Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Cbr 600 F3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , 

moje pierwsze "poważne moto" , wcześniej jeździłem na 125 , wiadomo że z czasem potrzeba więcej mocy. Rok 1997 r , jest troche przy niej do roboty , głownie wizualnie jest do poprawienia , moto po przejściach ale prosty i cena okazyjna , trochę duperel dołożyć/usunąć i będzie ok. Najbardziej denerwują mnie te naklejki ala tuning i te siatki przy wlotach. Motor niby ma 25 tyś , tak wiem niemiec zaliczył szlifa , postawił moto w kącie i tak czekało na nowego właściciela , ale silnik , skrzynia, tarcze itp naprawdę wskazują na małe "zużycie" . Także w planach trochę go wizualnie poprawić ,narazie stoi w garażu bo odpowiedniego dokumentu do jazdy  jeszcze brak   :biggrin: .

Pozdrawiam Piotrek

Zdjęcia zrobię jak pousuwam to i nie co z moto. To jest foto sprzedażowe.

flm_1428923909__m4261629_2.jpg

Opublikowano

Prawie 20 lat ma więc wizualnie zawsze coś będzie do zrobienia ,ważne by serce było zdrowe ,też taką będę miał niebawem mam nadzieje :biggrin: Powodzenia

Opublikowano

Też kupiłem swoją Hanię okazyjnie, wpakowałem tyle, że wyszło na równo z "igiełką" , ale chociaż wiem, że teraz na pewno jest wszystko cacy :smile:! Powodzenia i niech służy !!
LwG!

Opublikowano

W ubiegłym roku kupiłem podobną, włozyłem trochę kasy i roboty ale jest niezła (naprawa i lakierowanie plastików, uzupełnienie braków, czyszczenie łańcucha, wymiana płynów i filtrów, a także "wyciaganie wgniecionego baku). Zostało mi tylko zainstalowanie alarmu (kupiłem już na allegro w Anglii) i synchro gaźników. Powodzenia w odbudowie.

Opublikowano

Cbr, dobry wybór. Również wziąłem f3 jako pierwszy sprzęt z klasy 600 ccm:d niech służy!;)

Opublikowano

Wygląda bardzo "rasowo" - kolorek też niczego sobie. Ważne, że jeździ prosto - życzę udanego startu i szerokości!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Ładny ładny :biggrin: Siatki koniecznie musisz wywalić, drugie co ten wydech jak dla mnie okropny. Dużo pracy i trochę pieniędzy i będzie piękna maszynka z kawałkiem historii. Szerokości :biggrin:

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Witam , 

dzięki za komentarze. Po oględzinach : łańcuch , zębatki ok , czasza wymieniana na jakiś zamiennik , zegary od starszego modelu bo czarne są a chyba po lifcie winny być białe - może się mylę , jeden boczek spawany ale jest ok , tarcze , klocki , opony spoko , olej zalany nowy , podobno jest po regulacji gaźników/zaworów , pracuje ładnie ale nie wiem albo ja odpalać go nie umiem albo coś nie tak jest - na zimnym na ssaniu gaśnie - trzeba chwilkę gaz przytrzymać i ma obroty tak 1600 , po zdjęciu ssania , 1000 później wchodzi na 1300 - tak ustawiłem. Chyba trzeba będzie sprawdzić o oddać do jakiejś regulacji. Skrzynia , silnik ładnie pracuje , wkręca się prawidłowo , 2 nie zgrzyta nie wychodzi sama. Zawiecha ok. A jeszcze klamka od hamulca tak dziwnie skrzypi , muszę to rozebrać. Wydech orginalny, ale ryczy strasznie albo tak powinien :smile: , muszę do Was podjechać to posłuchacie. Pozdrawiam i do zobaczenia mam nadzieję. :smile:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ładna☺ tez takowa posiadam dluzszy czas,

poszukaj ładnego wydechu i bedzie git

a tak zapytam, ile taka przyjemnosc cie wyniosła