Skocz do zawartości

Mocowanie Dolnej Owiewki Do Sv650S

floyd

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje śrub mocujących dolną owiewkę pasujących do SV650S z rocznika 2006 (dłuższa i krótsza w dwóch sztukach + podkładki, albo cały komplet wraz z uchwytem). Będę wdzięczny również za informację gdzie w Łodzi mają używane części do SV, bo cena w ASO pewnie będzie kosmiczna. Chodzi o mocowanie do ramy z duża podkładką oznaczone na zdjęciu

https://www.dropbox.com/s/rdesyp42oovgdq0/2.jpg?dl=0

Uchwyty mam dobre, tylko moto jest teraz na serwisie i mechanik zauważył, że ktoś założył zbyt krótkie śruby, przez co gwint się już trochę w nich wyrobił (prawdopodobnie dolna owiewka dokładana na własną rękę, lub  w ogóle przeróbka z nakeda). Nie sądzę by ktoś mi sprzedał same śruby, więc szukam też kompletu.

Lepiej jak w to miejsce założysz crashpady. Ja mam tak u siebie. Rok temu szukałem samych kompletu mocowań do tych owiewek i nigdzie nie znalazłem, a cena w Suzuki w USA wynosiła coś koło 230 $. Sam zrobiłem wszystkie za 15 złotych :smile:.

Byłem wczoraj w Motorwings i widziałem na żywo o co chodzi, okazało się, że chodzi o inne śruby, których nie widać z zewnątrz (te mocujące to bananowate mocowanie owiewki, wchodzą w ramę i blok silnika. Dalej poluje, bo nigdzie nie mają tak długich śrub z drobnozwojowym gwintem (m10 skok 1,25mm przy długości 140-150mm) :sad2:

Masz szczęście bo też ich szukałem w ubiegłym roku, obleciałem chyba wszystkie sklepy metalowe w lodzi i jeden ma takie sroby, tylko ze cena chyba około 30 zł za sztukę albo i wiecej. Ulica Szparagowa 4 Fabory Poland.

Ja mam w 650 dłuższą około 100mm i w blok silnika wchodzi na 3 zwoje (te zwoje wyrobiły się prawdopodobnie przez to). Luki dzięki za kontakt zobaczę co by mieli.

Edit dokładnie jest 118, 130 to byłoby bezpieczne minimum

Edit2 lokal Fabory w Łodzi został zamknięty, a w ofercie mają max 100mm długości z takich śrub

Edytowane przez floyd (wyświetl historię edycji)

Jakby ktoś miał podobny problem to takie śruby znalazłem u sprzedawcy nerontech na Allegro. Jeszcze nie przyszły ale wszystkie wymiary i klasa są OK więc jestem dobrej myśli. Ma pełen zakres do 140mm więc wszystkie wymienione tutaj rozmiary się znajdą, cena ludzka <3zł za sztukę.

• 2 tygodnie później...