Skocz do zawartości

Łódzkie Klimaty Motocyklowe

Boras

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Postanowiłem założyć ten temat z czystej ciekawości. Wielu z nas zapewne sięgając pamięcią w zamierzchłe czasy przypomina sobie ciekawe anegdoty związane z łódzką bracią motocyklową, a także miejsca, ciekawe wydarzenia, kluby, zloty i imprezy.

Ciekaw jestem czy znajdą się chętni opowiedzieć o tak wspaniałych elitach jak klub "Number One", może są tu na forum nawet jego członkowie? Może ktoś chciałby opowiedzieć również o krótkim aczkolwiek ciekawym epizodzie powstania "Highway Brothers" .. dlaczego to się skończyło? Podobno była jakaś większa awantura o barwy..?   Swoją droga kiedyś podobno była taka tradycja noszenia przez łodziaków czerwonej bandamy :smile:

Mnie przypomina się taki fajny moment kiedy do klubu Dekompresja można było wjechać motocyklem do środka, ech to były czasy.

A może ktoś pamięta czasy środowych spotkań na stacji i "wyścigów" po Al.Włókniarzy i chciałby coś nam opowiedzieć?

W Ozorkowie natomiast odbywał się fajny zlot motocykli ciężkich Marynarz Rally ... teraz już chyba przemianowany na zlot Trajkersów, szkoda bo kiedyś tam jeździłem simsonem i wpuszczali z uśmiechem i organizacja była całkiem niezła.

To wszytko elementy naszej łódzkiej subkultury motocyklistów tak samo jak powstanie FŁM i warto byłoby nie zapominać o nich.

Pozdrawiam

LwG.

Selgrosowe srody:)

No to się rozpisałeś :smile:

Swoją drogą ciekawe, że zawsze były środy, a teraz są czwartki. :smile: Pod Selgrosem z tego co pamiętam to chyba głównie chodziło o latanie na gumie bo co podjechałem to widziałem wheely :smile: Pod salonem Profi na Al. Włókniarzy było o tyle fajnie że był bar z hamburgerami, frytkami itd.. ogólnie bardzo przyjemne miejsce. Kolesie parkowali maszynki na parkingu tam gdzie obecnie jest servis hondy i oglądali popisy kumpli od świateł do świateł. Miejscówa była o tyle fajna, że Policja rzadko wjeżdżała na teren tego obiektu. Teraz tez jest nieźle tam zajechać w nocy na kebab bo stoi tam jakaś buda kebabowa. 

W końcu, najciekawszym wydarzeniem od zawsze w Łodzi był Bajzel na Starcie choć odnoszę wrażenie, że kiedyś ta impreza była bardziej "piwna" i więcej ziomali przybywało aby się spotkać z kumplami i pogadać przy piwie i kiełbasie. Wieczorem natomiast z soboty na niedzielę odbywało się grillowanie i wówczas interesy się robiło najlepsze. Nie wiem czy teraz też tak jest bo dawno nie "nocowałem" :smile: Jednak impreza na stadionie to był zawsze taki mini zlot, a przynajmniej nosiło to znamiona zlotu. 

Teraz tez jest nieźle tam zajechać w nocy na kebab bo stoi tam jakaś buda kebabowa.

Tiaaa, stoi buda z napisem: "Kebap" 

A Profi to się chyba zwija, lub przenosi właśnie. Za oknami pustki, dziś z wieczora jakiś dostawczak stał załadowany. Ktoś coś wie?

Suchy: Poszperaj po forum bo było pisane, że przenieśli się na Obywatelską.

To może przypomnę spontaniczne spotkania na pl. Dąbrowskiego. Nazwali się Highway Brothers. Nawet w gazecie można było o nich poczytać. Spotykali się  bodajże w środy. Oczywiście są to lata 90-te :smile: Dostali propozycję nie do odrzucenia i zniknęli.  

yamaha-stars.pl

To może przypomnę spontaniczne spotkania na pl. Dąbrowskiego. Nazwali się Highway Brothers. Nawet w gazecie można było o nich poczytać. Spotykali się  bodajże w środy. Oczywiście są to lata 90-te :smile: Dostali propozycję nie do odrzucenia i zniknęli.  

W jakiej gazecie ? :smile: