Skocz do zawartości

Wypadki z okolicy

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega na cbf 500, przyczyn nie znam , pewnie się zagapił. Złamany mostek i otarcia jego i motocykla. Od kilku godzin już w domu

[..] pewnie się zagapił ... [..]

To wszystko przez kobiety!

Ale dobrze, że już jest w domu ...

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

To wszystko przez kobiety!

Najpierw nam każecie wbijać się w miniówki a potem "wszystko przez kobiety"...

Niejeden kierowca moto czy auta na pewno ucierpiał w taki sposób. Ważne, że ten akurat miał na tyle szczęścia, że nie ucierpiał jakoś drastycznie.

Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku :smile:

Niejeden kierowca moto czy auta na pewno ucierpiał w taki sposób. 

Ile razy ja bym w kogoś wjechał puszką to już nawet nie liczę ...

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Wczoraj, między godziną 14:30 a 15:00 doszło do wypadku z udziałem motocykla na głównej drodze w Grotnikach. Jedyne co wiem, to to że był złamany słup telekomunikacyjny i, że na chodniku leżał rozbity motocykl, prawdopodobnie Suzuki. Czekam na dalsze informacje, mijałem kilku motocyklistów w tym czasie jadących w strone Grotnik, może to ktoś z Was i wie nieco więcej.

Ja nie .... aczkolwiek tam latam czasem.

OFF:

Mateusz, gdzie dokładnie z Jedlicza B jesteś ?

Ja mam działkę/ziemie na Leśmiana.

Może by się jakoś spiknąć ?

Wczoraj, między godziną 14:30 a 15:00 doszło do wypadku z udziałem motocykla na głównej drodze w Grotnikach. Jedyne co wiem, to to że był złamany słup telekomunikacyjny i, że na chodniku leżał rozbity motocykl, prawdopodobnie Suzuki. Czekam na dalsze informacje, mijałem kilku motocyklistów w tym czasie jadących w strone Grotnik, może to ktoś z Was i wie nieco więcej.

Suchy: Nie OFF.. tylko pisz na PW do kolegi, a nie w takim ważnym temacie.

Edytowane przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji)

jak się nie wywrócis to się nie naucys   :wacko:

dobrze, że jemu nic się nie stało 

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

OK, nie słyszałeś, a może czytałeś? Kodeks Ruchu Drogowego, art 24. pkt chyba 7

Kolego kodeks należy czytać całościowo a nie pojedyncze punkty. Wprawdze punkt 7 zabrania wyprzedzania na skrzyżowaniach, ale istnieje jeszcze : 

9. Dopuszcza się wyprzedzanie w miejscu, o którym mowa w ust. 7 pkt 3, pojazdu sygnalizującego zamiar skręcenia, pod warunkiem że kierujący nie wjeżdża na część jezdni przeznaczoną do ruchu w kierunku przeciwnym.

Jeśli pojazd sygnalizuje skręt w lewo, możesz go wyprzedzić. Tutaj o dokłądnie taki manewr chodziło.

Kolego kodeks należy czytać całościowo

ale jeździć z głową...

Btw. należy też czytać regulamin forum i zacząć od powitalni  :whip:

Drak , najpierw powitalnia a później ze zrozumieniem przeczytaj temat w jakim piszesz , to temat "wypadki" a nie "prawo" . Skoro ogarniasz kodeks tak błyskotliwie to ogarnij regulamin o którym jak wół jest napisane na pierwszym temacie ******POWITALNIA******.  I prośba jak już  się z tym zapoznasz , nie rób OT w tym temacie . 

Lutomierska/Tybury, przed ok. 20 minutami najprawdopodobniej osobówka skręcająca w lewo z Lutomierskiej w Tybury wymusiła pierwszeństwo na motocykliście jadącym od strony Włókniarzy. Kierownik przytomny, ładowali go do karetki kilka minut temu...

Burek 400 K3:
icon3.png

Lutomierska/Tybury, przed ok. 20 minutami najprawdopodobniej osobówka skręcająca w lewo z Lutomierskiej w Tybury wymusiła pierwszeństwo na motocykliście jadącym od strony Włókniarzy. Kierownik przytomny, ładowali go do karetki kilka minut temu...

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/947805,wypadek-na-lutomierskiej-motocyklista-w-szpitalu-zdjeciafilm,1,3,id,t,sm,sg.html#galeria-material

Mój znajomy, troszkę wiek pomylili. Jeździł pierwszy sezon po długim okresie do pracki, żeby oszczędzić :mellow: Coś z nogą. ale jeszcze nie wiem...

na odcinku węzeł Wiskitki - węzeł Skierniewice autostrady A2, w miejscowości Bolimów doszło do zderzenia samochodu osobowego z motocyklem. Jedna osoba została ranna. W związku z lądowaniem śmigłowca ratunkowego, który zabrał poszkodowaną osobę do szpitala, autostrada w kierunku Poznania była chwilowo zablokowana. Obecnie ruch w stronę stolicy Wielkopolski odbywa się jednym pasem. (PAP)

Edytowane przez kamaras (wyświetl historię edycji)

kamaras

ccm250.png

"W jeździe na motocyklu nie chodzi tylko o to, żeby jechać szybko. Ważne jest również, żeby się nie spieszyć, powoli połykać kilometry, krążyć po autostradach, pozwolić, żeby droga pokazywała ci kierunek, nie martwić się, dokąd jedziesz, tylko cieszyć się samą jazdą".

smutne... pewnie ojciec chciał pokazać synowi swoją pasję...

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/951036,wypadek-w-mieleszynie-pod-wieruszowem-zgineli-44latek-i-jego-16letni-syn-zdjecia,id,t.html

Informacja również w Dzienniku.