JAREK-XJR Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Potrzebuję zakupić końcówki drążka kierowniczego jak i same drążki kierownicze. Na allegro z Łodzi są dwie oferty: jedna ma części MaxGear, a druga jakiegoś tureckiego producenta Febi Bilstein. Na forach różnie się wypowiadają o różnych producentach. Poradźcie proszę co warto założyć, żeby nie było kłopotów po kilkuset kilometrach. Auta nie szykuję na sprzedaż więc części z "plasteliny" nie będą brane pod uwagę - czyli jakieś tam najtańsze z najtańszych. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimekraf Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 MaxGear jest dobry jak chcesz poprawić auto na handel,po roku ponowna wymiana.Przerabiałem to z drążkami kierowniczymi i wahaczami. Febi prezentuje bardzo dobry stosunek cena-jakość, parę lat będziesz miał spokój. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Febi są dwukrotnie droższe od MaxGear więc pewnie coś za tym idzie, choć to nie reguła. Lista zamienników jest niezwykle długa: ALFRED HEYD FT 04.01 BENDIX 040348B BORG & BECK BTR4959 DELPHI TA1806 FAI AutoParts SS2242 FIAT 51809107 FIAT 9949218 FIAT 51809106 FIRST LINE FTR4959 FLENNOR FL0940-B FRAP 2307 HERTH+BUSS ELPARTS SS2242 JP GROUP 3344600609 LANCIA 51809106 LANCIA 51809107 LANCIA 9949218 LEMFÖRDER 25517 LEMFÖRDER 2551701 LEMFÖRDER 25517 01 MAPCO 49040 METZGER F-126 METZGER 54017708 MEYLE 216 020 0007 MGA DR5620 MONROE L15110 MOOG FI-ES-0937 NK 5032364 OCAP 0281858 OCAP 281858 OPTIMAL G1-1051 PEX 12.02.309 QUINTON HAZELL QR9978S RTS 91-90115 RUVILLE 915849 SASIC 9006444 SIDEM 19032 SPIDAN 57349 SWAG 70 91 9963 TRISCAN 8500 15110 TRW JTE761 UNIPART GSJ3236 VEMA 22902 VEMO V24-9589 Nawet dla kibiców Widzewa coś jest : RTS ;-) Edytowane 6 Marca 2015 przez JAREK-XJR (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 nie wiem ile jeździsz ale w moim przypadku przed przeglądem wymieniam wszystkie końcówki i gałki . Po roku jazdy luzy są takie że przeglądu nie przejdzie nie ważne czy to jest część najtańsza czy z wyższej półki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Od ostatniego przegladu rowno rok temu zrobilem 13000 km co jest dosc duzym wynikiem w porownaniu z latami ubieglymi. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Ja bardzo chwalę sobie części Mayle, zwłaszcza drążki reakcyjne. Przerabiałem kilka różnych firm jesli chodzi o zamienniki elementów zawieszenia i z wymienionych znam następujące: Mayle - polecam, przy moim stylu jazdy drążki reakcyjne wytrzymały 3 lata (już niestety muszę szykować się do wymiany) Febi - masakryczna jakość, łącznik stabilizatora przedni po pół roku znów "walił" - wymieniony na oryginał. Delphi - łącznik tej firmy miałem założony przed Febim - ten nie wytrzymał miesiąca LEMFÖRDER - 6 lat temu, po zakupie samochodu, wymieniłem poduszki amortyzatorów przednich właśnie na produkt tej firmy - jeżdżę na nich do dzisiaj bez efektu zużycia. Pozostałych firm nie znam albo nie kojarzą mi się z zawieszeniem (np Rouville czy TRW). EDIT dla doprecyzowania - przez 6 lat, jak posiadam obecne Volvo, przejechałem 90000km, jednak należy mieć na uwadze fakt, iż bardzo często samochód jest załadowany do pełna z uwagi na moje hobby. Edytowane 6 Marca 2015 przez Jaro1975 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklodz Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 lemforder, moog i spidan to dobre graty (z mojego doswiadczenia) ale chyba jedne z droższych Moim zdaniem warto inwestować w dobre części, wiem jaka jest różnica w trwałości kiedy się kupuje chłam za 15 zł a markową część za 95zł, ale każdy ma swój rozum i portfel. Szczególnie do Fiata warto kupować te droższe jeśli to ma jeździć a nie iść na sprzedaż. 0 Cytuj Tylko Honda -> XL600V + XR400R = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Średnia półka taka która ma w miarę dobrą jakość w stosunku do ceny to Moog, Sidem, Delphi, Meyle, TRW, NK... długo by wymieniać. Niektóre firmy pakują w swoje pudełka produkty innych. Niektóre np. wahacze Lemfordera są gorsze od MaxGear'a. Nie trafisz. Trzeba wiedzieć jaka firma co robi konkretnie dobre. Taki po$rany rynek teraz. Jak chcesz napisz na PW co potrzebujesz i do czego (z tego co kojaze po numerach jakiś Fiat Bravo/Stilo), poszukam coś fajnego w dobrej cenie. Nie będziesz musiał kopać allegro Edytowane 6 Marca 2015 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Sprawdzę jeszcze w jednym warsztacie czy te końcówki drążków i drążki kierownicze rzeczywiście są już do wymiany i dam ci znać na PW. Klocki kupuję steinhofa na tył w sklepie na Sasanek. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Akumulator Bosch S4 52Ah, 470A, L- 270zł Akumulator Bosch S5 63Ah, 610A, L- 390zł takie 2 akumulatory są przewidziane do twojego auta, sprawdzane w katalogu moge mieć jeszcze na dzisiaj 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteklodz Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) nixxon/kager/topla , prawdopodobnie będzie ten sam wsad co w starych dobrych boschach widząc po zachowaniu w przypadku awarii prądu Edytowane 15 Września 2015 przez barteklodz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Bus, bagażówka stała trasa Łódź-Paryż(F)-Łódź 663-231-860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek30 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ewentualnie: https://www.motointegrator.pl/produkty/317439-akumulator-varta-silver-dynamic-d15-63ah-610a-p Lepiej kupić mocnijeszy, aby nie było ewentualnie problemów z odpaleniem na mrozie. Pamiętaj, że stary aku trzeba oddać - to wtedy nie płacisz opłaty depozytowej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Szukam sklepu z akumulatorami do auta. Najlepiej w regionie Łódź Górna Oczywiście "dobry i tani" Moja 8letnia bateria fabryczna zaczyna odmawiać współpracy Reanimacja nie pomaga. Czy firma "Centra" cieszy dobrą opinią ? Edytowane 16 Października 2015 przez Wojtas (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmot.c Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Siemka Ja akumulatory biorę stad: twojabryka.pl Maja bardzo dobre ceny i dowiozą w każde miejsce w Łodzi zabierając stary aku i montując nowy za friko Co do Centry to plus jest taki ze ma długa gwarancje i assistance (w przypadku Futura) w cenie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Akumulator kupiony Centra plus 45AH/300A 190zł W sklepie Bativ ul.Wólczańska 262 Testujemy 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Muszę zakupić trochę klamotów do mojego Forka, ale wolałbym zrobić to w Łodzi aby w razie co nie generować sobie kosztów wysyłki. W wielu sklepach internetowych z częściami wysyłka jest za darmo powyżej jakiegoś zamówienia, a przy zwrocie i tak trzeba zapłacić. Wiem, że mogę kupić na allegro z opcją smart ale muszę mieć pewność, że dana cześć (producent) jest godna zaufania. Może ktoś z Szanownego grona para się handlem części do samochodów? Oto lista zakupów: -łożysko koła tył lewe (wycena warsztatu 440 zł), - klocki hamulcowe przód (wycena warsztatu 160 zł,) - tarcze hamulcowe przód (wycena warsztatu 390 zł,) - poduszki drążka stabilizatora przód (wycena warsztatu 24 zł,) - poduszki drążka stabilizatora tył (wycena warsztatu 36 zł,) P.S. Łączny koszt robocizny wymiany w/w/ części warsztat wycenił na około 690 zł. 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Dzięki za odświeżenie tematu, bo się zastanwsiałem kiedy kupowałem akumulator do auta. Od 2015r po dziś dzień z baterią wszystko jest ok. Auto pali na dotyk. Co do części samochodowych mogę ploecić sklep na ul.Rudzkiej "przy zegarze"oraz sklep "Plakor" na Widzewie i Retkini. 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 4 godziny temu, JAREK-XJR napisał: Muszę zakupić trochę klamotów do mojego Forka, ale wolałbym zrobić to w Łodzi aby w razie co nie generować sobie kosztów wysyłki. W wielu sklepach internetowych z częściami wysyłka jest za darmo powyżej jakiegoś zamówienia, a przy zwrocie i tak trzeba zapłacić. Wiem, że mogę kupić na allegro z opcją smart ale muszę mieć pewność, że dana cześć (producent) jest godna zaufania. Może ktoś z Szanownego grona para się handlem części do samochodów? Oto lista zakupów: -łożysko koła tył lewe (wycena warsztatu 440 zł), - klocki hamulcowe przód (wycena warsztatu 160 zł,) - tarcze hamulcowe przód (wycena warsztatu 390 zł,) - poduszki drążka stabilizatora przód (wycena warsztatu 24 zł,) - poduszki drążka stabilizatora tył (wycena warsztatu 36 zł,) P.S. Łączny koszt robocizny wymiany w/w/ części warsztat wycenił na około 690 zł. Popatrz sobie na ceny allegro gdzie co jakiś czas mamy dodatkowe monety za zakup w kategorii motoryzacja. Plus sklepy internetowe typu motostacja czy nawet lokalne sklepy gdzie można dostać jakiś rabat za zakup większej ilości. Sam kupuję gdzie taniej bo wiadomo mechanik przedstawia ceny zwykłe a kupuje sam ze zniżką 40% dla mechaników. Do tego trzeba mieć znajomego mechanika by nie wstawił swoich części najtańszych a w rachunku liczy droższe i potem wracasz bo się najtańszy zamiennik chińczyk popsuł po roku. A i to nie gwarantuje, że jak u mnie nie oszczędzi i zamiast dać nową uszczelkę tylko posmaruje sylikonem starą. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 @JAREK-XJR co to Forek? Daj model i silnik 🙂 Ja stacjonarnie kupuję w 4cars/motoneo na Wróblewskiego. Na allegro mam kilka ulubionych sklepów i najczęściej tam się zaopatruję. Przez ostatnie kilka lat nie zdarzyło mi się zamówić złej części, a nawet gdyby to mam smarta, więc odsyłam bezpłatnie. 9 godzin temu, JAREK-XJR napisał: Łączny koszt robocizny wymiany w/w/ części warsztat wycenił na około 690 zł. Jak na obecne czasy cena znośna. Na szczęście mam ten komfort, że takie naprawy mogę zrobić samodzielnie 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi