luulcak Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Witam, zastanawiam się czy wystarczająco bezpiecznie jest trzymać moto w garażu? Posiadam takowy w okolicach Plantowej / Klity i pojawiła się możliwość trzymania tam moto, ale mam pewne obawy. Garaż murowany w serii garaży jak to na Teofilowie, ale jednak nie strzeżony... sam nie wiem - jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie wysłucham. No i druga sprawa, jeśli się zdecyduję to będzie tam wolne jedno miejsce - a może nawet dwa (maksymalnie będą dwa motocykle w garażu). Cena to 80 zł za miejsce. Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam do kontaktu. luulcak@gmail.com 0 Cytuj
gary Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Bazując na opowieściach kolegów, którym zajumano motocykle z garażu - bałbym się. Myślę, że wymagane jest: kontakt wzrokowy np. z bloku - niekoniecznie przez Ciebie ale żeby garaż był na widoku albo alarm np. z powiadamianiem GSM i zasilanie bateryjne-awaryjne + taka odległość abyś zdążył dobiec w razie czego... w Łęczycy miała miejsce kradzież motonga z garażu z alarmem... złodzieje przyjechali wcześniej aby nabyć motocykl... pooglądali sobie zabezpieczenia, zobaczyli co i jak w garażu i GSXR poszedł w cholerę. 0 Cytuj
luulcak Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Hm.. ten kontakt wzrokowy to też często tylko uśpienie naszych obaw. Sam nie wiem, ale dzięki za zdanie. 0 Cytuj
Ari87 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Jesli chcialbys zabezpieczyc w jakis sposob elektronicznie (alarm) chetnie pomoge, ja trzymalem caly zeszly sezon w garazu i bez problemu ale nigdy nie wiadomo... Ja zlych doswiadczen narazie nie mam... 0 Cytuj
luulcak Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Dzięki, w sumie tak czy tak alarm czy inne zabezpieczenie to nie głupi pomysł, chętnie się dowiem szczegółów. Co do trzymania w garażu, to nie jestem zdecydowany... 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi