Skocz do zawartości

Wypadki z okolicy

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Masakra kolejny z Nas odszedł. :sad2:

Czekam na rok w który żaden z Naszych nie odejdzie z tego padołu, albo chociaż nie będzie takich posępnych wiadomości przed oficjalnym otwarciem sezonu.

Kondolencje dla rodziny.Tragedia ,nieszczęście może spotkać każdego z nas. Z piątku na sobotę we Francji zginął mój 20 letni bratanek. Nie znam dokładnych szczegółów ,ale przyczyną wypadku była brawurowa jazda kierowcy samochodu.Pokusa jest by odkręcić manetkę ,ale wystrzegajmy się takich sytuacji.http://kontakt24.tvn.pl/temat,jedna-osoba-zginela-20-niegroznie-rannych,38214.html?categoryId=0

http://wiadomosci.ga...tml?lokale=lodz

Ja p*****e ludzie jeden dzień wolny z fajną pogodą.

A teraz zabrzmię jak stary zgred: Adrenalina i wygłodzenie po zimie to nie są dobrzy doradcy. Umiejętności po kilkumiesięcznej przerwie też nie są te same. Myślcie ludzie bo nikt nie chce jeździć na pogrzeby.

Group of Franc

i znowu smutna wiadomość w dniu wczorajszym i dzisiejszym na rozpoczęcie sezonu motocyklowego śmierć poniosło CZTERECH NASZYCH KOLEGÓW. Proszę uważajcie na siebie

Koledze dzisiaj pies wielkości krowy wyleciał wprost pod koła z otwartej bramy - szczęście, że prędkość oscylowała wokół 70km/h i nic poważnego się nie stało...

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Ahh z tymi psami to naprawde przesada jade ostatnio ul. zachodnia a tam biega naprawde duzy pies widac bylo ze brak mu wlasciciela pomijajac juz krzywde psa ale jaka krzywde moga wyrzadzic uzytkownikom drogi nie mowiac juz o motocyklistach. Filet skad wiesz ze przezyl ten w wypadku jak wracalismy z czestochowy?

Dzisiaj kolega na trasie do Tuszyna postawił moto na koło i wkleił się w barierki :/ Na szczęście żyje, jest tylko trochę poobijany - co do motocykla, info dość sprzeczne :/

Kolega ratownik medyczny dzwonił niedawno, że jedzie na akcję - chłopak na motocyklu, osobówka i ciężarówka - nic więcej nie wiem

no to już wiadomo chłopak ze Zduńskiej na r1 śmiga teraz po niebieskich autostradach

I kolejny weekendowy dzwon: http://expressilustr...jecie=4#zdjecie

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Dopiero co sezon ruszyl i juz tyle wypadkow :/ masakra...Ja tez przed chwila malo co gleby nie zaliczylem. Przez jezdnie stado dzikow mi przebieglo :/ Trzeba uwazac na zwierzeta w nocy , wczoraj na Strykowskiej tez stal rozbity samochod i dzik. Co by bylo gdyby motocykl w niego udezyl :/Uwazajcie tez na piach na ulicach :/ pelno tego syfu po zimie i latwo o glebe.

No dobra na SB ktoś z chlopaków zapodał ale nie pamiętam kto ;)

Tak trochę o wypadkach. http://panwiewiorka.riderblog.pl/Motocyklisto_spierdalaj_czyli_puszka_na_drodze,b2596.html

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

No mi się zdarzyło w grudniu mieć szlifa przy prędkości 60 km/h, po mojej prawej stronie bardzo bardzo blisko śmignął samochód, mój pierwszy odruch to odchylić się w lewo (chyba brak doświadczenia). No jako, że było mokro wylądowałem na ziemi ;) Mili ludzie pomogli podnieść motocykl, i wróciłem do domu xPWszystko ok, ale owiewki do klejenia : o

Ano tak to jest. Fantazja ulanska. Szkoda ludzi. Predkosc uzaleznia tylko czas reakcji musi byc spory. Na zwierzeta tez trzeba uwage zwrocic. Mowiac krotko KONTROLOWAC BAJERE bo odkreca sie latwo a hamuje tylko dwoma kolami. Wczoraj na moich oczach na skrzyzowaniu aleksandrowskiej i rydzowej czy rojna to jest ( to skrzyzowanie do carrefour'a ) gosc samochodem w radiole by wjechal, az samochod mu zgasl. Przez te wypadki bedzie w ch.... Kontroli motocyklistow tak mi ziooom z POLICE powiedzial (SAM NIE JEST ANIOLKIEM NA MOTOCYKLU) wczoraj bo jezdzilem z nim. Jest spoko poscil motonga bez prawka w tamtym roku. A jak zaczna sie akcje to ucierpia Ci bez kwitow, wiec spokojna jazda moze zlagodzic skutki. Zyjmy i cieszmy sie jazda ludzia:) a Ci co chca na pelnej k........smigac to na dluuugie proste a nie po miescie. Tym bardziej ze taryfikator od kwietnia sie zmienia na srogi. Ps. Wczoraj z glebokim zalem musialem siedziec z dzieckiem w domu a pod MC. DONALD'S na retkini kupa motongow sie zebrala i sobie pojechali gdzies normalnie smutek mnie ogarnal:(Tez przewrocilem motocykl w tym roku bo mi sie wariacji zachcialo na piasku ale bez urazow. Tylko plastik ucierpial. I wielkie ha ha ha

Podobno z R1 Gulama za wiele nie zostało... Żółta R6 też nieźle dostała, szkoda taka ładna była... Ciekawe jak MT-01 wygląda po konfrontacji z psem.

Jak przejezdzalismy obok tego wypadku w Czestochowie zatrzymalem sie i zapytalem chyba jego kolegi ktory stal obok z dziewczyna czy zyje i powiedzieli ze tak.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj na trasie Zgierz-Strykow omijalem wypadek. Na CBradiu dowiedzialem sie ze motocykl policyjny jadacy na sygnale zderzyl sie z samochodem osobowym. 19-letni kierowca alfy romeo, podczas wyprzedzania wiechal na czolowke policjanta na motocyklach. Jeden polozyl maszyne, drugi uderzyl w samochod. Zginal pasazer alfy. Pozostali ranni.

raczej wiarygodne.

http://expressilustr...baeddc149010000

http://www.dziennikl...t.html?cookie=1

Trochę ironicznie, ale może teraz się nasza kochana POLICJA ocknie (bo przekonała na własnej skórze niestety), i zacznie patrzeć inaczej na motocyklistów (jako na tych, którzy NIE ZAWSZE są winowajcami wypadku/kolizji)...

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

• 3 tygodnie później...

Kolejni motocyklisci dzisiaj zgineli pod Bydgoszcza, przez jeb..a babe , ktora nie ustapila pierszenstwa skrecajac w lewo. Zajechala droge, 2 motocykla jadacym z naprzeciwka. Zginely 3 osoby jadace na motocyklach...

Troje motocyklistów zginęło w wypadku koło Bydgoszczy :sad2:

http://www.rmf24.pl/...9757,iAId,45790

pozdrawiam
Micek

-----------
Yamaha Virago XV 750 ' 1993
----------------------
Nice to Be Important, But More Important to Be Nice
MOTOCYKLE-ZGIERZ.PL

Aaa szkoda gadac! Glownie na smary to Ci w opiniach sie nadaja co za glupoty pisza to masakra. Chopper lezy a on o predkosciach nawija to Ci potwor predkosci. Mnie w swieta na Strykowskiej pajac minivanem zawadzil kierownice. Letko mu poharatalem lusterko he he he i ciezkie kuu.........y zebral bo przed nim bylem i do tego swiadka mialem. Na lewym pasie chcial mnie jeszcze wyprzedzic leszcz. Jak bym sie wywalil a dziecko moje jechalo ze mna to bym go zatlukl tam i po radiole zadzwonil. Wczoraj srebrny SL na Bandurskiego chcial sie scigac z moim Transalpem nastepny madry i wczoraj jakis osiol kolo stacji przed makro na wlokniarce kumplowi w dupe mayesty by wjechal jechalismy sobie na baluty tylko wielki pisk byl. I wlasnie taki wypowiada sie w opiniach jak on po prostej se rady nie daje autem. NO MASAKRA

Pier... w tych opiniach niesamowicie. Jakby poczytali statystyki wypadków to by zauważyli że w 2011 32% wypadków to były wymuszenia pierwszeństwa (bez znaczenia jakie pojazdy) a w tym 26% wszystkich ofiar wypadków pochodzi właśnie z tego typu przewinień. Wielu kretynów nie widzi nie tylko motocyklistów, oni k... nie widzą też znaków i samochodów. Szkoda gadać

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

W zeszłym roku bodajże widziałem wypadek na Piłsudskiego przy stadionie Widzewa. Uważjcie tam jak się przejeżdża pod wiaduktem w stronę centrum gdzie mija się fotoradar. Często na motocyklach tam nie zwalniają a wręcz przyśpieszają żeby wyprzedzić zwalniające samochody przed fotoradarem bo oni przeca na takie strzelające zdjęcia pudło nie będą zwracać uwagi. I w takich właśnie okolicznościach jakiś Pan wyjeżdżając spod tego wiaduktu wbił się w starą Pandę. Fiat z wrażenia na boku się położył i to na środkowym pasie, korek niesłychany był. Panda wyjeżdzała z lewej strony bo tam jest łuk gdzie można przejeżdżając przez torowisko zawrócić na Piłsudskiego. Bardzo newralgiczne tam jest miejsca bo nie dość, że tam się wyjeżdża spod wiaduktu pod górę to jeszcze na łuku w lewo i na szczycie tam właśnie jest wyjazd dla zawracających. Z obu stron tam jest bardzo słaba widoczność. Uważajcie tam.

No to dziś mamy kolejny. Na pomorskiej moto vs samochód. Dokładnie jeszcze nie wiem bo aktualnie tylko zgłoszenie było a zgłaszający mając temat w d*pie nawet nie wysiadł z samochodu.Jak dostane wiecej informacji to dopisze.Eee nie było źle. Motocyklista odmówił poddania się badaniu