Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jakie są opinie o kasku z tytułu.

S700jostLU_4.jpg

Mnie osobiście się podoba tylko jakie są opinie? Jak oddaje światło w ciemności i czy w ogóle taki ,,świecący" nie jest tandetny. niby widoczność w nocy i zwraca na siebie uwagę. Kask ten kosztuje około 650-700zł ...

Może polecicie coś lepszego w tej cenie ?

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Powiem tak. Bajer reklamowy. Kask jak jest bardzo ciemno to świeci ale i tak w mieście latarnie i te sprawy to nic nie widać :smile:

Opublikowano

czyli lepiej wziąć lepsze malowanie, ale bez tej farby pochłaniającej światło ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

mam ten kask na limanowskiego 213, przyjedź, zobacz, oceń, dzisiaj kolega forumowy zontey go wziął a wcześniej lesiu

Opublikowano

Wiesz nie wiem czy nie będziesz zły :sad2: bo naobiecywałem że wezmę twojego perłowego gixa i trafiła się SV od Sołtysa za leprze hajsy.... a podjarany nową zabawką zapomniałem zadzwonić mam nadzieję że już go sprzedałeś.

PS. Kask w jakiej cenie :biggrin:

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

hehe nie gniewam się, ostatnio cieszy się dużym zainteresowaniem. co do kasku to teoretycznie 699 ale możemy coś po negocjować :smile:

Opublikowano

No to chociaż tyle że się nie gniewasz. Jak coś to już podjadę na moto tylko po 22marca. Bo teraz będę szusował z dziewczyną na nartach :biggrin:

masz jakieś inne fajne malowania s700 ? inne kaski w podobnej klasie ? 

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Jak najbardziej na limanowskiego! Kupiłem właśnie tam moje 2 sztuki :biggrin:

Opublikowano (edytowane)
dzisiaj kolega forumowy zontey go wziął a wcześniej lesiu

Potwierdzam :biggrin:  Faktycznie, żeby było dobrze widać, że świeci to musi być ciemno. Naświetla się dosyć mocno ( oczywiście nie mówimy o wygurowanych oczekiwaniach, że będzie świeciło jak nieduża lampka)  Sam efekt naświetlenia utrzymuje się dobre parę godzin, jak nie lepiej. Kask leży w pokoju, naświetla się od żarówek jakieś 2h, po czym nad ranem widoczny jeszcze jest dobry efekt ;)

Kask wygodny, blenda daje radę. Za dużo nie zdążyłem w nim jeszcze przejeździć, ale ode mnie pozytyw :P

Edytowane przez Lesiu94 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Właśnie o takie informacje mi chodziło :biggrin: Chyba zostanę przy świecącym rekinie :biggrin: 

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o sam model Sharka S700S to mam 3 zastrzeżenia do niego:

- kiepskie nawiewy

- niby kask dla okularników ale za cholerę tych ułatwień nie widać :smile:

- blenda nie dla osób w okularach, praktycznie "włazi w szkła" choć da się jeździć, ale komfort znacznie obniżony.

Za to ogromny plus za pinlocka w zestawie :smile:

Edytowane przez Jaro1975 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja na szczęście nie mam problemu z okularkami, kiepski nawiew to jest pewien problem, ale zawsze coś tam zawiruje nad głową ^^

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Ja mam S900c i powiem szczerze, że okulary nie przeszkadzają dla blendy.

Parowanie owszem ale wydaje mi się, że w pewnym zakresie temperatur we wszystkich kasach będzie to zjawisko.

Dlatego w tym roku inwestuje w soczewki dla wygody bo teraz czasami nic nie widzę :smile:

Opublikowano

Dlatego w tym roku inwestuje w soczewki dla wygody bo teraz czasami nic nie widzę
zaz

zazdroszczę ... moje ślepia nie akceptują takiego rozwiązania niestety ...

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o kask to przejeździłem w nim raptem jeden dzień Tak więc z recenzją bym się wstrzymał, aczkolwiek jeździło mi się w nim całkiem przyjemnie :smile: jeśli chodzi o świecenie w ciemności to szału nie ma. Może to fajnie by wyglądało jak by się w słoneczny dzień do tunelu wjechało :smile: Tak jak Nico wspomniał latarnie skutecznie uniemożliwiają dostrzeżenie efektu świecenia - ciekaw jestem jak to będzie poza miastem ;)

Edytowane przez Zontey (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dobra przekonaliście mnie :biggrin: już niedługo żarówa na drodze :biggrin:

icon3.png Suzuki SV650s

Opublikowano

Zontey jechałeś ze mną do Kruszowa. Miałem ten kask :biggrin:

Opublikowano

Wiem i szału nie było :smile: zobaczymy jak będzie wyglądał w nocy po całodobowym wygrzewaniu na słońcu :smile:

Opublikowano

Tak świeci w nocy po "naładowaniu słońcem" :smile:

post-2426-0-12969900-1426131951_thumb.jpg

Sklep i serwis motocyklowy -  Łódź Limanowskiego 213

Opublikowano

Aaa, i wydaję mi się, że po naświetleniu słońcem ma inny odcień niż od pokojowych żarówek;)

Opublikowano

Zgadza siė :smile: Moim zdaniem jak na "farbę" to i tak mocno daje...

Dla wymagających większj iluminacji SHARK przygotował w tym roku inne rozwiązanie...

Za tydzień,max dwa zaprezentujemy na FŁM tą nowość :smile:

Sklep i serwis motocyklowy -  Łódź Limanowskiego 213

Opublikowano

Za tydzień,max dwa zaprezentujemy na FŁM tą nowość

czyżby LED lighting? :smile:

Opublikowano

czyżby LED lighting? :smile:

:biggrin:. Szkoda, że mi brakło funduszy bo takto bym wziął:biggrin:

Opublikowano

ale jeszcze nie ma takich modeli na rynku bo ja też bym się zastanowił :biggrin: ale z drugiej strony świecić się za mocno to też chyba nie za dobrze ^^

icon3.png Suzuki SV650s