Skocz do zawartości

Wypadki z okolicy

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie już teraz nie wpadać w paranoje. Zdarza się... Wina dziadka. Po prostu bądźmy bardziej ostrożni, kierowcy puszek ledwo co patrzą w lusterka latem(Co dopiero w styczniu)

Wiadomo jak jest, to forma sportów ekstremalnych gdzie ryzyko jest większe i każdy kto wsiada na moto je akceptuje w zamian za za***iste wrażenia z jazdy.

Mówi się że nie masz wpływu bo ktoś ci wyjedzie ...itd. , a jaki masz wpływ jak ci się spadochron nie otworzy, czy ktoś źle obliczy długość liny bungee itp. itd.

Miarą życie jest zdolność do przeżywania emocji i bliżsi są mi ludzie którzy są wstanie ryzykować by pełniej doświadczać życia niż ci którzy asekurując się w pełni go nie poznają.    

Dobrze że jest jeszcze tyle czasu do sezonu i Kawa i Kosmaty zdążą się poskładać i z pierwszymi cieplejszymi dniami widzimy się pod samolotem widmo.

Niestety jakiś baran raczył nie widzieć motocykla. Właśnie ten czynnik zewnętrzny powoduje że jazda moto po mieście jest jednym z bardziej niebezpiecznych sportów.

Rozumiem... ale mamy zupełnie inną definicję sportu.

... teraz lizanie ran, a później walka z ubezpieczycielem ... jedno i drugie prze-ne. Szybkiego powrotu do zdrowia. (ech - szkoda, a jeszcze w ostatni czwartek rozmawialismy o serwisie główki ramy)

Gość z Opla był w szoku i na tyle rozgarniety że podszedł do grupy gdzie staliśmy ,ale chyba stwierdził że skoro już mało widzi to jak coś powie głupiego to i będzie miał przestawioną żuchwę więc odpuścił .no bo na co jeszcze mieć problemy z wymową:smile: motał się po tym skrzyżowaniu ,napewno teraz uwierzył że ninja daje w pysk znikąd :smile:

• 1 miesiąc temu...

niebieski romet 125 leży przy wyjeździe z tesco na widzewskiej.

podobno kierownik cały, tylko poturbowny, moto za to nie ma przodu. prawdopodobnie dzwon. jak przejeżdżałem kierownika zabrali już do szpitala na oględziny.

info od niebieskich którzy zabezpieczali wypadek - wina puchy.

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Dzięki chłopakom z Della za pomoc. Więc dziś też glebę zaliczyłem... Z opony drut wylazł i straciła przyczepność... na gumie...

post-2703-0-96761300-1426441659_thumb.jpg

Drut wyleciał jak na gumie postawiłem. Jak bym zauważył wcześniej ze drut wyszedł to bym oponę Odrazu zmienił.

dobrze ze cały jesteś ale sorry, dla mnie skrajna głupota walić na gumie na oponie gdzie druty na wierzchu, a co by było gdyby cie zniosło na kogoś obok ciebie i rozjeb,,,,byś kilku kierowników ? qr** ludzie myślcie troche!!!

Kosmaty a ty nie latałeś z łysym kapciem ? czy rozwalonymi gumami zabieraka ? nie ma ideału !! ważne że koledze nic się nie stało i ma nauczkę na całe życie!!

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

nigdy na takim szrocie nie latałem, max do ogranicznika, a co do tego mają gumy wybieraka ? to wplywa tylko na komfort jazdy ale nie zblokuje koła czy wprowadzi w poślizg a jak wiedziałem że coś z moto jest nie tak to nie dzidowałem na złamanie karku, taka drobna różnica.

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)

Nie zblokuje koła ? masz pewność ?  :P koniec :ot:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Przez drut z opony gleba ?? hmm ;) chyba jak cały wyszedł

Ktoś się rozje... na  punkcie poboru w strykowie ale miał 2promile wiec nie jest mi jakoś szkoda

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

dzisiaj to jakiś zly dzień.. już 5 jednośladów na glebie, oby nic więcej nie było..

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Rolek ma rację na wyglupy troszkę za szybko jąk już to raczej na spokojnie polatać można a i to nie daje gwarancji ze nic się nie wydarzy syfu na drogach od groma także uważajcie na siebie . Jeździmy tak aby doczekać zakończenia sezonu a nie przelewem w szpitalu .

Edytowane przez chylon (wyświetl historię edycji)

Nie chce was panowie martwić ale najwięcej ciężkich wypadków nie będzie teraz. Większość poważnych pier...nięć odbywa się w lipcu i sierpniu. Wtedy tez mamy najwięcej motocyklowych zgonów :sad2:

Chociaż z puszkami akurat jest bardzo podobnie.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Nie chce was panowie martwić ale najwięcej ciężkich wypadków nie będzie teraz. Większość poważnych pier...nięć odbywa się w lipcu i sierpniu. Wtedy tez mamy najwięcej motocyklowych zgonów :sad2:

Chociaż z puszkami akurat jest bardzo podobnie.

Jest ładnie i ciepło i dzień jest długi to i noga/ręka jest ciężka, a jak deszcze, śnieg i dzień krótki to wszyscy wolniej jeżdżą i ostrożniej. Ale prawda jest taka, że ostrożnym trzeba być zawsze, a szczególnie teraz na początku sezonu.