Skocz do zawartości

Wypadki z okolicy

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Na kolumny na powrocie z Kruszowa Marcin na białej Yamaszce Genesis przestrzelił zakręt i zawinął się na drzewie, na szczęście sam je ominął. Złamana noga i wstrząs mózgu.

No i mial kupe szczescia, cale szczescie. Pechowa ta Kolumny ostatnio, warto troche odpuscic manetke jadac tamtedy.

Sytuacja z czekania - tir przestrzelil zakret, zjezdza na 2 pas. Jedziesz spokojnie, a i tak nie ma szans uciec. I to nie jeden tir.. Takze ostroznie, bo zapier*dalaja tamtedy i nie patrza na nic. Niewiele braklo i bylby dzwon z puszka...

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Mam nadzieję ,że szybko wyjdzie i skończy się tylko na tych obrażeniach,Faktycznie miał duże szczęście .Masakra na tej Kolumny ,najpierw gość dostawczakiem przejechał po trójkącie odblaskowym ,a potem Tiry przy policji na bombach walą przed siebie i nie patrzą.

Dziwne też przepisy ,ze nie można było przez nas zabezpieczyć motocykla i zabrać go do właściciela :blink: ,tylko laweta i na policyjny parking :wacko: bez sensu wzrosną koszty już i tak nie małe.

Ciekawe czy to rzeczywiście takie przepisy czy komuśtam z policji się tak wydawało. Jak nie skasował nikogo tylko swój motocykl to nie rozumiem do końca co policji do tego...

Jeżeli właściciel pojazdu wskazuje osoby do zabezpieczenia/przekazania pojazdu, to nie ma podstaw do lawety i policyjnego parkingu.

No chyba, że kierujący nie był właścicielem...

Ale jeżeli był, to ta sytuacja śmierdzi wałem na kilometr.

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Chlopak podal nam adres na ktorym mamy odwiezc motocykl. Byl w szoku, + wstrzasnienie, tamci sie uparli ze im nikogo nie podal, cholera ich wie..

Tym bardziej ze chlopak byl przytomny, ale nie pamieta co sie dzialo od momentu uderzenia do momentu przyjazdu pogotowia, wiec mogl nie pamietac ze rozmawial na miejscu o zabezpievzeniu motocykla

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Mówicie o Marcinie (nick Szpieg) na forum, jeżdżący YZF'ą 750? (coś jak na foto?)

yzf%20750%20r.jpg

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Kierownik z Kolumny (BMW wyjechało mu z podporządkowanej przy hurtowni) już wybudzony ze śpiączki. Na szczęście mimo licznych obrażeń głowa i kręgosłup całe. Trzymajmy za niego kciuki, niech wraca do zdrowia. :sad2:

A każdy plan można zmienić
Lecz wolę życie bez planu
Jak tylko odkurzę mieszkanie
Zdobędę mury Libanu

Eh.. A byłem z kolegą na 2 dłuższych tripach i jechał b.dobrze. Co poszło nie tak, że przestrzelił zakręt? Szybkiego powrotu do zdrowia.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

może już wieczorna wilgoć,cholera wie co się stało . Mam nadzieję że Szybko wróci do zdrowia to może osobiście coś powie na ten temat o ile będzie pamiętał .Trzymam kciuki .

Szkoda Marcina :sad2: Dobrze że nic poważnego się nie stało.

Eh.. A byłem z kolegą na 2 dłuższych tripach i jechał b.dobrze. Co poszło nie tak, że przestrzelił zakręt? Szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja też z nim kilkakrotnie śmigałem i wszystko było w porządku. Ma pecha chłopak, w zeszłym roku na koniec sezonu crash (gościu mu drogę zajechał) i teraz prawie na początku noku nowego kolejny :sad2:

Miejmy nadzieję że szybko z tego wyjdzie.

A ja dziś wyje&ałem ponownie  B) Jeszcze jedno sie nie zaleczyło, a już kolejne przygody. Właśnie wróciłem z oględzin i prześwietleń w szpitalu, troche poobijany jestem i łape mi musieli poszyć troszku i nastawić  :unsure: Na Narutowicza, przy TVP gościu zajechał mi droge skręcając w podwórko albo na parking. Udało mi sie uniknąć tylko centralnego wbicia w fure i wpasowałem się bokiem w jego bok. dwie boczne szyby wybite, słupek i drzwi wgniecione. Wpadłem tam jak dzik w kukurydze  :decayed:

Na szczęście Supermoto nie klęka i moto ma sie dobrze, tu sie naprostuje tam się nagnie i terror będziemy robić dalej  :whistling:

PS. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie przechodzącej blondynce  ^_^ która mi pomogła. Mówiła że udziela sie trochę na forum, tak więc, dzięki jeszcze raz.

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Oj Michał :-) ważne że tym razem bez śrub :-P

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

jak to supermoto wstajesz i jedziesz dalej :P kurde dobrze, że z Tobą wszystko dobrze, żeś cały tylko troszkę poszyty ;) wracaj do zdrowia! obiecuję, nie będę pod Twoim oknem hałasować :P

Głupota ludzka nie zna granic! Wczoraj jedziemy sobie z kolegą RobC traską między konstantynowem a łodzią spokojnie z 70 na zegarach a tu debil na Radomskich blachach z telefonem przy uchu,nawet nie wyprzedza nas bo nie można było tego nazwać wyprzedzaniem,spycha nas wpychając się między nas a wysepkę,miał szczęście że nie było świateł bo skończyło by się dla niego tak:

http://joemonster.org/filmy/69294/Tak_konczy_sie_straszenie_motocyklisty

hehe sytuacji że mnie ktoś mnie spycha czy wyjedzie mi pod koła z korku ja już nawet nie liczę :biggrin: Ale złapiesz takiego imbecyla, a potem on zezna w sądzie że go napadłeś, a inni kierowcy potem na światłach nie znają sytuacji i właśnie tak to wygląda, pojebany motocyklista zaatakował bogu ducha winnego kierowcę ;)

Chłopak uczestniczący w wypadku na ul. Kolumny 205 (BMW wyjechało z podporządkowanej) nie żyje. 

Wielki smutek i żal.

Uważajcie na siebie.

Edytowane przez Megi (wyświetl historię edycji)

A każdy plan można zmienić
Lecz wolę życie bez planu
Jak tylko odkurzę mieszkanie
Zdobędę mury Libanu

cholera :sad2: jak Marcin się rozwalił w czwartek na Kolumny to podjechali właśnie znajomi tego chłopaka który uderzył motocyklem w to auto(BMW) i właśnie mówili że w ciężkim stanie jest , przykre :sad2: współczuje rodzinie .

edit bo źle opisałem

Edytowane przez sebol (wyświetl historię edycji)

Chłopak uczestniczący w wypadku na ul. Kolumny 205 (BMW wyjechało z podporządkowanej) nie żyje. 

Wielki smutek i żal.

Uważajcie na siebie.

To chodzi o kolegę jadącego motocyklem?

ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie :smile:

@Marek, chodzi o nieszczęśnika z tego filmu :sad2:
https://youtu.be/HlAw7_WyK0g

niepodważalny argument, aby sprzedać 200 i rzucić to w cholerę albo ... zmienić kraj na bardziej cywilizowany.