rafik13 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 No i się ku..a nacieszyłem moto,wczoraj po 21 na Bandurskiego przy Kusocińskiego jadąc w stronę Obywatelskiej łepek w golfie z telefonem przy uchu przypomniał sobie że musi skręcić w Kusocińskiego będąc na środkowym pasie a ja na prawym,szybka decyzja walić w golfa albo położyć moto, padło na to drugie, i tak moto przeleciało ponad 100m i zatrzymało się na krawężniku ja na szczęście wyhamowałem przed Na szczęście poza siniakami nic mi nie jest ubranie zrobiło dobrą robotę ale hanka już tak dobrze z tego nie wyszła Jechałem ostatni dzień do roboty przed urlopem już pewnie w tym sezonie nie polatam 0 Cytuj
Megi Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 To tylko rzecz, najważniejsze że jesteś cały i zdrowy. Chociaż wiem jak to boli (psychicznie). Trzymaj się. 0 Cytuj A każdy plan można zmienićLecz wolę życie bez planuJak tylko odkurzę mieszkanieZdobędę mury Libanu
Lesiu94 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Była policja? Jak się sprawa zakończyła? 0 Cytuj
krzywar Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Rozjerzyj się po okolicy, może jest jakiś monitoring to jest szansa wyhaczyc gnojka i pociągnąć go do odpowiedzialności. 0 Cytuj
_Michał_ Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Rozmawiałem przed chwilą z Klientem, który przejeżdżał tamtędy i ponoć leżał jakiś worek... Nie pamiętam dokładnie koloru, czarno - czerwona lub pomarańczowa. Numer rej. zaczynał się bodajże na EL58... Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez _Michał_ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Lesiu94 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Rozmawiałem przed chwilą z Klientem, który przejeżdżał tamtędy i ponoć pakowali zwłoki do worka... Nie pamiętam dokładnie koloru, czarno - czerwona lub pomarańczowa. Numer rej. zaczynał się bodajże na EL58... A to był dzwon z puszką czy co się stało? Kolor się zgadza, jeśli to ta, o której myślę to kierownik najprawdopodobniej bez prawka, kupił ją może z miesiąc temu. Postaram się czegoś dowiedzieć 0 Cytuj
_Michał_ Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Okoliczności wypadku nie znam niestety, dzwon z puszką... Przed godziną 14. Honda leżała rozbita na wysokości przystanku autobusowego, gdzie dochodzi boczna uliczka. Bardzo niebezpieczna droga, jest tam ograniczenie prędkości do 40 km/h a zapierdzielają tam równo... Z tego co mogę się domyślać po śladach Kierownik Hondą leciał od strony Bronisina w kierunku ul. Kolumny, a pucha wyjechała z bocznej uliczki... Jak wracałem po 18 stał tylko radiowóz i na lawetę pakowano motocykl... 0 Cytuj
Lesiu94 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 A to wiem gdzie. Znając życie, kierownik na moto wolno nie lecial. Prosta, stosunkowo rzadko uczęszczana droga. Być może poniosła go fantazja Dobrze skojarzyłem fakty. Moto gościa z wiskitna. Jechał bez prawka, z prędkością 80 km/h, w auto uderzył ok 50. Kierownik poobijany, ale żyje. Leży w szpitalu, moto na parkingu policyjnym. 0 Cytuj
rafik13 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Co do mnie to drogówka leciała akurat z naprzeciwka i widzieli jak sunę po asfalcie i zawrócili, koleś był zesrany bardziej niż ja dostał mandat i tyle ja teraz muszę ściągnąć hanke do garażu i zacząć walkę o kasę,chyba wezmę firmę co się tym zajmuję może uda się wyjść na swoje i tak to zacząłem urlop A tak wygląda boczek hanki : http://motocykle-lodz.pl/uploads/imgs/flm_1438682868__wp_20150803_22_01_33_pro1.jpg 0 Cytuj
_Michał_ Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ufff, to kamień z serca... Być może ktoś uprzątał teren po wypadku i leżał worek stąd Klient pomyślał, że nie przeżył. Ponoć słabo to wyglądało, ale najważniejsze, że Kierownik żyje 0 Cytuj
gary Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 chyba wezmę firmę co się tym zajmuję może uda się wyjść na swoje Autor tego nieszczęsnego wątku, zajmuje się takimi tematami. Szczegóły znajdziesz w jego profilu. 1 Cytuj
rafik13 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ok dzięki za podpowiedz 0 Cytuj
Lesiu94 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Co do mnie to drogówka leciała akurat z naprzeciwka i widzieli jak sunę po asfalcie i zawrócili, koleś był zesrany bardziej niż ja dostał mandat i tyle ja teraz muszę ściągnąć hanke do garażu i zacząć walkę o kasę,chyba wezmę firmę co się tym zajmuję może uda się wyjść na swoje i tak to zacząłem urlop A tak wygląda boczek hanki : http://motocykle-lodz.pl/uploads/imgs/flm_1438682868__wp_20150803_22_01_33_pro1.jpg To pewnie zgarniesz hajs z ubezpieczenia i będziesz mógł nowe kupić najgorszy będzie "uraz psychiczny". Przerabiałem to na pewnym skrzyżowaniu 0 Cytuj
krzysiek Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor tego nieszczęsnego wątku, zajmuje się takimi tematami. Szczegóły znajdziesz w jego profilu. Właśnie 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl
ErR Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Łeee takie straty to nie straty Ciesz się że ty cały. Moto jak lagi nie oberwały to zakładaj kierunki i śmigaj dalej, zrobisz sobie go w zimę 1 Cytuj
resenok Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Przejeżdżałem koło tego zdarzenia, szkoda sprzętu ale najważniejsze że kolega Rafik cały..... Tak przy okazji pytanko: jeżeli mamy zdarzenie na moto z puszka z winy puszki i niszczymy moto i ciuchy na moto to czy z ubezpieczenia puszki możemy domagać się zwrotu za kask, rękawice, spodnie czy kurtkę. ..? 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) tak za wszystko co zostało uszkodzone, telefon, kamere itp itd Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
krzysiek Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A przede wszystkim za zdrowie. Bo jest najważniejsze. Za ciuchy i akcesoria wołają paragony, co niektórzy w formie oświadczenia a i są tacy co sami wyceniają. Zależy na jakich wyłudzaczy trafimy. WAŻNE-ciuchy powinny pasować 0 Cytuj Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy. 501-629-877 http://www.autopowypadku.pl
Logan Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Przejeżdżałem koło tego zdarzenia, szkoda sprzętu ale najważniejsze że kolega Rafik cały..... Tak przy okazji pytanko: jeżeli mamy zdarzenie na moto z puszka z winy puszki i niszczymy moto i ciuchy na moto to czy z ubezpieczenia puszki możemy domagać się zwrotu za kask, rękawice, spodnie czy kurtkę. ..? Warto przy tym pamiętać, że w przypadku kasków i ubrań ubezpieczalnie nie ma prawa do amortyzacji- odszkodowanie powinno być po wartości rzeczy nowych. 1 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"
mih00 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Warto przy tym pamiętać, że w przypadku kasków i ubrań ubezpieczalnie nie ma prawa do amortyzacji- odszkodowanie powinno być po wartości rzeczy nowych. A gdzie to jest zapisane? Możesz swoją wypowiedź podeprzeć jakimś przepisem. Bo niestety z tego co mi wiadomo to amortyzacja dotyczy także ciuchów. Ale jeśli jest inaczej to taka wiedza poparta odpowiednim 'paragrafem' może się przydać. 0 Cytuj
motoTomasz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 W przypadku próby amortyzowania ochraniaczy, należy żądać przeprowadzenia prób homologacyjnych na koszt ubezpieczalni. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.
krzychoslav Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 przepisem nie podeprę, ale doświadczeniem. zwrócili mi 100% wartości za ciuchy bez szemrania. ale koniec OT, bo od dyskusji jes tinny temat, zaraz Prezes zrobi porzadek http://motocykle-lodz.pl/topic/5233-wypadki-z-okolicy-dyskusja-o-technice-ruchu-drogowym-przyczynie-zapobieganiu/page-58 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Kofi Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) http://www.expressilustrowany.pl/artykul/5597246,wypadek-motocyklisty-na-ul-szpitalnej-zdjecia,id,t.html Skuter zwany motocyklem Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez Kofi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
barteklodz Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 na pierdziawkę nie wygląda 0 Cytuj Bus, bagażówka stała trasa Łódź-Paryż(F)-Łódź 663-231-860
Suchy-wolk Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zaktualizowano wpis, gość jechał bez uprawnień i w sandałach http://epainfo.pl/jechal-bez-uprawnien/ 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
Rekomendowane odpowiedzi