Skocz do zawartości

Wypadki z okolicy

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Przypadkiem zauważone na nowym filmie z kanału Polskie Drogi. Jeśli mnie pamięc nie myli to chyba Traktorowa-Duńska. Wygląda niegroźnie:
https://youtu.be/UNWaf9TEtGo?t=122

Położył motocykl.
Dobrze, że nie śmiertelny.
Od któregoś roku życia przymusowe badania okresowe jeśli chodzi o prawo jazdy.
Teraz już wszystkie prawka, mają wymagane badania przynajmniej co 15 lat, albo i krócej zależnie od badań. Nawet te bezterminowe nie są już bezterminowe, tylko w latach 2028-2033 stracą ważność i będzie trzeba je wymienić i w związku z tym zrobić badania.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

w sobote 13.10 przejezdzalem obok wypadku przed aleksandrowem lodzkim; seicento i honda cbr, seico chyba zajechalo droge skrecajac w lewo na skrzyzowaniu, wiadomo kto? kierowca moto chyba caly...mam nadzieje ze nic powaznego sie nie stalo,ktos wie wiecej?

Dziś koło 18:00 widziałem na wysokości Shella przy rondzie Korfantego (Wółkniarzy / Limanowskiego) wypadek z udziałem motocykla.

Jakiś cruiser wielkości Virago z czarną kanapą w czerwone płomienie (leżał na lewych gmolach  górą w moją stronę) wbił się w bok kombi wielkości Passata na wysokości środkowego słupka. Kombi stało w poprzek na drugim pasie od stacji. Wyglądało jakby chciał zawrócić lub wyjeżdżał spod numeru 189 w stronę centrum .

Dwie jednostki policji, kierownika nie widziałem, ale karetka powoli nadjeżdżała z przeciwka. Wracając pół godziny później widziałem na chodniku stojący motocykl i wóz policyjny.

Szwagier mojego szefa to kierownik. Pojechał do szpitala. Więcej szczegółów o stanie zdrowia nie znam. Moto to Kawasaki Vulcan. Kraksa z winy puszki.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Teraz w lasach jest pełno saren i dzików. Jadąd drogami przy lasach a nawet polach trzeba uważać bo sarna potrafi wyskoczyć na drogę. Więc lepiej mając super maszynę nie ujmując się honorem jechać wolno. Sam miałem samochodem ostre spotkania ze sarną i motorem uważam jak diabli bo tu nie mam kawałka blach ochrony.

Dnia 1.02.2019 o 20:44, Robaszek napisał:

Teraz w lasach jest pełno saren i dzików. (...)

Teraz jest pełno, a na wiosnę odlatują do "zimnych" (?) krajów i ich nie ma? 
Kolego, jaki to ma związem z wypadkiem gdzie motonita zderzył się z ciężarówką? Poza tym, do dyskusji o wypadkach i przyczynach to mamy osobny wątek.

Uważajcie na drogach. Ja nie miałem tyle szczęścia i kierowca ciężarówki mnie nie widział. Wypadek z czerwca 2018 w drodze do pracy.

received_1828577847208089.jpeg

received_1828682857197588.jpeg

Łutututututuuu

• 1 miesiąc temu...

Info z grupy fb "POLSCY MOTOCYKLIŚCI" 

Cytat

Z wielkim żalem zawiadamiam was koledzy i koleżanki że dziś 07/03/2019 w godz rannych nasz kolega jadący motorem do pracy dk 12 doznał wypadku w ogromnie tragedii i po ciężkiej walce lekarzy o jego życie odszedł od nas na zawsze
Filip Stępień 1996-2019
Teraz jeździ po niebieskich autostradach LWG

• 2 tygodnie później...