Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A każdy plan można zmienić
Lecz wolę życie bez planu
Jak tylko odkurzę mieszkanie
Zdobędę mury Libanu

Opublikowano

Mozliwe, ze moto jechalo miedzy autami. Z reguly jak jest korek to auta na Zielonej robia luke dla skrecajacych w 1 Maja. Mozliwe, ze motocyklista nie przewidzial, ze ktos skorzysta z luki kiedy akurat on bedzie mijal auta srodkiem jezdni.

Opublikowano

Niciarniana w połowie odcinka Piłsudskiego / Przybyszewskiego, dzisiaj ok. 15.00, skuterzysta potrącony przez Peugeota 206 bodajże. Na miejscu była karetka ale nie wyglądało to jakoś bardzo źle... Miejmy nadzieję że kierownik w dobrym stanie.

Opublikowano

Znalazłam dziś takie info na facebooku, przekazuję dalej

"UWAGA!! UWAGA!!

Mój kolega, mechanik w serwisie Motopublica, Michał Graczyk uległ wypadkowi motocyklowemu.

PILNIE POTRZEBNA JEST KREW (grupa krwi bez znaczenia)!!!

Wszystkie osoby, które mogą pomóc proszę o oddanie krwi w CENTRUM KRWIODASTWA na FRAŃCISZKAŃSKIEJ. Przy poborze formularza do poboru krwi należy zaznaczyć, że krew jest oddawana dla Michała Graczyka ( jest to bardzo ważne bo na dalszych etapach poboru krwi nie ma takiej możliwość), oraz podać nr PESEL: 67092910716.

JEŻELI KTOŚ NIE MOŻE ODDAĆ KRWI PROSIMY O UDOSTĘPNIENIE TEGO POSTU.

Dziękujemy za pomoc"

Opublikowano

Mała co Ty robisz o 1:40 na FB xD o tej porze się śpi :biggrin:

kamaras

ccm250.png

Opublikowano

dziś w ciągu dnia w szpitalu wojewódzkim w Zgierzu odbyło się "składanie" aż 3 motocyklistów ściągniętych z okolicy

Opublikowano

dziś w ciągu dnia w szpitalu wojewódzkim w Zgierzu odbyło się "składanie" aż 3 motocyklistów ściągniętych z okolicy

Współczuję im,trafić tam to dodatkowa trauma.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

Współczuję im,trafić tam to dodatkowa trauma.

Szpital wygląda dość biednie, ale poskładali mnie w zeszłym roku tak, że lepiej chyba się nie dało.

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Opublikowano

Szpital wygląda dość biednie, ale poskładali mnie w zeszłym roku tak, że lepiej chyba się nie dało

Za to jak ja trafiłem do nich 6 lat temu z połamanymi nogami, to powiedziano mi tak "my to pana do MSW" do Łodzi wyślemy, bo jak tu poskładamy, to pan może chodzić przestać..."

Opublikowano

podobno wypadek z udziałem mechanika z Motopubliki spowodował jakiś naje***y ch**

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano (edytowane)

Jednym z motocyklistów w Zgierzu  jest nasz kolega Mateusz W   z ozorkowa .

Latał  Białym  GSXr 1000  (niektórzy mogą go kojarzyć po tym, że to właśnie on przyjebał we mnie w tamtym roku).

Z tego co sie dowiedziałem  stan jest krytyczny :/ podłączony jest pod respiratory. 

Zderzył sie z puszką :/

Edytowane przez Lans (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

podobno wypadek z udziałem mechanika z Motopubliki spowodował jakiś naje***y ch**

Wyjechal Michalowi na czolowke... jest mocno polamany i mial krwotok wewnetrzny. :sad2:

„Choćbym pędził ciemną doliną, zła się nie ulęknę – bo halogen w motórze mym tkwi”

Opublikowano

Podobno przed chwilą były dwa wypadki na Zachodniej przy Manu, jeden z motocyklistą z plecakiem... Byli przytomni ale wyglądało to nieciekawie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedna osoba została poszkodowana w wypadku, do którego doszło w środę, 15 lipca, na ul. Pomorskiej w Łodzi.

Wypadek miał miejsce przed godz. 17, na odcinku ul. Pomorskiej między ul. Kilińskiego a Sterlinga. Doszło tam do zderzenia motocykla z samochodem osobowym.

http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/3937685,wypadek-motocyklisty-na-pomorskiej-jedna-osoba-poszkodowana-zdjecia,id,t.html

55a682dc7f5b9_p.jpg

KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA

Opublikowano

kto położył czerwone moto na przędzalnianej?

Opublikowano

Przed chwila na zlotno/rąbieńska niebieska yamaha chyba r6 wpadła w taksówkę kierownika nie widać

Opublikowano

Niedawno byłem też na komendzie i składałem zezna w sprawie wymuszenia pierwszeństwa przez puszkę na skuterzystce.
Dziś rozmyślałem o wypadku jakiego byłem wtedy świadkiem i wróciłem do artykułu na portalu EPAinfo. Nic nie dodało mi motywacji tak jak podziękowania kobiety jadącej skuterem, której udzielałem pierwszej pomocy. Ps. stałem wtedy na światłach motocyklem.

Uważajmy na siebie i pomagajmy. Motocyklista nierówna się dawca.

http://epainfo.pl/potracona-motorowerzystka/

...

Opublikowano

ta niebieska "r6" to chyba mój kumpel. osoóbwka wymuszenie i dzwon. niebieska sv650. jemu się zupełnie nic nie stało na szczęście

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu dzisiejszym, wracając rowerem z pracy widziałem rozbitą Hondę CBR F3 na łódzkich tablicach. Moto nie miało przodu, wypadek na ul. Brójeckiej (Wiskitno) - około 1 km od Kolumny...

Opublikowano

W dniu dzisiejszym, wracając rowerem z pracy widziałem rozbitą Hondę CBR F3 na łódzkich tablicach. Moto nie miało przodu, wypadek na ul. Brójeckiej (Wiskitno) - około 1 km od Kolumny...

Jaki kolor

CBR RR 900- CBR XX 1100 - ZZR 1400

Opublikowano

Moja jest cała. Ale domyślam się kto to mógł być. Kojarzysz kolor? czarno-pomarańczowa?