na każdej nawierzchni ?

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ok czekam czekam dziewiąty coraz bliżej a tu nic?  :sad2:

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Spotykamy się w sobotę 5,30 na parkingu Castoramy przy ul.Zgierskiej proszę przyjechać punktualnie ponieważ musimy dojechac na kołach do Łęczycy i tam załadujemy motocykle i dalej już pojedziemy autami.

pozdrawiam

Robert Chmielewski

OK poczekamy, myślałem że chcecie się pochwalić skoro w statusie reklamujecie nowe metody.

Jakieś nowe zabawki kupiliście ? dobra, dobra poczekamy

Ale nie PS4 i  2h w Moto GP przed wjazdem na tor  :biggrin:

Tak się tylko droczę. 

A tak poważnie to będzie może ten motocykl z rolkami na bokach do ćwiczeń kontroli gazu w zakrętach na każdej nawierzchni ?

moto jest na ukończeniu został dobór odpowiednich amortyzatorów co nie jest łatwym tematem dotychczasowe amortyzatory nie przeszły pozytywnie testów ale myslę że w czerwcu już powinien się motocykl pojawić

Szkoła Motocyklowa Turbo
Opublikowano

Jeden z naszych kolegów się rozchorował więc zrobiło się jedno wolne miejsce na przyczepie i w aucie czy jest ktoś chętny na Bydgoszcz na szkolenie?

kontak przez zapis online kliknij lub na meila info@turbo.auto.pl

pozdrawiam 

Robert Chmielewski

Opublikowano

Jedzie ktoś na kołach?? O której wyjazd? Skąd? 

Opublikowano

Tor w Bydgoszczy zaliczony i powiem krótko było zaj***ie !!! Ja za dużo nie pisze, co widać po moich postach, ale jak bym nie napisał o tym to bym skrzywdził organizator. Kto jeszcze nie był na torze to gorąco polecam. Na prawdę WARTO!!!  :riding: