Faza Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam Mój laptop wymaga przeinstalowania systemu. Płyty do niego nie było, system wgrany fabrycznie. Wygooglowałem już, że aby dostać się do partycji recovery trzeba cisnąć F8 przy starcie. Moje pytanie, to czy podczas reinstalacji systemu zostanie sformatowany tylko dysk C? Wiem, że domyślnie powinno czyścić tylko część systemową, ale słyszałem, że w zależności od producenta może wyczyścić także dysk z danymi (tak podobno ma HP) Czy ktoś się orientuje jak to jest w marce Dell? Jeśli model też ma znaczenie to jest to Vostro 1540 Z góry dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 @carusek i @JaRoD na pewno pomogą w tej sprawie. Natomiast na mój chłopski rozum, to przy opcji przeinstalowywaniu systemu będziesz miał do wyboru konkretne partycje do wyboru czy chcesz je sformatować, tak jak to jest przy normalnym Windowsie, gdy wkładasz płytkę. 1 Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faza Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Dzięki Marcin. Temat właściwie do zamknięcia. Znalazłem jakiś filmik na you tube i było pokazane, że w trakcie instalacji jest informacja, że sformatuje tylko partycję systemową. Co prawda był to inny model więc postanowiłem dotrzeć do tego miejsca instalacji u siebie i zobaczyć co pokaże. Na szczęście było zapewnienie o formacie tylko dysku C więc pojechałem dalej. Wszystko gra, dane są. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi