oli125 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ja jeszcze wrócę wspomnieniami do wypadu związanego ze zlotem Widawie zaznaczę, że nie mówię tego złośliwie i nie chce wywołać gównoburzy ale ... Polecam zapoznać się z zasadami jazdy w grupie o ile na trasie było w porządku. (nie licząc jazdy 50km/h na ograniczeniu do 70km/h) ale tego się nie będę czepiał bo ktoś może lubić jeździć spacerowo, to przejazd spod auchana do trasy to była jedna wielka masakra. Czułem, że stwarzamy mega zagrożenie na drodze(i nie chodzi tu o prędkość) w ogóle prowadzący nie ogarniał swojej czynności. w pewnym momencie zatrzymaliśmy się na 3-pasmówce pod portem i nie wiedziałem gdzie będziemy jechali a autor cytowanego tekstu zmieniał pasy jak by był solistą. Do tego kierunek w lewo skręt w prawo dziwne wystawianie rąk Samochody zatrzymywały się na środku drogi żeby tylko nie spowodować żadnej kolizji. http://www.moto-tour.pl/?lang=pl&menu=4 polecam link powyżej jak jechać w grupie i dlaczego jazda ,,na zakładkę" jest taka praktyczna Rozumiem że każdy kiedyś zaczyna swoją przygodę na moto i bardzo fajnie ale dla własnego bezpieczeństwa warto przyswoić taką wiedzę. Bo na B takich rzeczy nie uczą Dzięki Kovalchuck za uświadomienie Ten link powinien być umieszczony w powitalni i każdy przed przywitaniem powinien go obejrzeć Piszę to z pozycji świeżaka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf77 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam.To prawda oli125 masz rację z tym regulaminem ''praw i obowiązków '' forumowicza .Przed monitorem każdy jest jak W. ROSSI ,a droga i kultura weryfikuje szybciutko. A może kolega A04 się wypowie już na chłodno ,co o tym myśli , 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam.To prawda oli125 masz rację z tym regulaminem ''praw i obowiązków '' forumowicza .Przed monitorem każdy jest jak W. ROSSI ,a droga i kultura weryfikuje szybciutko. A może kolega A04 się wypowie już na chłodno ,co o tym myśli , WitamPanowie jest jedna zasada,ktora stosowalem jezdzac jezcze skuterkiem 50 tj.: jak sie ma zamiar jechac w grupie to sie ustala predkosc max przelotu i okresla swoje umiejetnosci .Kto sie nie czuje na siłach nie jedzie albo grupa otwarcie godzi sie na takie czy inne tempo.W innym przypadku mozna sobie zrobi krzywde. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Wojtek125 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A04 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Skoro zostałem wywołany do tablicy więc poczułem się w obowiązku podniesienia rękawic. Mnie osobiście najbardziej w****wia taka mała rzecz która zaczeła generować fale "napinki": - Skoro ustawiamy sie na wspólny przelot, to lecimy razem. - To źe miałem najsłabszą maszynę pod względem mocy, wspomniane było na samym początku spotkania przed wyprawą i ustaliliśmy źę na tę okolicznośc ja prowadze jako "przewodnik wycieczki a reszta zwiedza" :-). - Udało się uchować szyk do Ksawerowa a dalej ....to sie pozmieniało z uwagi na chwilowa awarje gaznika(prawdopodobnie zaciągnołem syfu jakiegoś z baku choć miałem ponad 10l a bak ma 16l). Z tego miejsca podziekowania dla kolegi na czarnym wypoczynku w stylu caferacer za dotrzymywanie towarzystwa choć grupa mnie opuściła. - Mijałem grupe na stacji w Łasku, jednak i ja uznałem jak i koleźanka która zasugerowała mi machając abym sie nie zatrzymywał i jechał dalej aby znowu nie było sytuacji ze dołącze do peletonu który znowu mi ucieknie. Jedyną osobe jaką udało spotkać na miejscu był kolega z "uszkodzoną" 600' bo cały czas leciał z 125' i z tego co widziałem nie mógł ich przegonić. Co było dalej nie warto wspominać bo reszta nie miała nic wspólnego z jazdą w grupie. Na te okoliczność nigdy więcej jazd w grupie bo poraz kolejny wychodzi źe czynione ustalenia biorą w łeb przy najbliższej okazji. Pozdrawiam, Marcin 0 Cytuj Masz jakąś sprawę to napisz. Chcesz hejtować? To się bujaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Kto dzis jedzie pod oszoloma?Czy ewentualnie jakies kolko po miescie? Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Wojtek125 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cholpek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Wstępnie sa jakieś plany 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH7 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 - Skoro ustawiamy sie na wspólny przelot, to lecimy razem. Marcin, Ty niestety dalej nic nie rozumiesz. Umawiając się w tym wątku na zlot do Widawy z chłopakami, którzy Cię nie znają, słowem nie wspomniałeś, że możesz podróżować jedynie z niską prędkością. Jadąc na miejsce zbiórki postawiłeś resztę grupy przed faktem dokonanym. Tak się nie robi. Kolegom głupio było odmówić wspólnej jazdy z Tobą i przystali na coś na co nie powinni byli się zgodzić. Jazda na moto ma być przyjemnością. A podróżowanie 50 czy 60 km/h, nawet na moto 125 niestety przyjemnością nie jest. Bo nie bardzo można wbić najwyższy bieg, a przy sześciobiegowej skrzyni nawet dwóch najwyższych. To męczące i frustrujące zarazem. Zauważ, że my umawiając się co niedzielę na zgierskim Shellu, często przypominamy, że lecimy przelotową dziewięć dych i sytuacja jest jasna. Ostatnio wszystkie 125 były z "gatunku" szybszych, więc mogliśmy sobie pozwolić na przelotową 100-110, bo tyle nam wszystkim odpowiadało. Trzeba od początku stawiać sprawy jasno i tylko w ten sposób uniknie się późniejszych nieporozumień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Wstępnie sa jakieś plany Będziesz jechal ze Zgierza? 0 Cytuj Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cholpek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Wstępnie umawialem sie z PH7 ale nie znam szczegółów . Tak będę startował ze Zgierza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A04 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Marcin, Ty niestety dalej nic nie rozumiesz. Umawiając się w tym wątku na zlot do Widawy z chłopakami, którzy Cię nie znają, słowem nie wspomniałeś, że możesz podróżować jedynie z niską prędkością. Jadąc na miejsce zbiórki postawiłeś resztę grupy przed faktem dokonanym. Tak się nie robi. Kolegom głupio było odmówić wspólnej jazdy z Tobą i przystali na coś na co nie powinni byli się zgodzić. Jazda na moto ma być przyjemnością. A podróżowanie 50 czy 60 km/h, nawet na moto 125 niestety przyjemnością nie jest. Bo nie bardzo można wbić najwyższy bieg, a przy sześciobiegowej skrzyni nawet dwóch najwyższych. To męczące i frustrujące zarazem. Zauważ, że my umawiając się co niedzielę na zgierskim Shellu, często przypominamy, że lecimy przelotową dziewięć dych i sytuacja jest jasna. Ostatnio wszystkie 125 były z "gatunku" szybszych, więc mogliśmy sobie pozwolić na przelotową 100-110, bo tyle nam wszystkim odpowiadało. Trzeba od początku stawiać sprawy jasno i tylko w ten sposób uniknie się późniejszych nieporozumień. Na miejscu o mojej prędkości max wspomniałem ale skoro było im głupio odmówić no to nie wiem co o tym sądzić, Na pewno ten wątek dla mnie jest zamknięty i nauczyło mnie to dużo.. 0 Cytuj Masz jakąś sprawę to napisz. Chcesz hejtować? To się bujaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Jedyną osobe jaką udało spotkać na miejscu był kolega z "uszkodzoną" 600' bo cały czas leciał z 125' i z tego co widziałem nie mógł ich przegonić. czekaj, czekaj bo teraz się zgubiłem ... ja trzymałem i męczyłem moto na 3 może 4 biegu bo brakowało mi mocy żeby i ich wyprzedzić ? PS moja 650' nie jest uszkodzona Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A04 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Kovalchuck to był żart xd 1 Cytuj Masz jakąś sprawę to napisz. Chcesz hejtować? To się bujaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) W sobote rano lece do sulejowa na dzialke. Na miejscu max okolo 1h i wracam. Ktos chetny na spacerek? Lece z widzewa przez rokiciny baby moszczenice. Powrot w dowolny w ramach rozsadku. Wyjazd 9-10 a powrot 12-13. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Patyk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam Ktos ze Zgierza jedzie na oszoloma na 19 dzisiaj ? 0 Cytuj Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joto25 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 W slobote rano lece do sulejowa na dzialke. Na miejscu max okolo 1h i wracam. Ktos chetny na spacerek? Lece z widzewa przez rokiciny baby moszczenice. Powrot w dowolny w ramach rozsadku. Wyjazd 9-10 a powrot 12-13. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Wstępnie się piszę. Szczegóły dogadamy jak coś na priv lub tel. Chyba, że będzie więcej chętnych to w tym wątku ustalimy czas i miejsce startu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf77 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Kovalchuck to był żart xd I tym miłym akcentem kończymy temacik. Pawel daj info o jutrzejszym przelocie jak możesz.. Pozdro 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek125 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam Paweł i Łukasz dzięki za dzisiejszy wspólny przelot do młyna i spotkanie. Do następnego razu .Mam nadzieję,że uda mi się z Wami jakoś umówić na dłuższe śmiganie. Tymczasem do czwartku. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Wojtek125 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH7 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Również dzięki za wypadzik do młyna panowie. Trzeba się integrować. Pawel daj info o jutrzejszym przelocie jak możesz.. No ja mogę Rafale i Krzychu tak przed 18.00 się umówić, powiedzmy jakaś 17.45. Dokładna godzina zależy oczywiście od tego gdzie miałbym "wylądować". O 17.15 mogę ruszyć z Kraszewa z rehabilitacji. Na razie. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez PH7 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cholpek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Również dzięki po urlopie na pewno gdzieś polecimy Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Cholpek (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf77 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Witam. Ja mogę podjechać do Kraszewa ,Andrespola ,lub pod M1. Pod M1 by mi pasowało NAJ .Tym bardziej że kierunek na Brzeziny obieramy . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH7 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Chyba Rafale Jeruzal musimy sobie odpuścić, bo rozmawiałem z Krzychem i wniósł poprawkę, że to jest ponad 200 kilosów w jedną stronę. Trochę dużawo jak na popołudniową przejażdżkę . Proponuję nieco zweryfikować cel podróży. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH7 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Dobra, jakby ktoś miał ochotę pyknąć dzisiaj kilkadziesiąt kilometrów to ustalamy 17.45 na zgierskim Shellu przy Kasprowicza. Do tej godziny jestem wyłącznie pod telefonem. Numer w "o mnie". Tempo jak zwykle dziewięć dych. Na razie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trapp Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 jak skończę pracę wcześniej to może się podłącze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyk Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Chetnych na jutro lodz sulejow lodz zapraszam o 9 na parking Obi na Rokicinskiej czekam do 9:15. Jak cos to tel w profilu Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PH7 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Dzięki Mariuszu i Rafale. Zajefajny wypadzik. Szykujemy się na niedzielę. Trzeba korzystać puki pogoda. Szkoda Krzychu, że nie mogłeś. Powiedz jak u Ciebie z niedzielą? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi